Mit tehet manapság az, akit otthonról egyáltalán nem támogatnak anyagilag érettségi után?
Gondolom azért ki nem dobnak?
Elmegy dolgozni otthon beszáll a rezsibe aztán próbál többre vinni.
keres egy olyan OKJ-s képzést, ahol a hallgatókkal a cégek tanulmányi szerződést kötnek. Elvégzi, közben kap némi ösztöndíjat, utána meg lesz munkája...
Csak hát ehhez fel kéne emelni a pospit és utánajárni.
Keresni kell munkát, ami tudom, hogy nagyon nehéz. Én is sokáig kerestem. Diplomával nem kellettem eladónak meg takarítónak, mert túl képzett vagyok, jobb pozícióhoz meg nem volt elég tapasztalatom.
Esetleg külföldben gondolkodnék. Érettségivel menő állásra nem lehet számítani, de elég jó fizetéseket adnak egy szobalánynak/ pincérnek/ konyhai kisegítőnek is. Van, hogy szállást is biztosítanak, ami általában egy kis lyuk, de legalább nem utcán vagy.
Még OKJ képzésben is lehet gondolkodni, mellett szintén valamit keresni, meg regisztrálni magadat a munkaügyi központba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!