Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogyan fogadjam el,hogy nem...

Hogyan fogadjam el,hogy nem leszek orvos?

Figyelt kérdés
Mindennel jobban ezt akartam,de nem vagyok jó kémiából. Mihez kezdjek. Minden más ami érdekel abból tulkepzes van az egyetemeken.

júl. 28. 12:55
1 2 3 4 5 6
 51/57 anonim ***** válasza:
79%

Ezt felesleges ragozni, a kérdező nem lesz orvos. Ilyen gyenge matekkal és kémiával teljesen kizártnak tartom.

Még faktra sem jár, ha már az alapórán egy vegyjelet nem tud megjegyezni, a számolásokat nem érti, akkor miben reménykedik tulajdonképpen? Tényleg kiváncsi vagyok.

júl. 28. 18:17
 52/57 anonim ***** válasza:
86%
Miért akarsz gyenge képességű tanulóból orvost csinálni?
júl. 28. 18:21
 53/57 anonim ***** válasza:
47%

#50: Ha tényleg orvosira jársz, akkor neked is tudnod kéne, hogy az egyetemi számolás milliószor könnyebb mint amit emelt érettségin kérnek és jellemzően nem emiatt szoktak kibukni az emberek.

Ne forgasd ki a szavaimat, sehol nem írtam, hogy az orvosi humán szak és semmi számolás nincs az egyetemen, ahogy azt sem, hogy a kémia nem szükséges az orvosin. Csupán azt próbálom elmagyarázni, hogy teljesen átlagos képességgel is teljesíthető az orvosi egyetem (bármennyire is fáj ez a tény sok orvosis egójának). Illetve, hogy akkor sem dől össze a világ ha valaki fizikával kerül be, nem pedig kémiával.

Amúgy szerintem továbbra se írtam sehol, hogy a kérdezőből vala orvos lesz.. Én végig általánosságban beszéltem.

júl. 28. 18:53
 54/57 anonim ***** válasza:
79%

#53 csakhogy ez egy kérdés, ami személyre szól.

A kérdező pedig nem átlagos képességű.

júl. 28. 18:59
 55/57 anonim ***** válasza:
15%

#54: Továbbra is úgy gondolom, hogy ismeretlenül nem lehet személyre szabott választ adni erre a kérdésre. Nem tudjuk az okokat (hogy pl miért nem biosz-kémia tagozatos gimnáziumba jár, vagy miért lett kettes matekból) és ebből a pár mondatból nem lehet megítélni a valós képességeit sem. Könyörgöm, hisz még csak 10. osztályos. Simán lehet, hogy eddig egyáltalán nem foglalkozott a tanulással, azért vannak rossz jegyei. Tudod hányan vannak, akik évekkel a botrányos érettségibizonyítványuk után kapják össze magukat, készülnek fel az emelt érettségikre és kerülnek be, aztán végzik el az orvosit? Egyetlen ember van, aki ténylegesen meg tudja ítélni ezt a helyzetet és az nem más, mint a kérdező.

Egyébként ha már sokadszorra futna neki a felvételinek (úgy, hogy minden a segge alá volt téve), akkor én is azt mondanám, hogy engedje el ezt az orvosis dolgot, de hát ő még egyetlen érettségit sem írt meg. Sőt, még egyáltalán nem is kezdett el tanulni rájuk. Honnan tudhatná előre, hogy valamiben nem jó, ha még sosem próbálta igazán? Ha egyetlen esélyt sem ad magának, akkor sose fogja megtudni valójában mire is képes. Ezzel természetesen nem azt mondom, hogy biztosan sikerrel fog járni, simán előfordulhat, hogy valóban nem orvosnak való és már az első lépésnél elbukik, de akkor legalább nem lesz benne élete végéig a "mi lett volna ha" érzés, tovább tud lépni és keres valami mást, amiben örömét leli.

júl. 28. 21:34
 56/57 anonim ***** válasza:
85%

#55 ,,Tudod hányan vannak, akik évekkel a botrányos érettségibizonyítványuk után kapják össze magukat, készülnek fel az emelt érettségikre és kerülnek be, aztán végzik el az orvosit? "

Erre konkrét példáid is vannak? Mert én egy ilyet sem ismerek. Minden orvos ismerősöm oda készült évek óta, jó tanuló volt stb.

Onnan tudja, hogy egy képlet megtanulása se megy neki. Szerinted ezek alapján hogy tudná megírni az emelt érettségit? Nem érti a számolásokat, matekból kettes. Azért ne magyarázzuk már be, hogy nem tudjuk mi az oka...

A leírtak alapján én még a diszkalkuliát se zárom ki. Mindenezt egy szakközépben, ahol nincsenek az egekben az elvárások.

Ha esélyt ad magának, annak egy nagy bukás lesz a vége szó szerint és képletesen is. Örüljön ha a matek érettségit megírja kettesre.

És ezzel a motivációval amúgy sem lenne orvosnak való. Csak a pénzt látja benne, de gondolom azt már nem tudja, hogy azért is meg kell dolgozni. Ügyeletek, ünnepnapok, túlórák stb.

Utolsó : nagyon rossz ötlet erre biztatni a kérdezőt, mert eléggé ordít róla az igazság.

júl. 28. 21:52
 57/57 anonim ***** válasza:
79%
Nyilván azért nem gimnáziumba jár, mert oda nem vették fel. Gondolom már akkor sem ment neki a matek.
júl. 28. 21:54
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!