Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Történelem/angol-etikatanár...

Történelem/angol-etikatanár szakról mi a véleményetek?

Figyelt kérdés
Érdekel az etika, és a filozófia, de nem megyek szabad bölcsészetre, mert azzal valószínűleg nem fogok tudni munkát kapni. Mit gondoltok, az etika szak megfelelő mértékű ismereteket nyújt, ugyanakkor magas óraszámú tantárggyal párosítva állást is lehet kapni vele? Mi az itt tanulók tapasztalata, az etika szak komoly, vagy inkább csak megúszós (hallottam hogy ide inkább csak az jön, aki máshova nem jutott be)? És melyik lenne az előnyösebb szakpárosítás (elhelyezkedés szempontjából)?

jan. 28. 22:21
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Elhelyezkedés szempontjából a történelem és angol egyértelműen jobb. Etikát nem kell magas óraszámban tanítani és nem is csak etika szakot végzett tanárok taníthatják. Viszont én az etikát választottam a történelem mellé, mert nem akartam két nehéz szakot.
jan. 28. 23:26
 2/3 A kérdező kommentje:
Bocsánat,félre érthetően Angol, vagy történelem mellé szeretném felvenni az etikát. Tudom hogy magával az etikával kevés órám lenne (heti 1?), de szeretnék filozófiát, etikát tanulni, és munkát is kapni. Tehát az a kérdés, hogy elhelyezkedni angol-etika, vagy történelem-etika szakkal lehet jobban? És az etika szakon a filozófiát ugyanúgy, komolyan tanítják, mint szabad bölcsész szakon, etika vagy filozófia minoron, vagy ez csak olyan alibi szak?
jan. 29. 12:37
 3/3 anonim ***** válasza:
Sokkal inkább angol-etika, mint töri-etika. Ha ebből a kettőből választasz.
febr. 1. 04:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!