Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szerintetek így van esélyem...

Szerintetek így van esélyem bejutni egy egyetemre, főiskolára?

Figyelt kérdés
az angol érettségim 2, a többi mind 3-as lett :S ... gyakorlatilag nem csináltam semmit a 4 évben... abszolút nem foglalkoztam a tanulással :S... ha van esélyem akkor milyen szakokra és csak fizetősre vagy államira is (?)

2013. júl. 30. 10:14
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
100%

19-as hozzászóló..

Nem ezt mondta Orbán Viktor, hanem azt hogy közepes képességű emberek az állam pénzén ne tanuljanak egyetemen, nekik ott a szakképzés.

ebből az következik hogy ha teljesíti a bekerülési minimumot a saját pénzén miért ne próbálkozhatna. Ő dolga.

2. a közepes érettségi átlag nem egyenlő a közepes képességgel..csak egy vizsga eredmény, ráadásul tizenéves korban, egy nehezebben kezelhető tini elég hamar lesz csak közepes tanuló, de attól a képességei lehetnek átlagon felüliek.

3. ez már csak neked szól, fiatalnak gondollak, de ilyen kocka fejjel gondolkozni, mint egy rigid 70 éves...szörnyű. Az embereknek esélyt kell adni az életben, és biztatni..még akkor is ha valamit elrontott nagyon. A kérdező a saját sorsát nehezítette meg ez tény, de ettől miért ne tanulhatna felsőoktatásban!!

Csak egyszer legyen egy rossz korszakod amikor nem tudsz teljesíteni akár már egyetemen, akár később az életben..akkor rögtön az ilyen embereknek ott semmi keresnivalója nem lesz, mert ott jól teljesítők tudnak tanulni vagy dolgozni...Na ne már??!!

2013. júl. 30. 13:00
 22/33 throwaway4 ***** válasza:

12:35-nek igaza van. Az életben akárhonnan eljuthatsz bárhova, ebben az esetben pedig olyan egyszerűen, mint két érettségi vizsga letétele. Ne hagyd, hogy egy múltbeli hiba befolyásolja az egész életed!

Én is voltam hasonló helyzetben, ha érdekel, írj PÜ-t! :-)

2013. júl. 30. 13:15
 23/33 anonim ***** válasza:
56%

Egy közepes képességű ember is teljesíteni tudná azt a 240-260 pontot simán, a probléma a nemtanulás. Nem kell kimagaslót alkotni.

Egyébként ahogy észrevettem a rossz tanulás oka az érdektelenség. Ha látja az ember, hogy érdemes tanulni és elismerik érte akkor tud kibontakozni, egy olyan témában ami érdekli.

De középiskolában?

A középiskolai anyag olyan, mint a fakocka.

Mindenki képes lenne megérteni az orosz realizmus mondanivalóját, alapvető matematikai összefüggéseket, fizikát, kémiát, történelmet, szerintem pedig legalább egy angol nyelvű nyelvvizsga sem lenne hatalmas követelmény, hiszen már minden nap találkozunk ezzel a nyelvvel még ki sem kell mozdulni otthonról.

De még ezek mindegyikéből sem kötelező jól teljesíteni.

Kettőből kell, ami szakmailag fontos, amiből ki szeretnél bontakozni.

Azt hiszem aki erre 4 év alatt nem képes az tényleg joggal nevezhető közepes képességűnek.

2013. júl. 30. 13:36
 24/33 anonim ***** válasza:
30%
#23 Számtalan olyan embert lehetne mondani, aki az eszével igen sokra vitte, de otthagyta az egyetemet. A te elméletedet folytatva, ezek szerint akármelyik diplomás jobb képességű, ezeknél az embereknél. Kétlem. Ez is bizonyítja, hogy az érettségi eredmény nem tükrözi valaki képességeit.
2013. júl. 30. 13:41
 25/33 anonim ***** válasza:
100%
Nahát azért MArk Zuckerberg sem a ZSKF-et hagyta ott, hanem a Harvard-ot, és az ott megszerzett tudás nélkül nem építette volna meg a Facebookot az tuti.
2013. júl. 30. 14:05
 26/33 anonim ***** válasza:

Azért nem kell az érettségi jegyeket ráfogni a sima nem tanulásra, én se tanultam egy betűt se ( nem vagyok rá büszke, mert, ha tanultam volna sokkal jobb eredményem lehetett volna), de így is a legrosszabb jegyem 4-es lett. Aki bejár iskolába, meg tud olvasni, az pl. a magyar meg a töri érettségiét ennél sokkal jobban kell hogy megírja.

Itt bizony képességbeli problémák vannak... felesleges arra biztatni, hogy álljon neki magolni, és megcsinálni jóra az érettségit, mert oké ez menne, de attól még ha be is kerülne egyetemre, ha valami értelmes szakot akarna elvégezni, ahol agy is kell nem csak segg, az nem menne.

2013. júl. 30. 14:12
 27/33 anonim ***** válasza:
az igaz, hogy én sem tanultam SOHA, kb bukdácsoltam, és minden érettségim jeles :D nem is értem. egy tárgyra tanultam, az emelt volt, de az is 84%
2013. júl. 30. 14:17
 28/33 anonim ***** válasza:
100%

Mindkét oldalnak igaza van bizonyos dolgokban. Az érettségi nem feltétlenül mutatja a diák képességeit, hiszen mindenkinek lehet rossz napja. Amúgy meg szerintem olyan könnyű az érettségi, hogy tanulás nélkül meg lehet írni 4-esre.

A kérdezőnek lehet, hogy rossz időszaka volt az életben. Most megbánta, hogy akkor nem készült a megmérettetésre. Ha valóban szeretne tanulni az nagyon jó dolog. Tanulni kell, újraérettségizni, nyelvvizsgát szerezni és akkor be tud kerülni a felsőoktatásban. Ha valóban el akarja végezni a szakot, amit választ, akor el is tudja majd végezni. Ehhez sok tanulásra, kitartásra, szorgalomra van szükség. Ha viszont nem teljesen kitartó, akkor biztos, hogy hamar ott fogja hagyni az egyetemet. Ebben az esetben pedig semmi értelme nem lenne újra érettségizni.

Azért én sok sikert kívánok.

2013. júl. 30. 15:10
 29/33 A kérdező kommentje:
köszönöm :)
2013. júl. 30. 16:43
 30/33 anonim válasza:
54%
a matek kivételével, ami hármas lett, a többi tárgyból ötössel érettségiztem. a törim 96% lett. plusz van egy középfokúm angolból. nem vettek fel, csak FSZ-re. szerinted téged felfognak?
2013. júl. 30. 17:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!