Melyik a jobb a mérnőkinformatikus vagy a programtervező informatikus?
Vannak munkakörök, amik mérnökinformatikust igénylenek, pl. beágyazott rendszerek, mikrovezérlők, automatizálás, gyártástechnológia informatikája.
Sokkal több mérnökinformatikus dolgozik szoftverfejlesztőként (egyik ismerősöm pl. banki elemző szoftverrendszeren dolgozik) mint ahány programtervező mérnökinformatikus területen, ebből én arra következtetek, hogy mérnökinformatikusból nagyobb a túltermelés. Amíg hiány volt informatikusból, addig könnyű volt váltani, (és a diplomának csak a junioroknál van szerepe) most inkább a programtervező a javasolt.
És úgy általánosságban, ahová nehezebb bekerülni (egyetem, szak) az többet is ér.
Egyik sem. Sok nagyfejes, szakértő elmondta már, hogy a jövőben nem lesz szükség programozókra, fejlesztőkre. Inkább tanulj valami értelmes szakmát. Sokkal jobban jársz vele.
Mielőtt jönnének az okosok. Nem mondom, hogy nem fog kellene mérnökinformatikus. De vagy tized annyi, mint most. Akkor milyen túlkézés lesz (mint most a junioroknál, csak ennél is rosszabb). A béreket meg majd lenyomják egyásnak és úgy jűrnak mint a vegyészérnökök meg apítészek. Éhbérért fognak dolgozni.
Ne azon pattogj,hogy melyik szakot végzed mert kis túlzással senkit se érdekel a képzés neve és, hogy melyik egyetemen szerezted. A munkálatók nem ezt nézik hanem azt, hogy mit hoztál ki az egyetemből ez alatt arra gondolok, hogy:
Voltál-e az egyetem mellett gyakornok ha igen hol,meddig és mennyire váltál be a ott.(Az előírt minimum semmit se jelent olyan kevés, ha eddig nem lett volna egyértelmű kb 7-8 hónaptól vesszik komolyan)
Készítettél a suli alatt bármi kézzel foghatót mint pl komolyabb hobbi projekt vagy referenciamunka.
Ha nagyon tehetséges a hallgató akkor még versenyeredmény felmutatása is játszik.
Én a pannon egyetemen végeztem még tavaly mint Üzemmérmök-informatikus és senkit se érdekelt milyen típusú a diplomám és hol végeztem a szakot visszont a kb 10 hónapnyi gyakornoságom amit feltudtam mutatni papír mellé nagyon sokat segített.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!