Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mit tegyek? Csak nagyon bölcs...

Mit tegyek? Csak nagyon bölcs és megfontolt emberek válaszát várom. A jövőmről van szóóó :D

Figyelt kérdés

Kiléptem a munkahelyemről és nincsen csak 8 általánosom, mit tegyek azon gondolkozok, hogy el kellene kezdjem elölről a gimit és újra 1 normális szakma, később ha úgy adódik akkor fősuli és egyéb.

De addig mégis miből éljek meg a kettőt nem bírom.

Felnőttképzőn kezdjem el a gimit és, és ,és nem tudom mit csináljak?

Vagy lehet, hogy már túl idős vagyok a 9. 10. 11......osztályokhoz?????

mit tegyek???

kérem valaki segítsen....

fizikailag nem birom a kettőt 1ütt...

2011. szept. 1. 14:36
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Nem fog az állam segíteni, ne is várd.Csak magad tudsz tenni azért amit elszeretnél érni.Tanulás mellett munka.Sajnos ez van.Ha nincs anyagi támogatásod, hogy a francba akarsz tanulni ha nem dolgozol.Nem ingyen van az sem.
2011. szept. 1. 15:18
 12/20 anonim ***** válasza:
Próbálj olyan munkát keresni ami nem nehéz fizikai munka. Közben két év alatt rakd le az érettségit, biztos van a környéketeken ifjúsági tagozat valamelyik közép iskolában, az csak heti két délután. A szüleiddel laksz, már csak azért hogy albérletet kell fizetned? Milyen fix kiadásaid vannak?
2011. szept. 1. 15:19
 13/20 tetris ***** válasza:

Ha csak 8 ált. van, akkor az arra utalhat, hogy nehezen megy a tanulás. Ez esetben viszont nem kellene erőltetni az érettségit, inkább egy jó szakmát kellene tanulnod. A munkaügyi központban tudnak segíteni abban, hogy milyen képzések indulnak mostanában, és talán még fizetési könnyítést is kaphatsz.

Addig is olyan munkát kellene találnod, ami nem túl megerőltető fizikailag. Előre megmondom, nem lesz könnyű. Mivel most még nincs semmilyen végzettséged, ezért csak a "kuli" munkát fogják tudni rádbízni. Az meg ritkán szokott kényelmes lenni, inkább nehéz fizikai munkát jelent.

Látod, látod, ezért mondjuk mi szülők mindig azt, hogy tanuljatok, mert nem lesz belőletek semmi.

2011. szept. 1. 17:14
 14/20 A kérdező kommentje:

anyám a kibacott b.zi anyám miatt van ez.

Nem engedte, hogy tovább tanuljak mert az iskola messze volt, és most is a suli amit találtam kb 1 órára van és azt mondta, hogy sehova!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

erre pofon vágtam és megrugdostam, hogy ha még egyszer beleszól az életembe megölöm.

Tehát oda jutottam, hogy a fizikai munkát abszolúte nem bírom, de ha suliba járok akkor meg nem tudom fenntartani magamat.

a 2őt 1ütt nem bírom gerincferdülésem van fáj a hátam a derekam a lábam ráadásul...ááá inkább mondjátok meg, hogy mit tegyek mi lenne a legmegfelelőbb.........most komolyan mihez kezdjek??????????

2011. szept. 1. 17:42
 15/20 anonim ***** válasza:
Szép ember vagy, anyádat megverted?Bár anyád se piskóta. Egyébként a tanulás mióta fizikai munka? Szerintem te egy lusta kis paraszt vagy.
2011. szept. 1. 17:53
 16/20 anonim ***** válasza:
bocs, hogy ezt írom, de ilyen hozzáállással nem fog sikerülni. Figyelj, ilyen nincs hogy nem bírom, nem tudom, nem megy, szedd össze magad és csináld. És most mit vársz még tőlünk? Leírták előttünk, hogy a legjobb ha párhuzamosan csinálnád a kettőt. Meg lehet csinálni, ha nagyon akarod. Fáj a hátad, lábad, stb. mondjuk, hogy elhiszem, de ugye tudod hogy ez rohadtul nem fog érdekelni senkit ha elmész dolgozni? és ugye 8 általánossal nem igen válogathatsz, amikor a diplomások is harcolnak az utcaeprésért. Ha nem kapsz otthonról támogatást, már pedig írtad, hogy nem kapsz, akkor dolgozz bármit, csak csinálj valamit, hogy legyen valamennyi pénzed, anélkül a tanulást sem fogod tudni elkezdeni. Ha már így alakult a munka az első.
2011. szept. 1. 18:02
 17/20 A kérdező kommentje:

ne forgasd ki a szavaimat te majom......

nem tudod az előzményeket akkor inkább ne dumálj.

megoldást kértem nem pofázást te

2011. szept. 1. 18:03
 18/20 tetris ***** válasza:

Esetleg egy 4, vagy 6 órás állás mellett mehetne a tanulás is! Ha ilyet találnál, abba még édesanyád se szólhatna bele. Egyébként is felnőtt ember vagy, miért kell anyukád engedélye ahhoz, hogy bármit is megtegyél?

Az, hogy édesanyádat okolod a kudarcaidért, és ráadásul még meg is ütötted, ez megbocsáthatatlan! Szégyellheted magad!

2011. szept. 1. 18:04
 19/20 anonim ***** válasza:
Képzeld nem vagyok majom, bármilyen előzmény volt, te se voltál különb. És mint írtam a tanulás nem fizikai munka, dolgozol és felnőtt képzésen elvégzed az érettségit, vagy valami szakmát. Rajtad kívül nagyon sokan így csinálják, nem vádaskodni kell, hanem magadért tenni, hogy te ne ilyen szánalmasan neveld majd egyszer a gyereked.
2011. szept. 1. 18:08
 20/20 anonim ***** válasza:
Ahhoz képest, hogy nem bírod a fizikai munkát, elég rendesen összepakoltad anyádat.
2011. szept. 2. 16:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!