A Bölcsészkaron az összes szak, büfészak? Melyik nem
Most te mi alapján mondod vmire, hogy büfészak? Mitől lesz neked egy szak büfészak?
Egyik barátom pl. történelmet végzett, igaz, még az 5 éves rendszerben, nem ebben a lebutított szarban. Egyáltalán nem volt olyan hú de könnyű az elmondása szerint, bár ő komolyan vette. Rengeteg évszámot, eseményt kellett megtanulnia, nem egész nap a lábát lógatta.
Nem sok ideig volt munkanélküli, és eddig mindig a végzettségének megfelelő helyen tudott elhelyezkedni, azaz a munkájának köze volt ahhoz, amit tanult.
Szerintem mindenből ki lehet hozni jó dolgokat, ha az ember komolyan veszi.
Az ókori nyelvek büfészak?
Ezt biztos olyan mondta, aki életében nem tanult még holt nyelveket... kérdezz csak meg egy klasszika-filológust, egy egyiptológust vagy egy assziriológust, hogy milyen "könnyű" egy holt nyelvet egy új írásrendszerrel (kiv. latin) megtanulni!
Az tuti, h töri és angol tanár mindig kell, annak ellenére, h szűkül a terület. A magántanítás nem rossz pénzforrás.
Amikor én jártam egyetemre, a történelem pl. egyáltalán nem volt büfé szak, (persze, én is az 5 éves képzésről beszélek). A töris barátaim közül nem kevesen buktak ókor szigorlaton, sőt, aki nem, arra a többiek gyanúsan néztek.:) Ha törire jártál, lehet némi rálátásod. Hüm?
Az angol v. a német egyáltalán nem büfé szakok. Utóbbi állítólag a "Hitler-Jugendre" hajaz szigorúság és szőrszálhasogatás tekintetében. És egy angol nyelvészet szigorlat sem gyerekjáték. Egyébként jól látod, ha nyelveket beszélsz, számos lehetőség nyílik meg előtted.
Ha rám hallgatsz, azt csinálsz amit akarsz; de sztm jobb vmi olyasmivel foglalkozni ami érdekel, mint reggel föl sem kelni, undorodván mindattól, ami rád vár, talán egy életen át...
Amúgy, szabad bölcsészet, filozófia, esztétika, ... a legnehezebb dolgok, ha komolyan veszed.
Én azt mondom, hogy a büfészaknak két fajtája van:
az egyik amit könnyű elvégezni pl. van ismerősöm aki nagyon buta, 2-3 éve diplomázott politológián, a másik kulturális antropológián és nem kapták azóta sem kézhez a diplomát nyelvvizsga miatt, mert nem bírják letenni, azt mondják olyan nehéz.... Semmit nem tanultak, ilyen 3-4es diplomaátlagot hoztak így össze. Nyelvvizsgán már bajlódtak az angollal, nem jött össze, elkezdtek eszperantót tanulni, az sem megy.
A másik büfészaktípus amit ha elvégzel, úgy sem lesz állásod. pl: néprajz, ókori nyelvek, szociális munka, társadalmi tanulmányok stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!