Nemtudomavalaszt kérdése:

Mit kezdjek magammal?

Figyelt kérdés

Idén végzek a gimnáziumban, nyelv osztályos vagyok. Német C1-es felsőfokú nyelvvizsgám, valamint emelt érettségim van. Viszont nem tudom, hogy manapság érdemes-e nyelvvel továbbmenni. Azt hallottam, hogy a germanisztika "büfészak" és a megszerzett diploma nem jó semmire. Ez mennyire biztos? Piacképes manapság a tanári/fordítói diploma?

Ami manapság keresett, az a CNC-programozó szakma például. De ez teljesen más tészta mint a nyelv, hiszen ez egy szakma. Matekból viszont rossz vagyok.

Tehát mit érdemes inkább tanulni és hol, melyik egyetemen/fősulin?

2012. nov. 23. 11:30
 1/3 anonim ***** válasza:

Ha matekbol rossz vagy, megis hogy jutott eszedbe a programozas? Vannak mas szakmak is a vilagon, nem csak a nemettanar meg a programozo.

Igen, valoban human erdeklodessel nehezebb lesz elhelyezkedned, de ha a realbol nem vagy jo, akkor ugysem lehetsz sikeres egy olyan jellegu szakmaban. Azt csinald, ami erdekel, ne azt, amivel jol lehet keresni allitolag.

2012. nov. 23. 12:28
 2/3 anonim ***** válasza:
2012. nov. 23. 12:49
 3/3 anonim ***** válasza:
Úgyszintén idén érettségiző nyelvi szakos vagyok. Ebből kifolyólag természetesen külföld a célom. Először arra gondoltam, hogy 1 évet kint dolgozok, hogy egy alaptőkét megteremtsek, de elsősorban, hogy a nyelvet kitanuljam. Utána keresek egy egyetemet ott kint. Nincs az az isten, hogy itthon menjek egyetemre, aztán pórázra fogjon az állam. Jobb nem lesz a helyzet Magyarországon, szóval nincs más lehetőség. Ha már C1-es szinten vagy, akkor ezt ajánlom neked is. A nyelvtudás hatalom. Használd ki.
2012. nov. 24. 09:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!