Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen egyetemre/főiskolára...

Milyen egyetemre/főiskolára nyerhetek majd felvételt?

Figyelt kérdés

Sziasztok

Most végeztem Középiskolában...Úgy volt eddig, hogy szakmát fogok tanulni, de sokat gondolkoztam, és végül meggondoltam magam.

Rossz az átlagom (2,8); az érettségim közepes lesz valószínűleg, viszont az ország 3. legjobb szakközépiskolájában.

Nem tanultam, sőt igazából le*zartam, most már persze bánom.

Nem vagyunk túlzottan gazdagok, ezért úgy vagyok vele, hogy 1 évet dolgozok, hogy legyen pénzem fizetni majd a továbbtanulást.

Milyen lehetőségeim lennének Pesten például?

Ha választanom kéne most, menedzsment, vagy talán a jog érdekelne.

Várom a tanácsokat és válaszokat, köszönöm :) Remélem még menthető a dolog..

18/F

2013. máj. 21. 15:33
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:

Joghoz törit kell nagyon vágni és eléggé magasak az elvárások. Persze ha mondjuk csak a Miskolci Egyetem a cél, akkor oda elég a kb. 300 pont...

De különben, ha pénzed van, akkor mindenhol tárt karokkal várnak. Más kérdés, hogy fogod - e bírni.

2013. máj. 21. 15:41
 2/33 A kérdező kommentje:

Dolgozni fogok előtte és közben is, de nem vagyok pénzes, ez egyértelmű.

Szeretném továbbtanulni, hogy legyen később egy jól fizető állásom, nem úgy, mint anyukámnak...

Igazából csak ki akarok törni, mert ez így nem valami jó, hogy anya egyedül nevel engem meg húgomat, havi 80.000 ft-ból.

Tehát ha bejutok valahova tanulni fogok, nem úgy, mint eddig. Ha egy gyengébb, kisebb nevű egyetemre mennék, onnan is lenne esélyem jólfizető állásokra ?

2013. máj. 21. 15:46
 3/33 anonim ***** válasza:
Nem csak a Miskolci Egyetemnél elég fizetősön a 300 pont. Egyébként a jogi karok ranglistáján a ME az első helyen áll, csak úgy megsúgom.
2013. máj. 21. 15:52
 4/33 anonim ***** válasza:
És még hozzátenném hogy a ME-ÁJK-n úgy hullanak ki a hallgatók hogy azt el sem hinnéd.
2013. máj. 21. 15:53
 5/33 A kérdező kommentje:

És mondjuk a menedzsment szakok?

A fizetősökön, általában mennyi a díj félévenként?

2013. máj. 21. 15:54
 6/33 A kérdező kommentje:
Egyébként Pesten szeretnék, ha ez lehetséges.
2013. máj. 21. 15:55
 7/33 anonim ***** válasza:

Hát bocsánat, én ezt nem tudtam, mondtam valami egyetemet gyorsan...

Kérdező: ha eddig nem szoktál hozzá a tanuláshoz, akkor lehet, hogy nehézkes lesz. Nem lehetetlen azonban. Jól fizető állásra meg mindenkinek van esélye, csak ügyesen kell forgatni a lapokat.

2013. máj. 21. 15:55
 8/33 anonim ***** válasza:
350 volt az ELTE jogi karán tavaly a pont. A tandíj meg olyan 200 ezer forint körül mozog félévente. Egyébként ilyen átlaggal ne akarj jogra menni, első éven kiperegsz bárhova is mennél. Sőt szerintem a minimum ponthatárt sem érnéd el a jelentkezésnél. Emellett kötelező egy emelt szintű érettségi jogon.
2013. máj. 21. 15:58
 9/33 anonim ***** válasza:
230 000 Ft pl. a BGF-n.
2013. máj. 21. 15:59
 10/33 anonim ***** válasza:

Oké, nemgáz, csak a Miskolci ÁJK-ja épp rossz példa volt, mert némelyik évben az ELTÉ-t magasan lekörözte :)

Egyébként az ELTE fizetősre való bejutáshoz sem kell orbitálisan magas pontszám... emlékszem volt év mikor a 240 elég volt oda.

2013. máj. 21. 16:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!