Mi a teendő ha az orvos nem kér nekem tesztet, de a "sajátot" sem fogadja el? (ami pozitív)
A munkahelyen és a családban is van covid fertőzött. Feltelefonáltam a háziorvosnak szólni, illetve kérdezni hogy így én járhatok-e dolgozni, nem ismerem az erre vonatkozó jogszabályt. Azt mondta mehetek. Mentem is, de tegnap már én is rosszul éreztem magam. Szereztem egy tesztet, ami pozitív lett, így ismét felhívtam az orvost, de nem fogadja el, tesztelőt kértem, nem küld. Hívtam a zöld számot, de a háziorvosnak kell kérvenyezni ezt, így nem jönnek. Azt mondja az orvos, amíg nincs tünetem (a hőemelkedésem már elmúlt), addig menjek dolgozni.
A munkahelyen max fizetetlen szabin jöhetek el, ami nem játszik, mert gyerekem van, valamiből el kell tartani..
Szóval, ilyenkor mit lehetne tenni? Nem akarom végigfertőzni a munkahelyem, tartom is a távolságot mindenkitől meg maszk stb, de van erre valami jogszabály hogy ilyen esetben jogosult vagyok táppénzre vagy hívjak betegjogi képviselőt, vagy mi legyen?
Egyébként nem én vagyok az első ennél a háziorvosnál ezzel a problémával, csomóan járnak dolgozni úgy, hogy pozitívak, mert tpt nem ír nekik az orvos, meg nem küld ki tesztelőket se semmi..
Egy ismerősöm hozott a munkahelyéről egy pálcikásat, azt csináltam meg.
Mondjuk valószínűleg hívok házhoz egy tesztelőt magánúton, csak jobb lett volna megspórolni azt a pénzt 😟
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!