Mit kezdjek magammal?
Idén végzek a gimnáziumban, nyelv osztályos vagyok. Német C1-es felsőfokú nyelvvizsgám, valamint emelt érettségim van. Viszont nem tudom, hogy manapság érdemes-e nyelvvel továbbmenni. Azt hallottam, hogy a germanisztika "büfészak" és a megszerzett diploma nem jó semmire. Ez mennyire biztos? Piacképes manapság a tanári/fordítói diploma?
Ami manapság keresett, az a CNC-programozó szakma például. De ez teljesen más tészta mint a nyelv, hiszen ez egy szakma. Matekból viszont rossz vagyok.
Tehát mit érdemes inkább tanulni és hol, melyik egyetemen/fősulin?
Ha matekbol rossz vagy, megis hogy jutott eszedbe a programozas? Vannak mas szakmak is a vilagon, nem csak a nemettanar meg a programozo.
Igen, valoban human erdeklodessel nehezebb lesz elhelyezkedned, de ha a realbol nem vagy jo, akkor ugysem lehetsz sikeres egy olyan jellegu szakmaban. Azt csinald, ami erdekel, ne azt, amivel jol lehet keresni allitolag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!