Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Neuropszichológiát hogyan/hol...

Neuropszichológiát hogyan/hol tudok tovább tanulni?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Most vagyok 12.-es, mindig is tudtam hogy pszichológiát szeretnék tanulni, csak nem voltam benne biztos, hogy melyik ágát.

Jelenleg a klinikai és a neuropszichològia között gondolkozok.

Sajnos nem nagyon találtam semmit, hogy neuropszichológiához mik a követelmények, meg hogy pontosan melyik egyetemen tudnám tanulni. Légyszives tudnátok segíteni?

#egyetem #neuropszichologia #klinikai pszichologia
okt. 19. 08:03
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Először a pszichologia BA kell, utána a mester, ott már lehet specializálódni klinikai vagy kognitív irányon. Utána klinikai szakvizsga, és utána lehet klinikai neuropszichologiat tanulni. Elorebocsatom, hogy ez közelebb lesz a 15 évhez tanulásban
okt. 19. 09:01
 2/4 anonim ***** válasza:
35%

ELTE, SOTE, Pécs, Debrecen, mindenhol BA szinten kezdesz. Az ELTE a legjobb, de a másik kettőre könnyebb bekerülni. Pécsett nagyon erősek evolúciós és szexuálpszichológiában, az ELTE-n komolyabb az anatómia. De hát ezek csak a kezdet, ahogy előttem írták, a pszichológusok életük végéig tanulnak.

Van a kettő között átjárás két befejezett félév után kérelemre.

okt. 19. 10:15
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Pszichológia szak van, olyan nincs külön, hogy neuropszichológia, először a sima pszichológia BA-t kell elvégezned, utána mesteren tudsz specializálódni. Klinikai specializáció szerintem szinte minden egyetemen van, de az ELTE-n van valami kognitív vagy neurológiai spec is, meg a BME-n is valami hasonló.

Anatómiáról én pont úgy hallottam a bp-i egyetemek közül, hogy a Pázmány a legkeményebb. Én ELTE-n vagyok, itt ilyen formában anatómia nincs, “biológiai pszichológia” van 2 féléven keresztül meg egy gyakorlat, illetve van még neurológia, kognitív idegtudományok a 2.félévben.

okt. 19. 16:01
 4/4 anonim ***** válasza:
2 "ELTE, SOTE, Pécs, Debrecen" "az ELTE a legjobb, de a másik kettőre könnyebb bekerülni" milyen másik 2? 😂😂😂😂 3-at soroltál az Eltén kívül. SOTE nem indít pszichológia szakot. Ponthatárt meg nézz, mert mindegyik egyetemen bőven 430-440 körül mozog. Nem tudom miért könnyebb bekerülni máshova, max 5 ponttal alacsonyabb a határ. És indul még Szegeden, a Pázmányon, Károlin, Veszprémben is.
okt. 20. 12:07

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!