Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogyan fogadjam el,hogy nem...

Hogyan fogadjam el,hogy nem leszek orvos?

Figyelt kérdés
Mindennel jobban ezt akartam,de nem vagyok jó kémiából. Mihez kezdjek. Minden más ami érdekel abból tulkepzes van az egyetemeken.

júl. 28. 12:55
1 2 3 4 5 6
 21/57 anonim ***** válasza:
89%

Gondolom le leszek pontozva, mint mindig amikor ezt leírom, de orvosira nem csak kémiával lehet felvételizni. Az állatorvosival ellentétben, általános orvosinál ott van az a lehetőség, hogy biosz mellé a fizikát válaszd felvételi tárgynak. Persze az emelt fizika se piskóta, de könnyebben begyakorolható, kicsit talán kiszámíthatóbb mint a kémia. (És nem, nem lesz hátrányod emiatt az egyetemen.)

Illetve az se igaz, hogy egy gyengébb kémiával nem lehet bekerülni orvosira. Jó, nyilván nem a SOTE-ra, de DOTE/POTE simán hozható 50-60%-os kémiával, ha mellette a tanulmányi pontjaid jók és a biosz nagyon megy (engem 53%-os kémiával vettek fel 3 éve és ezt azért nem olyan nehéz teljesíteni ha az elméletet rendesen megtanulod).

Az egyetemi kémia meg össze se hasonlítható az érettségi követelményekkel. Számolás konkrétan vicc kategória az egyetemen. Kb 3 képletet kell tudni és kisujjból kirázod a számolásos zh-kat (akkor is ha nem érted az elméleti hátterét). Az elméletet meg igazából csak tanulni kell. Megvannak a tételek, azokat kidolgozod az előadások alapján, megtanulod, vizsgán pedig elmondod. Keresztkérdésekre így nem biztos, hogy tudni fogod a választ, ezért valószínűleg nem fogsz ötöst kapni, na bumm.. Kit érdekel? Majd a többi tárggyal felhúzod az átlagot. Egyáltalán nem kell kémia zseninek lenni ahhoz, hogy orvosin átmenj a kémiás tárgyakból. Szorgalom, kitartás (és segg) kell elsősorban a sikerhez. Persze szar olyan tárgyat tanulni amit utálsz, de ha ez minden álmod, akkor küzdeni fogsz érte és meg fogod ugrani az akadályokat, csak higgy magadban és tarts ki a célodig.

júl. 28. 14:31
 22/57 A kérdező kommentje:

A szamitasos feladatokat nem értem.

És keverem a vegyi jeleket hogy minek mi a jele

júl. 28. 14:55
 23/57 anonim ***** válasza:
100%

De a számítást csak kémiában nem érted vagy már matekból sem?

Ez nagyon nem mindegy

júl. 28. 14:57
 24/57 anonim ***** válasza:
100%

"keverem a vegyi jeleket hogy minek mi a jele"

Bocs, de ez az, amit csak BE KELL MAGOLNI - nincs mit megérteni rajta, egyszerüen le kell ülni és megtanulni

A számításos feladatokat meg gyakorolni kell, esetleg segítséget kérni a megértéshez, de utána már csak rajtad múlik, mennyit gyakorolsz, mire automatikus lesz.

júl. 28. 14:58
 25/57 anonim ***** válasza:
89%
A vegyjeleket általános iskola 7. osztályában meg kell tanulni. Értem én, hogy jó dolog kibújni ilyenek alól, de mivel nem tudja az ember, hogy mivel szeretne továbbtanulni, ezért nem érdemes fújtatni a tanárra, mert követel.
júl. 28. 15:01
 26/57 anonim ***** válasza:
87%

Hányadik osztályos vagy? Mióta tanulsz kémiát?

Pont azt próbáltam elmagyarázni, hogy nincs feltétlenül szükséged az emelt kémia számolásokra, ahhoz hogy orvos legyél. A vegyjeleket meg csak meg kell tanulni, ha sokat foglalkozol a tárggyal, akkor idővel akaratod ellenére is rád fog ragadni.

júl. 28. 15:03
 27/57 A kérdező kommentje:
10.es vagyok középiskolás nem gimi . Matekból 2es vagyok
júl. 28. 15:08
 28/57 anonim ***** válasza:
72%

Pedig van szüksége a számításokra. A fizika hasonlóan nehéz, és ha azzal jut be, elég nagy hátrányban lesz, ugyanis orvosira nem véletlenül kérik az emelt kémiát. Számos tantárgy arra épül.

Ha már most nem megy a gimis anyag, akkor nem ajánlom neked ezt a pályát.

Azt pedig megnézem, hogy 50-60%-os kémiával melyik orvosira vesznek fel.

júl. 28. 15:10
 29/57 anonim ***** válasza:
20%
Nem kell mindenkinek orvosnak menni. Nagyon felelősségteljes hivatás. Jól megemelték a béreket, ez csábít benne, igaz?
júl. 28. 15:10
 30/57 anonim ***** válasza:
84%

Kérdező, ez komoly? 10.-ben kettes matek? Nem vagy véletlenül diszkalkuliás?

Ezek fényében szerintem nagyon gyorsan felejtsd el az orvosit.

júl. 28. 15:11
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!