Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ezt miért nem tudja megérteni...

Ezt miért nem tudja megérteni anyut? A jövőmről van szó, és ez nem csak engem érint?

Figyelt kérdés

Nyáron töltöm be a 16-ot. Rendes nappali suliba járok,teljesen feleslegesen. (tanítás=zenehallgatás,beszélgetés,kávézgatás)Érettségizni itt nem is tudom hogy fogok...

Anyu kevés pénzből tart el minket,hónap végén alig van mit enni. Ruháról már ne is beszéljünk. Sajnos most ez az állapot lesz legalább! egy éven keresztül. Nekem viszont nagyon sok mindenre kéne fizetnem(pl.sulis programok),amit anyu nem tud kifizetni. Nem vagyok nagy igényű,de azért szeretem ha kapok egyszer egyszer egy ruhadarabot. Már ezeket sem tudja állni anyu. Felvetettem azt a lehetőséget hogy ismerősnél dolgozhatnék(felajánlotta) gyorsétteremben suli mellett. Érettségizni mindenképp szeretnék!

Ő egyből leordított hogy ő nem nevel majd egy "kis felnőttet" és hogy nekem a tanulás a dolgom.

Mondtam neki hogy de anyu,ha megyünk az utcán 1-1 gombóc fagyit nem tudunk venni 4-en mert annyira kevés a pénzünk. Persze ezt nem így mondtam,mert nem akartam megsérteni.

Aztán ott van az,hogy lassan kell kocsi.De miből?Nincs egy ft félretett pénzünk se,és nem is lesz még egy darabig. Semmi pluszra nem tudunk költeni,csak rezsi+kaja. Mi értelme van az életnek ha nem tudod megvenni azt amire valóban szükséged van? Nem 20ezer ft-os cipő,meg gucci cuccokra gondolok. Bárhol járunk,mindig csak bámulunk és nem tudunk menni se állatkertbe,se sehova. Ebből már elegem van és a sírógörcs kerülget.

Nem látok más kiutat,csak azt hogy dolgozzak. Én nem vágnám a fejéhez később hogy az én pénzemből megyünk nyaralni,vagy egyszerűen csak félretenni egy kis pénzt későbbre. Nem költeném el minden sz*rra... Becsületes,megbízható ember vagyok,nem hisztis p*csa.

Segítséég

2011. máj. 12. 21:50
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
84%
Nagyon helyes, hogy dolgozni szeretnél, talpraesett gondolkodás. De azért az igényeid nem is olyan kicsik: kocsi 16 évesen??? Nekünk 25 és 30 éves létünkre nincs. Fagyizás és kirándulást mi is meggondoljuk, holott férjem is és én is jól keresünk, igaz, napi 14-15 órát dolgozunk. Most kezdjük megengedni magunknak, hogy veszünk 1-1 ruhadarabot. Szóval igen, dolgozz, utána ezerszer jobban fogod értékelni a dolgokat. Csak így tovább.
2011. máj. 12. 21:55
 2/21 anonim ***** válasza:
71%
"Autó helyett menj gyalog!" Örök igazság.
2011. máj. 12. 21:57
 3/21 anonim ***** válasza:
67%
szia. anyukádat lehet hogy csak megilyesztette a gondolat, ahogy az enyémet is amikor ugyanezzel álltam elő kb 2 hónapja. mi valamivel jobban állunk, mert apumtól kapok pénzt erre-arra de anyukám nekem is nagyon rosszul keres. beszélj vele. mondd el neki. ha nem egyszer akk többször is. be kell látnia hogy ez egy jó lehetőség!
2011. máj. 12. 21:59
 4/21 anonim ***** válasza:
76%

Hány órás munka lenne ez a gyorsétterem? Napi 4-8 óra iskolaidőben, sok lenne!

Inkább alkalmi diákmunkákat vállalj szövetkezeteknél, zsebpénzt abból is tudsz keresni, legalábbis kisebb dolgokra. Délután, vagy hétvégén vannak lehetőségek, ha nem is sok. (Előbbiről szólni se mindig muszáj Anyukádnak, hogy legyen béke...)

Beszéld meg anyukáddal, hogy ha a tanulás rovására megy mondjuk 1 vagy 2 hónap alatt, akkor abbahagyod.

2011. máj. 12. 22:03
 5/21 A kérdező kommentje:
Első: Nem úgy értettem hogy 16 évesen nekem kell kocsi,hanem a családnak. Mivel mindenkinek sok fele kell menni,suli,orvos messze van. Én már most értékelem a dolgokat,amiket képesek vagyunk megteremteni. Soha nem pazarlok,ha kapok valamit arra is nagyon vigyázok és még sorolhatnám. Köszi a biztatást!
2011. máj. 12. 22:04
 6/21 anonim ***** válasza:
31%
dolgozni mindenképp menj.mi az h lassan kell kocsi?16éves vagy,én 23 és még sincs kocsim.nem szakad le a lábam ha buszra kell szállnom.dolgozz és segíts anyukádnak hogy több pénz legyen.
2011. máj. 12. 22:06
 7/21 A kérdező kommentje:
3.válaszoló: Igen,ezt mondtam is neki hogy ez csak jó lenne,csak azért nem akarja mert őt a szülei küldték el 16 évesen dolgozni rendesen 8 órába... tehát akkoriban suliba nem is járt. Gondolom ettől fél,hogy én is otthagynám a sulit,de nem így lenne mert én csak 4 órát vállalnék+suliba járnék.
2011. máj. 12. 22:08
 8/21 A kérdező kommentje:

A válasz írója 86%-ban hasznos válaszokat ad.

4 órás munkáról lenne szó,délelőtt... kb 11-12kor végeznék. Utána mehetnék nappali suliba,ahol délután kezdődik a tanítás. Viszont azt mondani fogom neki hogy ha tényleg nem megy,otthagyom.

2011. máj. 12. 22:10
 9/21 A kérdező kommentje:

*javítok:A munkát hagynám ott!:)

A válasz írója 78%-ban hasznos válaszokat ad.

Fent már válaszoltam,hogy nem nekem kell a kocsi,hanem a családnak,mert minden messze van,és anyunak is 1000 fele kell utaznia,amit nem bír a bkv-val főleg reggeli időkben. Nekem se derogál felszállni a buszra,nem erről van szó.

2011. máj. 12. 22:13
 10/21 anonim ***** válasza:

Itt a nyár, vállalj nyári melót, így anyukád se mondhatja, hogy árt a tanulásnak.

Aztán, ha látod milyen is "munkásembernek" lenni, már te is jobban tudod mérlegelni, mennyit tudnál iskola mellett bevállalni.

2011. máj. 12. 22:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!