Ezt miért nem tudja megérteni anyut? A jövőmről van szó, és ez nem csak engem érint?
Nyáron töltöm be a 16-ot. Rendes nappali suliba járok,teljesen feleslegesen. (tanítás=zenehallgatás,beszélgetés,kávézgatás)Érettségizni itt nem is tudom hogy fogok...
Anyu kevés pénzből tart el minket,hónap végén alig van mit enni. Ruháról már ne is beszéljünk. Sajnos most ez az állapot lesz legalább! egy éven keresztül. Nekem viszont nagyon sok mindenre kéne fizetnem(pl.sulis programok),amit anyu nem tud kifizetni. Nem vagyok nagy igényű,de azért szeretem ha kapok egyszer egyszer egy ruhadarabot. Már ezeket sem tudja állni anyu. Felvetettem azt a lehetőséget hogy ismerősnél dolgozhatnék(felajánlotta) gyorsétteremben suli mellett. Érettségizni mindenképp szeretnék!
Ő egyből leordított hogy ő nem nevel majd egy "kis felnőttet" és hogy nekem a tanulás a dolgom.
Mondtam neki hogy de anyu,ha megyünk az utcán 1-1 gombóc fagyit nem tudunk venni 4-en mert annyira kevés a pénzünk. Persze ezt nem így mondtam,mert nem akartam megsérteni.
Aztán ott van az,hogy lassan kell kocsi.De miből?Nincs egy ft félretett pénzünk se,és nem is lesz még egy darabig. Semmi pluszra nem tudunk költeni,csak rezsi+kaja. Mi értelme van az életnek ha nem tudod megvenni azt amire valóban szükséged van? Nem 20ezer ft-os cipő,meg gucci cuccokra gondolok. Bárhol járunk,mindig csak bámulunk és nem tudunk menni se állatkertbe,se sehova. Ebből már elegem van és a sírógörcs kerülget.
Nem látok más kiutat,csak azt hogy dolgozzak. Én nem vágnám a fejéhez később hogy az én pénzemből megyünk nyaralni,vagy egyszerűen csak félretenni egy kis pénzt későbbre. Nem költeném el minden sz*rra... Becsületes,megbízható ember vagyok,nem hisztis p*csa.
Segítséég
Hány órás munka lenne ez a gyorsétterem? Napi 4-8 óra iskolaidőben, sok lenne!
Inkább alkalmi diákmunkákat vállalj szövetkezeteknél, zsebpénzt abból is tudsz keresni, legalábbis kisebb dolgokra. Délután, vagy hétvégén vannak lehetőségek, ha nem is sok. (Előbbiről szólni se mindig muszáj Anyukádnak, hogy legyen béke...)
Beszéld meg anyukáddal, hogy ha a tanulás rovására megy mondjuk 1 vagy 2 hónap alatt, akkor abbahagyod.
A válasz írója 86%-ban hasznos válaszokat ad.
4 órás munkáról lenne szó,délelőtt... kb 11-12kor végeznék. Utána mehetnék nappali suliba,ahol délután kezdődik a tanítás. Viszont azt mondani fogom neki hogy ha tényleg nem megy,otthagyom.
*javítok:A munkát hagynám ott!:)
A válasz írója 78%-ban hasznos válaszokat ad.
Fent már válaszoltam,hogy nem nekem kell a kocsi,hanem a családnak,mert minden messze van,és anyunak is 1000 fele kell utaznia,amit nem bír a bkv-val főleg reggeli időkben. Nekem se derogál felszállni a buszra,nem erről van szó.
Itt a nyár, vállalj nyári melót, így anyukád se mondhatja, hogy árt a tanulásnak.
Aztán, ha látod milyen is "munkásembernek" lenni, már te is jobban tudod mérlegelni, mennyit tudnál iskola mellett bevállalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!