Érdemes igy beutaznom mindennap és vissza? A jövőmről lenne szó.
Sziasztok!
pest megyében vecsés és monor közötti városban lakom, Üllőn.
És a Fazekas Mihály budapesti gimnáziumba fogok tervszerint járni jövőre.
Valaki megtudná mondani, hogy kb mennyi idő mire tömegközlekedéssel feljutok a sulihoz?
Budapest 1082 ...
Egy gimnáziumon nem múlhat a jövőd.
Mindegyik gimnázium ugyan azt az érettségit adja és ugyan annyi eséllyel indulsz onnan fősulira.
Nem érdemes ezért sokat utazni vagy koleszba menni. Válassz a közelebbi gimik közül.
Ne viccelj, simán megéri...
Nekem az osztálytársaim 1/3-a arról a vonalról járt be minden nap, igaz mi szakközépbe jártunk. Volt 4 albertirsai, 2 ceglédberceli, 1 ceglédi, 1 pilisi, 1 monori.
Frekventált vasúti vonal és elég sűrűn járnak be a vonatok reggel. Vannak albertirai személyek is reggel, meg ugye a normál monori helyiek.
És sokszor ismerős albertirsáról vonattal hamarabb beért, mint én vele együtt indulva, Budapestre...
"Mindegyik gimnázium ugyan azt az érettségit adja és ugyan annyi eséllyel indulsz onnan fősulira. "
Ugyan OFF? de ez nagy hülyeség. Papíron ugyanazt az érettségit írja mindenki, de nem mindegy, milyen megkövetelt tudásszintel állsz neki a megírásának. Lehet 4 évig magasztaltak, milyen okos vagy ésaz érettségin épp lesz egy 3-asod. Egy jó gimnáziumban vagy szakközépben megkövetelik a szintet, és ugyan a jegyeid rosszabbak lesznek, leszel mondjuk 4 évig 3-as, de az érettségin nevetve írsz 4,5-ös átlagot. Én is így voltam szakközépben, mindig 3-as voltam az érettségim 4,6 lett. Aztóta hamarosan az egyetemet is elvégzem, (műszaki) mérnöki szakon.
Igenis megéri utazni egy gimiért, főleg Üllőről, ami nem a világ vége, vonattal 35 perc... Mondom, én pesten belülről (2 kerülettel arrébbról) utaztam több mint 1 órát hogy beérjek.
Persze, hogy érdemes.
Üllőről előbb beérsz vonattal, mint Budapest egyes peremkerületeiről. Ez gyakorlatilag nem is távolság.
Én is bejártam a 4 évem alatt, és még most is bejárok az egyetemre Felsőpakonyról. Kb. ugyanaz a távolság, de a vonat annyira szarul jár, hogy kifejezni nem lehet. Viszont így is bőven kibírtam. Voltak osztálytársaim, akik Üllőről, meg Martonvásárról jártak, és nekik sem volt semmi gondjuk.
Szóval mindenképp ajánlom. Persze nem lesz olyan kényelmes elsőre, nem a szomszédban van már is iskola, stb., de hamar hozzá fogsz szokni.
Amit meg arról írtak, hogy mindegy, hova jársz... Hát nagyon nem. Emiatt SEMMIKÉPP ne dönts úgy, hogy máshova mész. Volt általános iskolai osztálytársaim az ócsai gimnáziumba is mentek. Volt egy srác, aki állítólag penge volt matekból, minden tanár őt dicsőítette. Aztán eljött az érettségi, és középszinten írt valami 30-40%-ot. Szóval ennyit arról, hogy mindegy...
Azzal a 'jövőmről lenne szó'-val én is erre gondoltam, hogy nem mindegy milyen lehetőségeket ad egy iskola, és ha elvégeztem mekkora tudásszinttel állhatok neki az érettséginek.
köszi az értelmes válaszokat:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!