Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » A két opció közül melyiket...

A két opció közül melyiket érdemes választani?

Figyelt kérdés

Van egy okj logisztikai ügyintéző szakmám, és egy angol felsőfokú nyelvtudásom.

Melyiket érné meg jobban, ha egyetemre megyek és diplomát szerzek ami hosszabb idő és nem is biztos hogy sikerülne, vagy ha szereznék mellé egy középfokú vagy később felsőfokú német nyelvtudást és annyiban hagynám?

Szeretnék kérni indoklást is ha lehet + véleményt.

2022. dec. 19. 06:40
A kérdező szavazást indított:
Diploma + angol felsőfok (hosszabb, többe kerül, rizikósabb elvégzés)
Logisztika okj + német, angol nyelvtudás (olcsóbb, könnyebb is)
21 szavazat
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
94%

Ha született vállalkozó vagy, és a legfőbb vágyad, hogy saját bizniszed legyen; ha kisgyerek korod óta szeretsz seftelni, jó üzleteket csinálni és jól tudsz bánni a pénzzel ÉS nem abszolút csórók a szüleid, akkor érdemes megcéloznod egy vállalkozói karriert, és az egyetem csak időpocsékolás lenne.

De ha inkább alkalmazott típus vagy, és földönfutó (esélyed sincs saját vállalkozást indítani), akkor egyértelműen az egyetem a legjobb lehetőség. A logisztika OKJ-val csak ügyintéző leszel egész életedben, minimálbérért.

2022. dec. 19. 07:32
 2/20 anonim ***** válasza:
100%

Ez az első komment elég furcsa, a legtöbb vállalkozónak van diplomája, hidd el sokat segít az életed elindításában minden téren.

Viszont kérdező ha eleve, úgy állsz hozzá, hogy az egyetem nehéz és nem biztos, hogy sikerülne, akkor nem is fog, illetve egyetem mellet is lehet németet tanulni.

Igazából csak rajtad múlik, pl ha szerzel egy BME-s logisztikás diplomát ezerszer könnyebben (és nem mellesleg jobb fizetéssel) fogsz elhelyezkedni mint egy OKJ-val.

2022. dec. 19. 08:32
 3/20 anonim ***** válasza:
31%

2. “a legtöbb vállalkozónak van diplomája”

Forrás?

2022. dec. 19. 08:40
 4/20 A kérdező kommentje:

Rég tanultam matekot sajna es az sem volt erős akkor… fizetősre tudnek menni, levelezőire es nem neves egyetemre hanem kisebbre.

Nem ugy allok hozzá hogy biztos nem sikerul csak egy nyelvvizsgat egyszerubb sokkal munka mellett mint az analízis 1-2, vagy valószínűség számítást, kevesebbe is kerül ugye es gyorsabb nem 7 fél év. Ezert kerdezem melyiket lenne célszerűbb még ezekkel a feltételekkel is.

2022. dec. 19. 08:41
 5/20 anonim ***** válasza:
100%

“Ez különösen igaz a bejáratott vállalkozással rendelkezőkre, ahol a férfiak 43,8 százaléka, míg a nők több, mint harmada (36,2%) rendelkezik valamilyen felsőfokú végzettséggel”

[link]

Vagyis nem igaz az, hogy a vállalkozók többsége diplomás lenne.

2022. dec. 19. 08:43
 6/20 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem már eldöntötted, a saját véleményem az, legyen szakma előbb, utána meg majd tanulsz fôsulin ha van kedved, akár több év kihagyás után is. De ez csak a saját véleményem, mindenki úgy csinálja ahogy neki jó
2022. dec. 19. 09:08
 7/20 anonim ***** válasza:
87%

Kérdező, az adott szakmával találtál munkát?

Én most tanulom, viszont én technikusi képzésen. Sajnos nekem nincs nyelvvizsgám, csak érettségi, hiába beszélek napi szinten angolul. Mi most tervezünk majd nyár környékén újra vizsgát tenni, hogy legalább középfokú legyen, utána lenne az angol felsőfokú és német közép.

2022. dec. 19. 09:21
 8/20 A kérdező kommentje:

Nem döntöttem el még magamban. Igazából azt a megoldást is kitaláltam hogy foszkra megyek hogy szokjam az egyetemet meg ha nem menne akkor “csak” 200eFt/félévet bukok és ha azzal végeztem 1 évet várok, addig előre tanulom a szóró tárgyakat és pénzt is tudok gyűjteni majd 2 év alapképzés és kész leszek vele. Igazából ezt fogom tenni valszeg, mert kifizetődőbb lesz a jövőben.

Utolsó: vidéki városban lakom, nehezen találtam munkát. Középfokú angol belépő, ha legalább 240-250eFt ot szeretnél keresni de a felsőfok lenne a legjobb. Ha meg tovább szeretnéd tanulni közgazdászként akkor fog kellene a felsőfokú úgy is mert anélkül nem kapsz diplomát.

Ha csak ennyi lesz mint nekem akkor kb netto 240-310 körül fogsz keresni, függ attól hol laksz.

2022. dec. 19. 09:30
 9/20 anonim ***** válasza:

8. Pesten, de engem a Samsung instant felvett volna mint gyakornok, ha nincs a duális képzés... Jobban fizetett volna mint egy átlag diákmunka és akkor mentem volna amikor akarok. Ingyen busz, kaja, stb. :)

Úgy, hogy középszinten beszélek angolul és akkor még nem volt tapasztalatom sem a szakmában.

2022. dec. 19. 10:12
 10/20 anonim ***** válasza:

Nettó 270-et vittem volna náluk haza, heti 5 nap 8 órában, mint gyakornok. Egy csomó ember lemondta a Samsungot, de pénzben eléggé jó lett volna. És ez mindent tudás nélküli, gyakornok pozíció..

Úgy, hogy nem fizikai munka lett volna hanem inkább irodai, szállítmányozás, raktárhoz való irodai dolgok kezelése, stb.

Kíváncsi leszek szakmával és angollal mit mondanak. Én konkrétan őket akartam célozni a lehetőségek miatt. Főleg a nyelvtanulás és a tanulmányi támogatás movitált. :)

2022. dec. 19. 10:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!