Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ezt miért nem tudja megérteni...

Ezt miért nem tudja megérteni anyut? A jövőmről van szó, és ez nem csak engem érint?

Figyelt kérdés

Nyáron töltöm be a 16-ot. Rendes nappali suliba járok,teljesen feleslegesen. (tanítás=zenehallgatás,beszélgetés,kávézgatás)Érettségizni itt nem is tudom hogy fogok...

Anyu kevés pénzből tart el minket,hónap végén alig van mit enni. Ruháról már ne is beszéljünk. Sajnos most ez az állapot lesz legalább! egy éven keresztül. Nekem viszont nagyon sok mindenre kéne fizetnem(pl.sulis programok),amit anyu nem tud kifizetni. Nem vagyok nagy igényű,de azért szeretem ha kapok egyszer egyszer egy ruhadarabot. Már ezeket sem tudja állni anyu. Felvetettem azt a lehetőséget hogy ismerősnél dolgozhatnék(felajánlotta) gyorsétteremben suli mellett. Érettségizni mindenképp szeretnék!

Ő egyből leordított hogy ő nem nevel majd egy "kis felnőttet" és hogy nekem a tanulás a dolgom.

Mondtam neki hogy de anyu,ha megyünk az utcán 1-1 gombóc fagyit nem tudunk venni 4-en mert annyira kevés a pénzünk. Persze ezt nem így mondtam,mert nem akartam megsérteni.

Aztán ott van az,hogy lassan kell kocsi.De miből?Nincs egy ft félretett pénzünk se,és nem is lesz még egy darabig. Semmi pluszra nem tudunk költeni,csak rezsi+kaja. Mi értelme van az életnek ha nem tudod megvenni azt amire valóban szükséged van? Nem 20ezer ft-os cipő,meg gucci cuccokra gondolok. Bárhol járunk,mindig csak bámulunk és nem tudunk menni se állatkertbe,se sehova. Ebből már elegem van és a sírógörcs kerülget.

Nem látok más kiutat,csak azt hogy dolgozzak. Én nem vágnám a fejéhez később hogy az én pénzemből megyünk nyaralni,vagy egyszerűen csak félretenni egy kis pénzt későbbre. Nem költeném el minden sz*rra... Becsületes,megbízható ember vagyok,nem hisztis p*csa.

Segítséég

2011. máj. 12. 21:50
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Az a baj,hogy kb 1 hónapot tudnék dolgozni,arra a kis időre meg nem hiszem hogy felvennének. Keresgélek melót,de sehol semmi. A korhatár sok helyen 17. Ráadásul sokan jelentkeznek nyárira,így még kevesebb az esélyem... de megpróbálom!
2011. máj. 12. 22:19
 12/21 anonim ***** válasza:
Első vagyok: a sulit semmiképp ne hagyd. Lépj be egy diákszövetkezetbe, ott tudnak diákmunkát adni. A tanulást pedig otthon pótold, akkor menni fog az érettségi. És amit ajánlok: nyelvtanulás, csupa nagy betűvel!!!
2011. máj. 12. 22:20
 13/21 anonim ***** válasza:
Miért csak egy hónapra? Nyári szünet két és fél hónap, nem?
2011. máj. 12. 22:27
 14/21 anonim ***** válasza:
Figyelj, én nem tudom, hogy milyen az, amikor a hónap végén nincs mit enni. Szerencsés vagyok, nálunk ez sosem fordul elő. De mindenképpen azt javaslom neked, hogy tanulj, ahogy bírsz. Én az egyetemen havonta 30 ezret kapok ösztöndíjként csak azért, mert jók a jegyeim. Autó nélkül kitűnően el lehet lenni, ahogy többen is írták már (jó, persze én nem látom, hogy milyen messze van az orvos, de minden bizonnyal eddig is megoldottátok valahogy). Tudom, hogy szinte lehetetlen az osztályban az árral szemben úszni, de pl. ha órán zenehallgatás helyett a tankönyvet olvasod, azzal jobban jársz hosszú távon.
2011. máj. 12. 22:32
 15/21 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem ne dolgozz, az anyukád feladata, neked a tanulás.
2011. máj. 12. 22:34
 16/21 anonim válasza:

Szia,

Érettségit mindenképpen csináld meg, hidd el azt még a legbutább ember is leteszi. Ha átmész 2essel az is jó, csak a papírod legyen meg róla.

NYELVEKET tanulj, nagyon szorgalmasan akár otthon önszorgalomból a jobb jövő reményében.

elárulom, hogy ez csak nálunk és tőlünk keletebbre van így, hogy ha nincs magas végzettséged akkor éhenhalsz, de ha diplomád van akkor is lehetsz munkanélküli.

érettségizz le, mellette dolgozz és rakd félre a pénzt, És a NYELVEKet szorgalmasan tanuld! ha ügyes vagy akkor miután leérettségiztél le tudsz lépni külföldre a félrerakott pénzből, ahol bármilyen állással tudsz annyit keresni, hogy magadat eltartsd és anyudnak is küldj haza!

fogd fel úgy ezt a suli melletti dolgot mint egy befektetést.. a jobb jövő reményében!

2011. máj. 12. 22:35
 17/21 A kérdező kommentje:

Azért tudnék csak egy hónapot,mert júliusban töltöm a 16-ot.

Amúgy gondolkoztam azon hogy érettségi után irány Anglia.Anyelv tudásom most jelenleg:Angol középhaladó (szeretnék vizsgát) és a németet tanulom szorgalomból. Még sokat szeretnék tanulni. Még egy kérdés: Szerintetek ha nem is hagyom ott a rendes sulit,és nem dolgozok délelőtt,de mondjuk hétvégén igen,bevállaljam azt a tagozatot ami 5 éves?(nekem csak 4 évem lenne,és lenne időm letenni a nyelv vizsgát) Itt képtelen lennék nyelveket tanulni,mivel itt a sulimban a nyelv oktatás egy nagy nulla... Tehát szerintetek megérné még +1 évet beleölni?

2011. máj. 12. 22:43
 18/21 anonim válasza:

22:35 vagyok

menj nyugodtan a +1 évesre!

Suliban nem azért tanulod a nyelvet, hogy tudd, hanem hogy papírod legyen róla!

A papírt/nyelvvizsgát odaadják arra a szintre amit az iskola tanított!

ráadásul akarva-akaratlanul ragad rád azért valami a nyelvből!

2011. máj. 12. 22:48
 19/21 anonim válasza:
A tényleges nyelvtudásra a való életben fogsz szert tenni! és ez igaz szinte minden területre!
2011. máj. 12. 22:49
 20/21 anonim válasza:

Jaa és én a helyedben mindenképpen külföldön gondolkoznék! Érettségi után persze!

itthon képtelen leszel 1-ről a 2-re jutni sajnos...

2011. máj. 12. 22:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!