A barátnőm terhes. Ha megtartja viszont én nem akarom, a gyerektartásra köteleznek? Mit lehet tenni, ha én előre tudom, h nem szeretném felnevelni, de a barátnőm önkényesen meg akarja tartani. Ne más döntsön a jövőmről =/
A jövődről akkor döntöttél, amikor a barátnőddel nemi kapcsolatba kezdtél, ugyanis, kicsi fiú, nincs 100%-os védekezés, ezt jegyezd meg!
Hála az égnek kettőtök közül valaki a gyermek érdekeit is nézi és a törvény az ő oldalán áll.
A válasz pedig: természetesen kötelezhetnek a gyermektartásra: mit gondolsz, mire való ez az intézmény? A lelkiismeretes, gyermekszerető apáknak kell a körmére nézni?
"Ne más döntsön a jövőmről...."
És te miért akarsz dönteni a gyermeked jövőjéről? Vagyis az életéről?
Szerintem is még korai neked a baba, de már ha összehoztátok, akkor vállalni kell a felelősséget.
Tudom, nem jo hallani, de a jovodrol igazabol te dontottel akkor, amikor szeretkeztel a baratnoddel es megadtal a lehetoseget annak, hogy gyermeketek fogan.
Ez kb pont olyan, mintha atsetalnal nyugodt leptekkel korulnezes nelkul az M3-ason. Te dontenel ugy, hogy atsetalsz, nem mas lok le, azutan vagy elutnek, vagy nem, de ha igen, akkor sem az lesz a hibas, aki atgazolt rajtad, hanem a te tetted kovetkezmenye lesz a dolog.
Szoval:
ha nem akarod elismerni a gyereket, akkor nem irod ala az apasagi nyilatkozatot a terhesseg alatt, amikor a baratnod megker erre. De ezzel meg nem befejezett a dolog, csak most kezdodik.
Merthogy a baratnod ettol fuggetlenul ugyanugy megadhatja a te neved apakent, nagy esellyel meg is fogja tenni, akkor viszont hivatalos uton fognak teged felkerni arra, hogy ismerd el az apasagot. Ha nem teszed meg, akkor rendelkezesre all vizsgalat annak a bizonyitasara, hogy a gyermek a tied. Ha a tied, akkor ez ki fog derulni es kotelezett leszel a gyermektartas fizetesere, visszamenoleg is. Annyival jarsz rosszabbul, hogy minden hivatalos eljaras koltsege teged illett, merthogy a te felesleges ellenallasod miatt kerult penzbe. A dns tesz allami keretek kozott nagyon nem olcso mulatsag. Rengeteget ki kell fizetned a huzavona miatt pluszban. (Ha kiderulne, hogy nem a tied a gyerek es a baratnod feleslegesen vadolt teged, abban az esetben mondjuk az ove lenne a koltseg es nem kellene gyermektartast fizetned, de te tudod, hogy erre van-e esely. Ha nincs, akkor nem eri meg szorakozni.)
Jah, es az sem mentesit, ha mondjuk nincs munkad, vagy egyeb okok miatt nem tudod fizetni. Allambacsi aranyos, helyetted fizet egy ideig, de ezzel meg mindig nem uszod meg, mert ezt szepen vezetni is fogja a neved alatt. Gyulni fog az adossagod allambacsi fele es amint lesz mibol visszavennie meg is fogja tenni. Tehat elobb-utobb kifizeted, lehet, hogy meg kamatostol is, igy felesleges ellenkezni, ha te is tudod, hogy a tied a gyerek.
Na az ilyen verebeket mint te kuldenem el legszivesebben a ....-ba.
Akkor bezzeg nagy fiu voltal mikor a cerkat kellett hasznalni,mi? A baratnodet TE ejtetted teherbe es nem magatol lett az. Gondolom ott nem a bizonsagos vedekezes jart az eszedbe.
A baratnod meg nem tartozik neked magyarazattal. Az O testebe novekszik a baba. Abortusz soran rajta vegzik a mutetet es lehet,hogy utana soha tobbet nem lehet gyereke. Erre nem gondolsz kicsi fiu?
Te csak a sajat jovodre gondolsz es arra nem is,hogy a baratnod mehebe el a TE GYEREKED akinek ugyanolyan joga van az elethez mint neked.
Most vallald a tetteid kovetkezmenyet. Igazabol a baratnodnek jobb is ha nem maradsz vele mert te meg eretlen vagy vele ellentetbe!
Viszont gyerektartas fizetesere igenis keszulj es ez a legkevesebb, szerintem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!