Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » A két opció közül melyiket...

A két opció közül melyiket érdemes választani?

Figyelt kérdés

Van egy okj logisztikai ügyintéző szakmám, és egy angol felsőfokú nyelvtudásom.

Melyiket érné meg jobban, ha egyetemre megyek és diplomát szerzek ami hosszabb idő és nem is biztos hogy sikerülne, vagy ha szereznék mellé egy középfokú vagy később felsőfokú német nyelvtudást és annyiban hagynám?

Szeretnék kérni indoklást is ha lehet + véleményt.

2022. dec. 19. 06:40
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Ezert írtam hogy nagyban függ hol lakik az ember. Én anyagbeszerző pozira adtam be nemrég és sokalták a br: 435eFt ot…

Meg az sem mind1 hogy 1 vagy 2 műszak, sok befolyásoló tényező van. Gyakorlatra teljesen jó, főleg ha annyit ad.

Azt megjegyezném én a Jászfényszarui samsungban voltam mint raktári adminisztrátor es 2 műszak volt megbeszélve, csak azt elfelejtették hozzátenni hogy túlóra hegyek vannak és d.u-ban 03:20 ig dolgoztunk 🙃

Akkor mondtam hogy köszi én mentem (kb 1.5 honap volt). Sztem egy cig*ny cég a samsung, úgy keresel jól ha túlóra van meg fiszem fas*om “bónusz”. De ez csak a Jaszfenyszarui tapasztalat.

Ha tudsz nyelvet akkor az esélyek nagyban javulnak, az biztos szval érdemes. Én azért akarnék menni egyetemre mert ott a bér már egészen máshol kezdődik. Pl: Hatvanban a Boschnál a kezdő friss diplomás br: 560eFt ha az információ nem kamu, ami sztem hosszútávon kifizetődő, főleg hogy utána emelnek rajta.

Sok sikert neked is az elhelyezkedésnél 🙂

2022. dec. 19. 10:24
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ha így teszed fel a kérdést, akkor az egyetem összehasonlíthatatlanul jobban megéri. De a logisztikánál jobb szakma sokkal pl. pénzügy-számvitel vagy a kereskedelem és marketing vagy a nemzetközi gazdálkodás (azaz külkereskedelem). Ezek bármikor beülnek egy logisztikus helyére, de fordítva ez nem igaz. A pénzügy nagyon-nagyon hasznos és bárhol találsz vele munkát. A kermarkon is van logisztika és ez is nagyon széleskörűen használható jó diploma. A nemzetközi gazdálkodáson meg eleve van logisztika szakirány is, és mivel a logisztika ma már nemzetközi logisztikát jelent a legtöbb esetben, így értelemszerűen ez egy nagyon jó szak ide (is, meg máshova is).
2022. dec. 19. 10:31
 13/20 A kérdező kommentje:

Kermar ra is jo lenne menni de nem mindig indul levelezőn sajnos… szval ha az nem lesz akkor marad a gazdment. Pénzügyet nem szeretnék tanulni, igazából ezek vannak most nálam.

Azert szeretném tovább tanulni mert nagyban növeli az esélyeim elhelyezkedés terén. A 2 nyelv is hasznos viszont szval emiatt tettem fel a kerdest, mert kevesebb idő és energia mint egy egyetem.

Majd eldöntöm még van egy kis időm rá aludni 😁

2022. dec. 19. 10:40
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Külföldön gondolkodsz? Ausztria? :)

Szakma után tervezek legalább egy középfokú németet összehozni, hogy ki tudjunk menni.

2022. dec. 19. 10:44
 15/20 A kérdező kommentje:
Itthon szeretnék dolgozni. Mivel angolul beszélek max Anglia vagy Hollandia kerülhetne szóba. Van összesen 3 szakmám de nem szeretnék kint dolgozni mert párom itthon fog később is. Max vele ha megunta a banánt itt.
2022. dec. 19. 11:25
 16/20 anonim ***** válasza:

Elég megnézni a vállalkozás tevékenységi köreit. Eleve fel sem veheted az adott tevékenységet, ha nincs meg a megfelelő feor számú képesítésed.

2022. dec. 19. 12:07
 17/20 anonim ***** válasza:

15. Csak azért írtam, mert jobb lehetőség lenne. Főleg diplomával, nyelvvel.

Bár én ezért vetem bele magam a német tanulásba. Nekem párom nem ebben az országban él, így lényegtelen maradok-e itt. Hozzá maradjak közel. :)

Plusz édesanyám is nagyon nagyot csalódott az itthoni dolgokban. Így ő sem érzi már azt, hogy megéri itt maradni. 20 év szakmai tapasztalattal, üzletvezetői és üzemvezetői tapasztalattal nem tud elhelyezkedni a szakmájában.. 😅

2022. dec. 19. 13:26
 18/20 anonim ***** válasza:
Üzletvezetői végzettséggel*
2022. dec. 19. 13:26
 19/20 NTBS ***** válasza:
Ha teheted szerezz Diplomát.
2022. dec. 19. 16:06
 20/20 anonim ***** válasza:

1-es: jó esetben azért megy az ember egyetemre, hogy TUDÁST szerezzen.

Én a nyelvtudásommal elmennék idegenvezetőnek, ha szeretsz emberekkel foglalkozni, utazni, érdekel a történelem is valamennyire.

2022. dec. 20. 10:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!