Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen tanfolyamok vannak,...

Milyen tanfolyamok vannak, amit elvégezve könnyű elhelyezkedni?

Figyelt kérdés

Amikor egyetemet választottam, akkor azt néztem, hogy mi az, ami érdekel engem, nem azt, hogy hogy lehet a diplomával elhelyezkedni. Na, ez egy óriási hiba volt, mert miután elvégeztem, kiderült, hogy sehogy. Csak olyan munkahelyekre vesznek fel, amihez egy érettségi is elég (vagy az sem kell), legtöbb helyről visszajelzést sem kapok. Szaros irodai adminisztrátor munkáknál sem jeleznek vissza, pedig ebben még (részmunkaidős) tapasztalatom is van...

Most nem szeretném elkövetni ugyanazt a hibát, mint az egyetem választásnál. 26 éves vagyok, kb 0 értékes munkatapasztalattal, és szeretnék egy normális munkát. Arról már lemondtam, hogy olyan dolgot csináljak, amit szeretek, arról is hogy extrán jól keressek. Ezért azt kérdezem, hogy milyen olyan munkák vannak, amit mondjuk max 1-2 éves tanfolyammal el lehet végezni, és pályakezdőként is könnyű elhelyezkedni? Tényleg nem érdekel, hogy micsoda, nem a félmilliós-milliós fizetés a cél, csak az hogy egy értelmes helyen dolgozzak...

szept. 19. 20:04
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
73%
De hogy könnyű-e vele elhelyezkedni azt nem tudom.
szept. 20. 09:26
 12/22 anonim ***** válasza:
72%
Az életben semmi sem könnyű
szept. 20. 09:26
 13/22 anonim ***** válasza:
65%
Ha valamit könnyű elvégezni, nyilván sokan elvégzik, így nehéz is lesz vele elhelyezkedni.
szept. 20. 15:47
 14/22 A kérdező kommentje:
Sehol nem írtam, hogy a tanfolyamnak könnyűnek kell lennie. Tanulni tudok, de időm nincs egy 4-5 éves képzésre már... Csak az lenne a cél, hogy az azzal való ELHELYEZKEDÉS legyen viszonylag könnyű. Értsd keresett szakma legyen.
szept. 22. 20:36
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Igen írtam is az egészségügyet. Laboráns, vizsgálhatsz vért vagy szövetet, fizioterápiás asszisztens, ezek 2 évesek. De tanulhatsz ápolónak is azzal is tuti lesz munkád. De ehhez mondjuk kell hivatástudat. Bírod a vért? Nem egészségügy: könyvelő, logisztika, cukrász, szakács, pedagógiai asszisztens, gyógypedagógiai asszisztens, dajka, most több nem jut eszembe. Amúgy érdekelnie kellene hogy szereted a munkád vagy sem, mert ott töltöd a fél életed. Olyat válassz amit kicsit is el tudnál magadnak képzelni
szept. 22. 21:13
 16/22 anonim ***** válasza:
Azaz nem a szövetet vizsgálod, hanem segítesz a patológusnak hogy vizsgálhassa
szept. 22. 21:14
 17/22 anonim ***** válasza:
Szerintem az egészségügyben biztosan találsz munkát. De ha utálod megette a fene mert nem fogod jól csinálni. Ha költözni kell a munkához, hát akkor ez van...ugyanúgy a vendéglátásban is munkaerőhiány van itthon is, külföldön is. Szóval csak az a kérdés hogy Te mit szeretsz csinálni
szept. 22. 21:17
 18/22 anonim ***** válasza:
Olyat keress amit szeretsz is csinálni és igény is van rá. Mindenki szeret enni, egyszer mindenki beteg lesz
szept. 22. 21:18
 19/22 A kérdező kommentje:
15-ös köszönöm, jó tippek! Utána járok ezeknek, egy laboráns munkát pl. el tudnék képzelni.
szept. 22. 22:02
 20/22 anonim ***** válasza:
Igen én is :) ezért is tanulok most szövettani asszisztensnek. De van immunológiai, citológiai labor is
szept. 22. 22:05
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!