Mérnökinformatikus MSc mellé érdemes szerintetek programtervező informatikus BSc-t végeznem fizetési szempontokból?
2020-ban diplomáztam a BME-n mérnökinformatikus alapszakon. Hozzá tartozik, hogy én már egy Greenfox, és utána való 2 év munka után jöttem ide tanulni. Utána egy év kihagyással a 2023-as tavaszi félévben végeztem MSC-n.
Jelen pillanatban nagyon jó munkahelyem van, viszont van még feljebb. Egy programtervező informatikus BSc mennyivel javíthatna a fizetési vagy a pozíciós potenciálomon?
ITban a diplomák alanyi jogon nem javítják a fizetést.
A BME Mérnökinformatikus és ELTE Proginfó eltér tematikában, de nagyából ugyan az az értékük. Nem hiszem, hogy bármi extrát jelentene még egy Bsc.
Annyiba lenne egyszerű neked, hogy sok tantárgyat eltudnál fogadtatni, lehet az Msc-ből is, így könnyen eltudnád végezni, viszont nincs semmi értelme.
Milyen szakterületen akarsz dolgozni, ahol ennyi diploma kell?
Ha a fizetés a lényeg, akkor szerintem továbbra is külföldre bedolgozás a legjobb, ahol továbbra sem kell igazán magas fokú végzettség. A Bsc tökéletesen elég. Egyedül az angol nyelv tudása jön jól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!