Szoftverfejlesztő szakon vagyok, és nem érdekel, de a pszichológia igen. tanácsok? vélemények? mit kéne tennem?
tehát kéttannyelvű szoftverfejlesztő szakon vagyok (még csak nyek) de nem igazán érdekel az info. amikor választottam ágazatot arra figyeltem, hogy jól szeretnék keresni, és nem arra, hogy érdekeljen.
8.ban is tudtam, hogy engem érdekel a pszichológia, de nem találtam túl sok módot arra, hogy én ezzel foglalkozzak majd később, ezért feladtam ezt. gimnáziumba nem szerettem volna menni, nem szerettem volna agyon tanulni magamat és nem is találtam túl értelmesnek. viszont az angol nagyon fontos volt nekem.
eddig sosem tanultam komolyan, nehezen veszem rá magamat nagyon. de ettől függetlemül nem vagyok hülye. általánosban 4-es 5-ös tanuló voltam. átlagban pedig 4.47 jött ki az akkori jegyeimből.
most 6 tantárgyam van és igazából 2 hármasom van (tesi, magyar), 2 négyesem (matek, angol) és 2 ötösöm (info, tanulásmódszertan(utóbbi nem hiszem, hogy minden iskolában van)). tehát a jegyeim nem olyan rosszak még most. de ez annyira nem is lényeges. viszonylag jól tanulok, és sokmindent megjegyzek, ha érdekel a dolog.
a suli valójában nem elit suli, kb. mindenkit felvesznek sajnos. ezt sem annyira néztem ki. nem érdekelt egy kicsit sem, hogy mi lesz velem. senki sem segített nekem, soknak éreztem ezt az egészet, hogy eldöntsem, hogy mit szeretnék kezdeni az életemmel, és, hogy hol szeretnék továbbtanulni. de az egyetlen dolog amiért ezt választottam mert volt kéttannyelvű tanítás itt.
attól tartok, hogy nem fog menni nekem az infó (főleg angolul), mert nem érdekel eléggé. és most, hogy jobban elkezdett engem érdekelni a pszichológia, mostmár sokkal kevésbé.
a kérdésem az, hogy ti mit tennétek ilyenkor? egy ilyen technikum után felvennének egy egyetemre? vagy ne is gondolkozzak ezen? tényleg nem tudom mit kéne csinálnom most.
ha van kérdésetek nyugodtan kérdezhettek. minden tanácsot, vagy segítséget és kritikát is elfogadok, csak ne hordjatok el minden szarnak ezekből az infókból ítélve.
előre köszönöm a válaszokat.:))
15/l
Teljesen egyetértek az előttem szólóval. Plusz ahogy a szavaidból kiveszem nagyon hasznos képzésen vagy, szerintem végezd el mindenképp, hacsak nem ment el annyira annyira az energiád, hogy úgy érzed elvégezni se tudnád.
Miután elvégezted egy szakmád biztosan van, és stabil megélhetésed is. Utána meg, ha nagyon vonzz még valami más, akár a pszichológia, akár más terület, bármikor összeszedheted magadat, és jelentkezhetsz egyetemre, csak azt ne felejsd el, hogy az egyetem, köztük a pszichológia BA is, egyáltalán nem az emberekről szól (ahova én járok biztos nem), hanem töménytelen elmélet, és annak kritikái és biológia és 10 év mire emberekkel fogsz foglalkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!