Hogyan válhatnék grafológussá?
Sziasztok! A tanárok már azon vannak,hogy mi lesz belőlünk érettségi után. Gondolkoztam , és a grafológia állna hozzám a legközelebb. Utánaolvasgattam és eddig annyit találtam róla,hogy egy OKJ-s képzést kell elvégezni ahoz h grafológus legyen valaki. De szüleim szerint minden grafológus valami mást is csinál mellette vagy elvégzett főiskolát/egyetemet. Szóval pszichológus vagy pedagógus, vagy valami ilyesmi. Most akkor, ha én nem tanulok tovább főiskolán ( de az érettségit megszerzem) akkor nemis lehetek /keresett/ jólképzett grafológus?
Érettségi után hova menjek tovább? Rögtön OKJ-ra? vagy főiskolára? Valaki akinek van grafológus ismerőse vagy tud a grafológus pályáról valamit kérem írjon!
1: BSc képzés? erről írnál pár sort bővebben? :)
köszönöm
2: az oké,hogy mást is kéne tanulni, de ha ez a témakör érdekel (pszichológia, lélektan,ezoterika stb stb) akkor milyen fősikolán induljak egyátalán el?
(ez azért lenne fontos, mert iskolában ki kell tölteni egy papírt ,hogy emelszinten milyen tantárgyra akarunk jelentkezi, de ehez előbb azt kéne megtudni,hogy az adott főiskola mit követel)
(mire én érettségizem minimum egy emeltszintű érettségi a követelmény ahoz ,hogy továbbtanuljon valaki) ezzel ma szembesítette minket a tanár..
jófejek
tehát ha én jólmenő grafológus akarok lenni akkor menjek el egy OKJ-s képzésre és utána jelentkezzek az Országos Grafológiai Intézetbe? Valami más mellette?
Mert eddig azt figyeltem meg,hogy nagyon sok grafológus pl. Pszichológus is egyben..
de én meg nem vagyok olyan jó tanuló, hogy pszichológus is legyek
(matek:2, angol:4, nyelvtan:3, magyar:4, töri: 3) válaszható tantárgyat még nemtudom szerintem : informatika lesz
Első vagyok: a BSc (vagy BA) nem más, mint a bolognai képzési rendszer első lépcsője: most, ha nem felsőfokú szakképzésre jelentkezel, már csak ilyenre tudsz. Ehhez viszont kicsit jobban kellene tanulni... OKJ-s grafológus végzettséget a pesti Országos Grafológiai Intézetben, illetve az egri Országos Írásszakértő Intézetben tudsz szerezni, ezek szoktak szervezni megyénként csoportokat. Az alapképzettséged neve "grafológus" lesz, ezek után tudsz továbbtanulni "okleveles írásszakértőnek".
Figyeld az alábbi oldalt:
Itt megtalálsz minden létező információt a képzésekről és a követelményekről. A lényeg, hogy a grafológiai képzés mellett mindenképpen tanulnod kellene még valamit, mert önmagában nem ér túl sokat (anyósom pl. eredetileg óvónő, elvégezte a grafológus-tanfolyamot, és most "okleveles gyermekrajz-elemző" végzettsége is van - ezzel már lehet kezdeni valamit).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!