Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » A Bölcsészkaron az összes...

A Bölcsészkaron az összes szak, büfészak? Melyik nem

Figyelt kérdés
Komolyan érdekel,senkit nem akarok megbántani,de ezt hallottam barátaimtól.

2012. márc. 18. 19:47
1 2 3 4
 21/37 A kérdező kommentje:
Nekem egyébként van egy ismerősöm aki már 32 éves de egy napot nem dolgozott még,sorba szerzi a diplomákat,már 4 van neki,de mind büfészak.Mondtam neki, hogy miért nem csinált egy MA-t valamiből,miért ugrált össze-vissza az alapszakok között,azt mondta, hogy neki ehhez van kedve, a szülei eltartják,hát ez van.Ennek szerintem nincs értelme.És amikor megkérdeztem tőle, hogy mondja már meg ugyan,hogy milyen nyelveken tud,gondoltam, hogy jön a felsorolás,hogy angol,német,francia,spanyol ilyen meg olyan szinten hát amikor megmondta, hogy valóban mit tud azt hittem menten elájulok le is ültem rögtön,azt mondta hogy eszperantóból teljesítette a középfokot és slussz-passz vége.Valami elképesztő,hogy ilyen is van igaz?És bölcsész az illető,tehát föl kellett volna sorolnia nekem legalább 3 nyelvet aztán e helyett sehol semmi.Hát ilyen is van.
2012. márc. 20. 19:33
 22/37 anonim ***** válasza:
100%
A törit és angolt nem tartom büfészaknak, bár pl. van egy ismerősöm aki történelem szakon végzett, történelemtanár, most jogra jár, és nem megy neki a jog... Első éven pedig csak egyetemes jogtörit, magyar állam és jogtörit, rómát tanultunk, de még egy kettest sem tudott összehozni.. Szóval vitatott dolog ez. Másik ismerősöm az Eltén kijárta már szinte az összes büfé szakot (de csak az eltére hajlandó járni, mert az a menő), művészettörténet stb, ő sem dolgozott egy napot sem, ő azért tanulja ezeket mert ez érdekli... 26 éves, gazdag szülők gyereke, eljár salsázni, táncolgat, mindenféle dolgot csinál, csak olyat nem ami a társadalom javát szolgálni, vagy amivel karriert futhatna be :)
2012. márc. 20. 21:01
 23/37 A kérdező kommentje:
Nekem is van egy ismerősöm,jogon tanult,mutatta a jegyzeteit és nem találtam különösebben nehéznek őket,szerintem megtanulható,ő útált tanulni ezért az 5 éves képzést 8 év alatt teljesítette csak,eléggé lusta volt a srác sajnos,idegen nyelvek terén sem jeleskedik,van egy középfokú némete(azt is már 6 éve teljesítette,azóta nem is gyakorolta a nyelvet és így nagyon el is felejtette),munkája nincsen,klasszikus jogász pályára nem is akar menni.Amikor kérdéztem tőle, hogy akar e lenni bíró,ügyvéd azt mondta rá hogy egyáltalán nem.Nem is akar a joggal foglalkozni,csak akkor nem tudom minek iratkozott be pont oda,mert azért ahhoz nehéz hogy csak valahova járjak aztán csókolom.Szerintem annak érdemes oda menni aki ezzel akar foglalkozni,de csak úgy hogy legyen valami úgy szerintem nem.Rengetegen végzik el a jogot,de az aki két élő idegen nyelven megtanul felsőfokon és valami speciális jogi területen jobb mint a többiek azoknak garantáltan lesz jó állása,de aki idegen nyelveket nem tanul mellette,nem érdekli igazából a jog,nem is jó benne csak úgy végig szenvedi a szó szoros értelmében az 5 évét annak szerintem nem éri meg oda menni,mert azok csak a munkanélküli jogászok táborát fogják gyarapítani.Azt mondják, hogy nagyon sok ám a munkanélküli jogász is,én is gondoltam rá, hogy beiratkozok rá de 5 éves a képzés ha minden elsőre összejön akkor is ha meg nem akkor még több is,és én sem vagyok elhivatott,nem szeretnék jogász lenni.Van 3 nyelvvizsgám,1 alap diplomám és szeretnék még egy master diplomát is,mert szeretnék phd-re is menni mert szeretnék bent maradni az egyetemen.3 képzésre jelentkeztem:1 történelem MA,2 töri-angol tanári MA,3 Vallástudomány-vallástörténész MA engem ezek a tudományok érdekelnek leginkább.A nyelvtudásomból szeretnék megélni+céljaim közé tartozik hogy egyetemen dolgozzak egyetemi tanársegédként majd docensként,kutatóként.Nekem ez az álmom,ezért hajlandó vagyok bármit megtenni.
2012. márc. 20. 21:30
 24/37 A kérdező kommentje:
Én abban hiszek, hogy minden szakra szükség van,csak azzal van inkább a sokkal nagyobb baj, hogy mindenkit fölvesznek az egyetemekre.Nagyon meg kéne válogatni azt, hogy kiket vegyenek fel.Az egyetemi tanárunk is azt mondta, hogy régen ahhoz teljesíteni kellett bizonyos követelményeket,hogy történésznek felvegyenek valakit.Németül és latinul felsőfokon kellett tudni pl.,kitűnő tanulókból válogattak a felvételin és sokkal szigorúbbak is voltak a követelmények,véleménye alapján ma már aki az egyetem mellett sétál,ha nem vigyáz akkor óhatatlanul rászáll a doktorátus.Hát nem jó ez így mert így olyan képzések értékelődnek le,de nagyon amelyek korábban jók,elismertek voltak.Itt radikális átalakítás kéne szerintem,és visszatérni a régi rendszerre,amikor még olyan emberek kerültek ki,az egyetem falai közül akik később elismert egyetemi tanárok,kutatók lettek.Az egyik egyetemi tanárunk március 15.-én benne volt a tévében mint történész,nyilatkozott a március 15-ei eseményekről,1848 március 15.-ről Pelyach Istvánnak hívják,nagyon jófej ember és nagyon nagy tudású is.Büszke voltam rá és felértékelődött bennem az, hogy történész szakon tanulok.
2012. márc. 20. 21:56
 25/37 anonim ***** válasza:
100%
Én is jogra járok :) Az hogy nehéz-e relatív. Inkább az anyag mennyiség ami sok, és egyébként teljesen egyénfüggő. Büntetőjogot nehéznek tartják, főleg a stádiumtant, börtönrendszereket, halmazati büntetés stb, tanár szerint is nehéz, nekem az megy az egyik legjobban. Rómával szenvedtem, másnak az a kedvenc, ami problémás, hogy 5-6 nap alatt kell megtanulni egy komplett könyvet ami 300-400 oldal, vagy több, plusz jogszabály. Tételből elsőbe egy tárgyból volt nekünk 70-80, most van 30-40 egy tárgyból de egy tétel előfordulhat hogy van 10-15 oldal is, plusz ugye ehhez társulnak a jogszabályok, és mivel most változott a btk, és új alkotmányunk van minden teljesen más, most az oktatók is néznek, mert nincs hatályos tankönyvünk, úgyhogy sorra állítják ki az általuk készített jegyzeteket hogy tudjunk miből készülni a vizsgára. És persze tökéletesen kell vizsgán tudni, mert minden részletbe belemennek. Aki csak magolni tud, az se menjen jogra mert ennyit bemagolni lehetetlen, csak úgy lehet itt haladni, hogy ésszel tanul az illető, megérti az anyagot és saját szavaival adja vissza az anyagot egy szóbeli vizsgán. Nálunk két tábor van, az egyik azon van hogy kaparjon össze egy kettest mindenből, legyen egy "rite" diplomája, a másik fele arra megy hogy 4-5ös legyen mindenből. Az utóbbiból van nálunk több szerencsére. A legtöbb hallgató komolyan veszi a jogot, köztük én is, aki meg nem, az kibukik, vagy egy jó sz.r jogász lesz :)
2012. márc. 20. 21:58
 26/37 anonim ***** válasza:
100%
Most olvasom a célod....egyetemi tanársegéd?! Üdv a klubban, én is arra gyúrok ;) jövőre TDK, aztán a jogi egyetem elvégzése után Phd, és tanársegédeskedés :))) Nem akarok klasszikus jogi pályára menni, nekem is az oktatás az álmom
2012. márc. 20. 21:59
 27/37 A kérdező kommentje:
Sok sikert hozzá!Csak annyi különbséggel, hogy én történelemből megyek vagy vallástudományból-vallástörténész majd amelyikre felvesznek,jók az eredményeim 5-ös diploma,3 nyelvvizsga,motivációm is megvan.1.hely töri MA,2.vallástörténész MA.Én nagyon elhivatott vagyok ebben.
2012. márc. 20. 22:05
 28/37 anonim ***** válasza:
100%
Töri sokkal jobb lenne, azzal jobban érvényesülnél. Nekem még 3 év van a jogból, eddig 4-5ös jegyeim vannak, de több az 5ös :)) Jövőre Tudományos Diákköri Konferencia, ahol bekéne söpörni egy első helyezést, úgyhogy énis nagyon rá vagyok állva a dologra :)) Mikor elkezdtem a jogot, akkor tudtam már hogy tanársegéd-adjunktus-docens-tanár akarok lenni :PP Sok sikert neked is, tuti felvesznek ;)
2012. márc. 20. 22:11
 29/37 anonim ***** válasza:
100%

A PhD sem egy életbiztosítás, annyit mondhatok.

Úgy tűnik, az igazi kérdés számodra: tudományos pálya v. kenyérkereset. Előbbi esetében nem létezik büfészak, azt v. jól csinálod, v. jól csinálod.

2012. márc. 21. 16:04
 30/37 A kérdező kommentje:
Hát én is ettől félek kedves utolsó válaszoló.Sanda gyanúm, hogy ha angol szakra megyek elhelyezkedési szempontból sokkal jobban járok,mert azzal valahova jó eséllyel fel fognak utána venni,a törivel meg jóval kevesebb eséllyel.Jól értelmezem ezt a kérdést?
2012. márc. 21. 16:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!