Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen egyetemre/főiskolára...

Milyen egyetemre/főiskolára nyerhetek majd felvételt?

Figyelt kérdés

Sziasztok

Most végeztem Középiskolában...Úgy volt eddig, hogy szakmát fogok tanulni, de sokat gondolkoztam, és végül meggondoltam magam.

Rossz az átlagom (2,8); az érettségim közepes lesz valószínűleg, viszont az ország 3. legjobb szakközépiskolájában.

Nem tanultam, sőt igazából le*zartam, most már persze bánom.

Nem vagyunk túlzottan gazdagok, ezért úgy vagyok vele, hogy 1 évet dolgozok, hogy legyen pénzem fizetni majd a továbbtanulást.

Milyen lehetőségeim lennének Pesten például?

Ha választanom kéne most, menedzsment, vagy talán a jog érdekelne.

Várom a tanácsokat és válaszokat, köszönöm :) Remélem még menthető a dolog..

18/F

2013. máj. 21. 15:33
1 2 3 4
 21/33 A kérdező kommentje:

Tehát akkor, mivel ígyis-úgyis khiagyok egy évet.

Itthon tanuljak a kövi érettségire ?

És tegyek bizonyos tantárgyakból emeltet ?

De az év végi átlagom marad ugyanilyen, egy jó érettségivel viszont ezt ki tudom javítani?

2013. máj. 21. 16:31
 22/33 A kérdező kommentje:
kihagyok*
2013. máj. 21. 16:31
 23/33 anonim ***** válasza:

Igen, maradj otthon, készülj 2 tantárgyból emeltre.

Ha jó eredményt érsz majd el az emelt érettségin, akkor senkit nem fog érdekelni a mostani rossz eredményed.

Mondok egy példát. Mondjuk jelentkeznél jogra jövőre. Csinálsz jövő ilyenkor egy történelem és egy magyar érettségit emelt szinten. A két darab emelt érettségiért már kapsz 100 pontot. Aztán mondjuk megírod a törit 80%-ra, a magyart szintén 80%-ra.

Így ennyi pontod lesz:

magyar érettségi eredmény: 80*2= 160 pont

történelem érettségi eredmény: 80*2=160 pont

az emelt érettségiért járó többletpont: 100 pont

összesen: 420 pont

Ennyivel akár fizetősre vagy akár államisra is bekerülhetsz majd.

Ez egy példa, remélem érthető, ettől világosabb nem tudok lenni.

2013. máj. 21. 16:35
 24/33 A kérdező kommentje:

Igen, érthető és köszönöm szépen.

Még azt szeretném kérdezni, hogy mikor, illetve, hogy érettségizhetek újra ?

2013. máj. 21. 16:36
 25/33 anonim ***** válasza:

Én azt javaslom jelentkezz az idei őszi érettségire. Előbb döntsd el melyik szakra akarsz majd menni továbbtanulni, mert ehhez mérten kell emelt érettségit tenni. Pl. gazdasági szakra szándékozol menni, akkor nem tehetsz magyarból emelt érettségit, mert nem az a felvételi követelmény, hanem a matek és a töri amit mindenhol elfogadnak, így ebből a kettőből kell emeltezned. Ha jogra mennél akkor töri-magyar emelt. A felvin levan írva minden szaknál a részletes felvételi követelmény.

Idén ősszel van asszem októberben érettségi vizsgaidőszak amire szeptember körül kell jelentkezni. Én ekkor mennék a helyedbe, mert ha rossz eredményt produkálsz akkor még mindig ott a jövő ilyenkori érettségi időszak amikor mehetsz újra, de azt gondolom 3 hónap alatt két tantárgyból fel lehet emelt szinten készülni.

Viszont fizetned kell az érettségiért, 25 ezer forint egy tantárgy emelt szintű vizsga, és mivel te kettőt teszel így 50 ezer forintba fog ez fájni, plusz meg majd februárban a 9 ezer ftos felvételi jelentkezési díj.

2013. máj. 21. 16:42
 26/33 anonim ***** válasza:

Az érettségi menete annyi lesz, h majd az oktatas.hu-n megfogod találni a jelentkezési lapot szeptemberbe, kitöltöd, és feladod postán a megyei kormányhivatalba. Ott kirendelnek majd számodra egy középiskolát, megadják az időpontot h mikor tehetsz emelt vizsgát. Elmész, megírod, majd elmész szóbelire. Aztán adnak egy tanúsítványt az új eredményeidről.

Felkészülni feltudsz a vizsgára az oktatas.hu oldalán található részletes vizsgakövetelményből. Ha azon benyalsz mindent, akkor gond nem lehet.

További infóért www.felvi.hu, www.oktatas.hu, és www.eduline.hu is hasznos lehet továbbtanulással kapcs. infókhoz.

2013. máj. 21. 16:45
 27/33 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a segítséget, és ha nem tartalak fel, akkor még azt akarom kérdezni, hogy mindenből kell újra, vagy csak a 2 emeltből ?

Ha a 2 emeltet letenném 80% körülire, akkor már jóhelyzetben lennék ? Még akkor is, ha a többi maradna olyan, amilyen?

2013. máj. 21. 16:48
 28/33 anonim ***** válasza:
Én magyarból nem javasolnám neki az emeltet, ilyen tendenciák mellett... Sajnos nagyon időigényes, akkor inkább töri meg mondjuk angol emelt.
2013. máj. 21. 16:50
 29/33 anonim ***** válasza:

Csak két tárgyból kell újraérettségizni.

A magyar szerintem nemgáz, az idei szerintem viszonylag könnyű volt, de bízzunk abban, hogy a kérdező eltudja dönteni hogy mi az aminél azt érzi h képes rá felkészülni 3 hónap alatt.

2013. máj. 21. 17:20
 30/33 anonim ***** válasza:
Igazából a kérdező ezek szerint mindenből eddig 30-40%os érettségi eredményt produkált... és végig a tanulmányai alatt a 3as alsó határát súrolta... szóval szerintem ugyan mindegy mit választ, de azért a remény hal meg utoljára, próba szerencse, én sok sikert kívánok.
2013. máj. 21. 17:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!