Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen egyetemre/főiskolára...

Milyen egyetemre/főiskolára nyerhetek majd felvételt?

Figyelt kérdés

Sziasztok

Most végeztem Középiskolában...Úgy volt eddig, hogy szakmát fogok tanulni, de sokat gondolkoztam, és végül meggondoltam magam.

Rossz az átlagom (2,8); az érettségim közepes lesz valószínűleg, viszont az ország 3. legjobb szakközépiskolájában.

Nem tanultam, sőt igazából le*zartam, most már persze bánom.

Nem vagyunk túlzottan gazdagok, ezért úgy vagyok vele, hogy 1 évet dolgozok, hogy legyen pénzem fizetni majd a továbbtanulást.

Milyen lehetőségeim lennének Pesten például?

Ha választanom kéne most, menedzsment, vagy talán a jog érdekelne.

Várom a tanácsokat és válaszokat, köszönöm :) Remélem még menthető a dolog..

18/F

2013. máj. 21. 15:33
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
Nem nagyon ismerem a jogi karokat, másban mozgok :)
2013. máj. 21. 16:01
 12/33 anonim ***** válasza:
Na de kezdjük ott h sztem a kérdező a felsőoktatásba való jelentkezéshez a minimum ponthatárt sem éri el. Pl 50%-os érettségivel esélye sincs, meg 2.8-as átlaggal.
2013. máj. 21. 16:01
 13/33 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy annyira nem törődtem eddig ezzel, hogy nem sokat tudok milyen szakok vannak melyik egyetemen..

Lehet elkéne mennem egy pályaválasztási tanácsadóhoz.

Rokonaim bankban dolgoznak, jó páran. Ehhez mondjuk milyen szakot kellene elvégeznem ? Nincs valami oldal, ahol utána nézheted a főiskoláknak/egyetemeknek? Köszönöm az eddig válaszokat is.

2013. máj. 21. 16:02
 14/33 anonim ***** válasza:

Előbb számolj utána a pontjaidnak, h eléred-e a minimumot (240 pont)... a felvin megtalálsz mindent, de ilyen eredménnyel én egyik szakot sem ajánlom neked, maximum ha újraérettségizel, leteszel 2 emelt szintűt, akkor jövőre duplázással bekerülhetsz ahova akarsz, persze ha érettségin ilyen 85-90%-ot produkálsz. Vannak viszont szakképzések, ezeket is fősulik/egyetemek indítják, annyi h OKJ-t ad és csak 2 éves.

Amúgy nézd a felvi.hu-t, vagy az egyetemek honlapját.

2013. máj. 21. 16:05
 15/33 anonim ***** válasza:
Bankhoz ami kellhet: közgazdász szakok: gazdálkodás menedzsment, pénzügy számvitel, kereskedelem marketing. De elég matekos, úh. ha nem megy az emelt szintű matek, akkor ezt sem ajánlom, mert a 3.5 évből 2 év szinte csak matematikával telik.
2013. máj. 21. 16:06
 16/33 A kérdező kommentje:

Tehát ezzel az eredményekkel esélyem sincs?? Ez nagyon elszomorító, de csak magamat okolhatom...:\

Muszáj újraérettségiznem emelten, ha szeretnék továbbtanulni?

2013. máj. 21. 16:09
 17/33 anonim ***** válasza:
Nem muszáj, de a pontok miatt jobb.
2013. máj. 21. 16:11
 18/33 A kérdező kommentje:

De mégegyzer leírom...

2,8 az átlagom és az érettségim is főleg 2-es és 3-as lesz.

Így felvennének valami értelmesebb Főiskolákra, vagy Egyetemre??

2013. máj. 21. 16:14
 19/33 A kérdező kommentje:
Vagy bármilyenre..?
2013. máj. 21. 16:16
 20/33 anonim ***** válasza:
NEM! De már írtuk, mivel a minimum ponthatárt sem éred el amivel jelentkezhetsz egyáltalán felsőoktatásba! És igen, muszáj az emelt, máskülönben nem lesz pontod, és bizonyos szakokon kötelező a felvételinél az emelt szintű érettségi
2013. máj. 21. 16:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!