Megéri olyat tanulni ami érdekel, de nem akarok benne elhelyezkedni?
Vagy olyat tanuljak ami nem érdekel, de szívesen dolgoznék benne?
A pszichológia az ami érdekel, de nem akarok pszichológus lenni. Amit viszont szívesen dolgoznék, az a könyvelés, de utálom a matekot. Ebben az esetben pszichológiát vagy valamilyen gazdasági szakot kéne választanom?
Olyan területet még nem találtam, amiben szívesen dolgoznék is, és érdekel is.
Én reklámpszichológiát tanultam két évig, aztán váltottam. Sosem dolgoztam vele, de mindig érdekelt a téma, a mai napig szivesen olvasok cikkeket a pszichológiára specializált weboldalakon. És őszintén szólva, mint a pszichológia egyik ága, mégis pozitivan befolyásolta a teljesen más jellegű munkám sikerességét.
Amit egyszer megtanultál, azt soha senki nem veheti el tőled. Párhuzamosan nincs lehetőség tanulni?
6 nem kifizetődő? Pénzügy-számvitel, majd számvitel vagy controlling msc és adószakértő vagy könyvvizsgáló továbbképzés és 7 számjegyű fizetésed van. Igaz, stresszes, mert kergetnek a határidők, de eléggé "kifizetődő".
Ha mindenképp tudja a kérdező, hogy ilyen irányba akar menni, akkor menjen erre. Az egyetemi matekot simán ki lehet húzni kettessel, egy könyvelőnek a számvitelnek kell nagyon mennie. De szerintem a pszichológia időpazarlás lenne, ha tényleg tudod, hogy csak hobbi. Akkor inkább olvass önismereti témában könyveket, ne pazarolj több évet egyetemre. Elég kemény anatómia van pszichológián, akinek nem ez az egyetlen terve, az nem tudja elvégezni pusztán "hobbiból". Kezdj el inkább egy 3,5 éves pénzügy-számvitelt, majd tegyél rá egy 1-2 éves msct.
A pszichológia BA első 1,5 éve tömény biológia, statisztika, kutatásmódszertan. Az is érdekel?
Ott sem csak tisztán pszichológiát kell tanulni. Ha érdekel a számvitel és ezzdl szeretnél majd foglalkozni akkor egyértelműen arra kell menni. A matek azért nem olyan nehéz ott, mint egy matek szakon, ha le tudtál érettségizni akkor meg tudod csinálni. És az csak egy tantárgy, nem matematikáról szól a szak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!