Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Megéri etikatanárnak tanulni?...

Megéri etikatanárnak tanulni? A sima állami gimikben van erre igény?

Figyelt kérdés
Drámapedagógiával párosítanám. Ez a két terület érdekel.
2024. ápr. 12. 12:59
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Félő, hogy nem ez lesz a legkeresettebb szakpár...
2024. ápr. 12. 13:10
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Heti egy órás tantárgy (amit a diákok nagy része utál). A helyedben piacképesebb szakot választanék.
2024. ápr. 12. 14:18
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Etika meg a dráma... Két olyan, amit bármikor ki lehet vezetni a tárgyak közül, és ha nem is vezetik ki, heti egy órás mind a két tárgy. Valószínűleg több suliba kéne tanítanod, ha telje állásban akarsz lenni. Nem éri meg. Ha mindenképp tanári a cél, válassz egy olyat, amit fixen nem húznak ki soha/nagyobb óraszámban van. Mondjuk magyart valamelyik helyett. Aztán ha ragaszkodsz a mostani kettőhöz, akkor utólag is elvégezheted azt, amit most kicseréltél.
2024. ápr. 12. 23:06
 4/5 anonim ***** válasza:
Nem mondom hogy biztos nem lesz munkád, de lehet jobb lenne ha az egyik tanított tárgyad valami gyakoribb lenne
2024. ápr. 13. 15:36
 5/5 anonim ***** válasza:
Gimnáziumban nincs rá igény (csak ha ott hittant is tanítanak), általános iskolában tanítanak etikát (végig 1 óra a kötelező, van ahol 2 van, hittannal). Én földrajz-természetismeret szakon végeztem, és középiskolai földrajztanár voltam, de csak általánosban kaptam állást, ott csak én tanítottam földrajzot, és természetismeretet, de csak úgy jött ki az óraszámom, hogy folyton napköziztem, tanulószobáztam, és másik természettudományos tantárgyak óráit helyettesítettem. Gimnáziumban csak azután kaptam állást, hogy elvégeztem a matektanári szakot. Szóval ha gimnáziumban akarsz tanítani, vegyél fel egy nagy óraszámú szakot. Általánosban viszont a pedagógiai munkák, napközi stb. miatt ha kis óraszámban megy a szakod, akkor is el tudsz helyezkedni. Nálunk volt olyan tanár aki csak hittant tanított, azonkívül meg csak napközizett. De ismerek olyan dráma-média szakost, aki minden nap más gimiben óraadó, és most hogy már nem kötelező a média, összesen nem jön ki neki egy tanári állás. És ez a drámával, és az etikával is megtörténhet. Tehát jobb lenne egy biztosabb szakpár.
jan. 29. 12:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!