Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ha az a célom, hogy a gyermeke...

Ha az a célom, hogy a gyermekem jó egyetemre járjon, akkor melyik opció a jobb?

Figyelt kérdés

8. osztályos gyermek szeretne játékfejlesztő lenni és külföldi egyetemre járni. Én erre 2 lehetőséget látok:

A) Olyan középiskolába jelentkezzen, ahol szoftverfejlesztést is tanul (5 éves, technikumi képzés), de középszinten készítik fel az érettségire, majd pedig onnan tovább külföldi egyetemre.

B) Egy erős gimibe járjon, ahol felkészítik az emelt érettségire és majd külföldi egyetemen tanul tovább utána.

Mindkettő mellett lehet fakultatív és autodidakta módon programozást is tanulni természetesen.

Melyik verzió mellett érzitek esélyesebbnek a tudás megszerzését és nagyobbnak az esélyt egy jó, külföldi egyetemre?

tegnapelőtt 04:38
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
84%

Szakközépbe, info szakra. Ha tudja mi érdekli, felesleges a gimi. A gimi azoknak való, akik nem tudják még, hogy mik szeretnének lenni.

Én is info szakon szakközépbe jártam, és nagyon hasznos volt, hogy a felesleges tárgyak helyett aki lett volna gimiben, szakmai tárgyakat tanultam (sok prograkozást, hálózatot..stb) egyetemen is jól jött az elején előnyben voltam azokkal szemben, akik csak sima gimiből jöttek.

tegnapelőtt 16:46
 12/13 anonim ***** válasza:
#10. Próbálhatod elviccelni, de attól még tény, normálisan műküdő családokban a középiskola-választást is át szokás gondolni abból a szempontból, hogy az majd egyetemválasztásra készülve is jó döntés legyen. Nyilván nem arról van szó, hogy el kell tervezni a gyerek életútját, de nem baj, ha sikerül egy általában véve is jó gimibe bekerülnie, amiből majd az lehet, aki akar, és nem az, ami jut...
tegnapelőtt 20:58
 13/13 anonim ***** válasza:
76%

Valaki írta a fazekas matematika tagozatát, de nem tudom minek... Én igaz nem az ELTE-re járok, hanem csak az SZTE-re, de pont nem a matekba szakadok bele.

Szerintem is még rohadt korai. A játékfejlesztés meg nagyon komolyan ehetetlen álom.

tegnap 17:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!