Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » 26 évesen tanári szakra...

26 évesen tanári szakra szeretnék menni. Érdemes levelezőre menni?

Figyelt kérdés
Jövőre továbbtanulnék, tanárszakon. Lakhatási költségek miatt leginkább a levelezőben gondolkozom munka mellett. Otthon élek szülőkkel, mindenben támogatnának, a nappali képzést is finanszíroznák. Viszont őszintén megvallva, szívesen nem mennék albérletbe, idegenek mellé, vagy egyedül bérelve brutális árakon, dobálva ki másnak a pénzt az ablakon. Ahogy hallom, dolgozni se lehetne nagyon a nappali képzés mellett. Talán megválaszoltam a kérdést, de érdekel a ti véleményetek is.
aug. 5. 20:57
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
19 de nem mindegy, hogy utazik max fél órát városon belül helyijárattal és otthon, nyugodt körülmények között tanul vagy átutazza az országot minden héten
aug. 20. 22:37
 22/36 A kérdező kommentje:

19. Nyilván nappalin a közelben is van (110km), de 150-200k plusz rezsi kicsit brutális egy 1.5 szobás panelért. Nem épp hallgatóbarát árak, sose térül meg. Az lenne a legjobb, ha otthonról is megoldható lenne a nappali képzés, de ez lehetetlen.

20. Nem értek hozzá, hallomás alapján a régi tanárképzők némiképp hallgatóbarátabbak, családiasabbak.

aug. 20. 22:47
 23/36 anonim ***** válasza:

[link]

Sokakat meg hülyítenek ezzel a videóval, hogy milyen jó itt tanárnak lenni..

aug. 20. 23:05
 24/36 anonim ***** válasza:
23 aki utána nem néz egyetlen magyar fórumnak sem, az megérdemli. De amúgy senki nem mondta, hogy abban is akar dolgozni, simán lehet 1-3 év múlva pályaelhagyó és visszamegy.
aug. 20. 23:57
 25/36 anonim ***** válasza:
100%

21

"19 de nem mindegy, hogy utazik max fél órát városon belül helyijárattal és otthon, nyugodt körülmények között tanul vagy átutazza az országot minden héten"

Mint írtam is fentebb, valamit valamiért... Én koliban nyomtam le 6 évet. Most pedig napi 1,5-1,5 órát utazok a munkahelyemre. Plusz ebben még egy Bp-i ingázás is benne van sokszor, az 2,5-2,5 óra szokott lenni.

Mások meg egyetem mellett dolgoznak.

És azért 150-200k egy kicsit túlzás... Bőven lehet találni kiadó szobát, ahol más egyetemistákkal lehet együtt lakni. Vagy kollégiumot megpályázni.

Én azt látom, hogy a kérdezőnek az egyedüli problémája a kényelemmel van, de így aztán rettentő nehéz lesz bármivel is haladni az életben, mert minden áldozattal jár.

aug. 21. 08:35
 26/36 anonim ***** válasza:
25 csak nem mindegy, hogy 18 és 24 éved között nyomsz le 6 évet, amikor még esetleg jobban támogatnak a szülők, vagy 26 és 32 között, amikor zsebpénzt már egyáltalán nem kapsz
aug. 21. 12:24
 27/36 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy ja, ha összeköltözöl 1-2 emberrel, simán ki tud jönni 60-70 ezerre is pl Szegeden, gondolom minden más megyeszékhelyre is igaz ez, Budapest kivételével. Nem közvetlenül az egyetem mellett, de ha kinézel valami közeli buszt, vonatot vagy villamost és annak a megállóit nézed, akkor az egyikhez költözz közel
aug. 21. 12:26
 28/36 A kérdező kommentje:
25. A kényelemről valóban le kell mondani, de tény, ami tény, 26 évesen már nem hagyatkozhatok a szülői támogatásra még külön egy albérlet esetében is, kolit meg az anyagi helyzet miatt úgyse kapnék. A nappali képzés meg kicsit vicces lenne 26 évesen. A főbérlőkről is hallok egyet, s mást.
aug. 21. 14:42
 29/36 anonim ***** válasza:

26

A kérdező írta, hogy támogatnák a szülei. 22-27 között nyomtam le és engem nem tudtak támogatni sajnos a szüleim egyetlen forinttal sem. Kivéve nagymamámat, ő kb 10E Ft-ot tudott adni havonta.

Így maradt az, hogy dolgoztam + szoc.tám/tanulmányi + kértem diákhitelt is.

Nem tudom... nekem ilyen nyafogásnak/kifogáskeresésnek tűnik kicsit, amit a kérdező ír (ne haragudj meg rám!). Mert a távolság... a lakótársak... a főbérlő... Hát most... igen. Nem lesz sose semmi fenékig tejföl.

De úgy istenigazából nem kell mindenkinek egyetemet végeznie.

Sógornőm oviban lévő munka mellett csinálja az egyetemet 2 gyerek mellett, és a levelezőn neki is ugyanúgy kell tanulnia, meg ingáznia a suliba a hétvégi, jelenléti oktatásra. Amúgy arról se legyen illúzió, hogy a levelező szakon nem kell bejárni. Dehogynem. Csak ez ugye hétvégére szokott esni. Sőt, ha vizsgázni kell menni, akkor az még másmilyen nap is lehet. Vagy volt olyan sógornőmnek, hogy tömbösített órái voltak és az is esett úgy, hogy hétköznapra. Ekkor a munkából kellett szabadságot kivennie ezek miatt.

Ráadásul tanárszakon gyakorlatot is kell csinálni! Ez azt jelenti, hogy szintén nem hétvégén kell bejárni majd egy iskolába és megadott óraszámú gyakorlatot teljesítenie.

aug. 23. 18:24
 30/36 anonim ***** válasza:

"A nappali képzés meg kicsit vicces lenne 26 évesen."

Volt nappali képzésen 30 és 42 éves évfolyamtársam is.

aug. 23. 18:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!