26 évesen tanári szakra szeretnék menni. Érdemes levelezőre menni?
32
Én csak felsoroltam a rendelkezésre álló lehetőségeket. A kicsi is valami. Amúgy én 14E-Ft-ot kaptam ösztöndíjra, ez arányaiban körülbelül megfelel a mostani helyzetnek, hidd el, nem ebből mentem luxusnyaralásra.
A diákhitel meg olyan, amilyen. Azóta már visszafizettem. Nekem segített az álmaim megvalósításában.
De igazából én is azt látom, hogy a kérdező inkább azt szeretné, hogy beszéljük le a terveiről. :D Van egy mondás, hogy aki megoldást keres, az megoldást talál, aki kifogást keres, az pedig kifogást talál.
Szóval szerintem ne menj egyetemre!!! Ha nem ez minden vágyad és álmod, akkor tényleg felesleges! És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy ez 3-5 év masszív elfoglaltság, vizsgák tömkelege, magolás, szakdoga, államvizsga, stb. És ha még el is végzed, akkor is ott lesz az, hogy ha nem szívvel-lélekkel szeretnél tanár lenni, akkor nem fogod bírni egy suliban. Tanárként mondom neked.
Szerintem keress egy jó szakmát, amit 1-2 év alatt bőven megcsinálsz. Akár online formában is találsz manapság lehetőségeket, bizonyos szakmáknál (pénzügy számvitel, könyvelő, ilyesmi). A fizetések meg egy keresett szakmunkával (ezek főleg műszaki területek) is behozzák a diplomás fizetéseket.
Ilyesmiket érdemes olvasgatni: [link]
34 na én meg pont pénzügy számviteles vagyok :D egy sima középfokú pénzügy-számviteli ügyintézővel semmire nem megy. Én ilyen irányultságú középiskolában tanultam, azok az osztálytársak, akik nem tanultak tovább, nem is tudtak benne elhelyezkedni, vagy körmös, szempillás lett belőlük vagy mentek gyárba. A mérlegképes könyvelő még csak-csak, de az 2 év és hatalmas a bukási arány, ha nem tanult alapból minimum 4 évet pénzügyet meg SZÁMVITELT( mert főként ez van mérlegképesen) akkor sok vizsga nem lesz meg elsőre. De egyetemen ez egy 3 éves képzés (controlling, számvitel, pénzügy, adózás a legjobb specializációk hozzá, ezek pl a BGE-n megvannak, Szegeden nincs ennyi féle), akkor inkább menjen 3 év egyetemre, mint 2 évre vissza középiskolába. Ezután el tud végezni még képzéseket adószakértői, könyvvizsgáló vonalon, azzal már lehet valamit kezdeni.
De ehhez jó matek kell és ha a kérdezőt egyáltalán nem vonzza az, hogy egész nap egy irodában üljön és kismillió képzést elvégezzen, hogy legyen valaki (mert aki nem ebben a körben mozog azt hiszi majd egy mérlegképessel meg fogja váltani a világot) akkor semmiképp ne menjen erre, mert rengetegen végeznek évente, de csak egyetemenként a legjobb 10% tud jó helyre bejutni, mert hatalmas a túlképzés. Mestert majdhogynem szinte kötelező csinálni hozzá, anélkül "csak egy sima" mérlegképes (mert ki lehet váltani ezt a végzettséget a számviteles tárgyak után, asszem 1 modult kell pluszban csinálni, de az az egészhez képest lófsz, én nem számviteles irányba mentem tovább) , de a PhD sem ritka.
35
Én is egyetem-párti vagyok, de jól láthatóan a kérdezőnek nincs határozott szándéka ebbe az irányba.
Így ezek az alternatívák maradtak, meg bízni a jószerencsében, vagy családi-rokoni kapcsolatokban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!