Mit kezdjek magammal a gimnázium után?
Idén érettségizek, biológiából emeltezek. Orvosi egyetemre szerettem volna bekerülni, de a kémia nem megy. Csak közepezni fogok belőle. Emelt nélkül esélytelen az orvosi.
Namármost...:/ Jól jövedelmző, érdekes állást akarok szerezni magamnak, de kétségbeesésemben nem tudok hirtelen reálisan gondolkodni. Már tengerbiológián is gondolkodtam, valahová kiutazni, és dolgozni. Nagyon érdekes. Már a steward munkán is gondolkodtam.:D
Nem kertelek.:) Sokan mondják, azt dolgozz, amit szeretsz. Én azt szeretnék dolgozni, ami sok pénzt hoz.:D
Szóval...biológia emelt, kémia közép, és angol-német nyelv(közép?), ami nagyon érdekel.:) Tanácsaitokat várnám!:)
Biológia szak..biológia szak...
És?:D
Az mit jelent?:) Nem túl izgalmas.:P Ha azt elvégzem, mit lehetek azután?
Olvass után, én nem fogok általánosságokat leírni róla, csak szóltam előre, hogy jönnek majd az ilyen-olyan válaszolók, akik ezt a szakot fogják ajánlani, miközben semmit nem tudnak róla. Az egyik legnehezebb szak.
Nem tudod, hogy mi ez? Akkor mégis hogyan gondolkodtál a tengerbiológián? Kétlem, hogy most lennél 12-es, mert ez olyan általános iskolás szint, hogy jajj de jó, értem a biológiát, elmegyek tengerbiológusnak (WTF?) és akkor tiszta happy lesz az életem. Aha, álmodban. Az ilyenek szokták abbahagyni nálunk az 1. félévben a szakot, mert rájönnk, hogy már köze sincs az egésznek a gyerekes gimis anyaghoz.
Nem értem miért kell k*cs*gösködni...:D :S
Örülök neki, hogy te nagyon okos vagy biológiából.:)
Utolsó! Fizikából annyi alapom sincs mint kémiából...Kémiánál a számolások nagyon nem mennek, és úgy tudom, azok esnek ki leginkább orvosiról, akik fizikával kerültek be. Ez a kötelező kémia emelt...Miért pont ettől az évtől??:((
Nagyon szépen kérlek, az orvosit verd ki teljesen a fejedből ha nem megy a fizika meg főleg a kémia! Most képzeld el, ha az orvosod értené, hogy hogyan épül fel a szervezet, esetleg rájönne, hogy mi a bajod, de halvány lila gőze sem lenne arról, hogy milyen gyógyszer gyógyítana meg! Kellene alkalmaznia maga mellé még egy gyógyszerészt is... Vagy ha egyértelmű jelekből sem jönne rá, hogy mi mérgezett meg és mi az ellenszer...
Nézz körül felvi.hu-n a képzések között, hátha találsz olyat, ami érdekel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!