Milyen egyetemre/főiskolára nyerhetek majd felvételt?
Sziasztok
Most végeztem Középiskolában...Úgy volt eddig, hogy szakmát fogok tanulni, de sokat gondolkoztam, és végül meggondoltam magam.
Rossz az átlagom (2,8); az érettségim közepes lesz valószínűleg, viszont az ország 3. legjobb szakközépiskolájában.
Nem tanultam, sőt igazából le*zartam, most már persze bánom.
Nem vagyunk túlzottan gazdagok, ezért úgy vagyok vele, hogy 1 évet dolgozok, hogy legyen pénzem fizetni majd a továbbtanulást.
Milyen lehetőségeim lennének Pesten például?
Ha választanom kéne most, menedzsment, vagy talán a jog érdekelne.
Várom a tanácsokat és válaszokat, köszönöm :) Remélem még menthető a dolog..
18/F
Az a baj, hogy annyira nem törődtem eddig ezzel, hogy nem sokat tudok milyen szakok vannak melyik egyetemen..
Lehet elkéne mennem egy pályaválasztási tanácsadóhoz.
Rokonaim bankban dolgoznak, jó páran. Ehhez mondjuk milyen szakot kellene elvégeznem ? Nincs valami oldal, ahol utána nézheted a főiskoláknak/egyetemeknek? Köszönöm az eddig válaszokat is.
Előbb számolj utána a pontjaidnak, h eléred-e a minimumot (240 pont)... a felvin megtalálsz mindent, de ilyen eredménnyel én egyik szakot sem ajánlom neked, maximum ha újraérettségizel, leteszel 2 emelt szintűt, akkor jövőre duplázással bekerülhetsz ahova akarsz, persze ha érettségin ilyen 85-90%-ot produkálsz. Vannak viszont szakképzések, ezeket is fősulik/egyetemek indítják, annyi h OKJ-t ad és csak 2 éves.
Amúgy nézd a felvi.hu-t, vagy az egyetemek honlapját.
Tehát ezzel az eredményekkel esélyem sincs?? Ez nagyon elszomorító, de csak magamat okolhatom...:\
Muszáj újraérettségiznem emelten, ha szeretnék továbbtanulni?
De mégegyzer leírom...
2,8 az átlagom és az érettségim is főleg 2-es és 3-as lesz.
Így felvennének valami értelmesebb Főiskolákra, vagy Egyetemre??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!