Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Az érettségi eredményeim és a...

Az érettségi eredményeim és a készségeim alapján érdemes egy bölcsésztudományi egyetemen folytatni a tanulmányaimat?

Figyelt kérdés

Tavaly érettségiztem 5 tárgyból középszinten, jelenleg gazdaságtudomány területen belül tanulok kereskedelem és marketinget, azonban nem érzem magamhoz illő szaknak, jövő évben szerzem meg a felsőoktatási szakképesítő oklevelemet.

Az érettségi bizonyítványomban szereplő középszintű eredmények nem lettek kimagaslóan jók, inkább átlagos eredményeknek mondanám őket:

Magyar nyelv és irodalom: 89%

Matematika: 70%

Történelem: 80%

Német nyelv: 82%

Informatika: 71%

Ezenkívül van egy német B2 komplex nyelvvizsgám az Origo nyelvvizsgaközponttól, illetve tervezek emelt szintű érettségi (szintemelő) vizsgát tenni németből. Az idegen nyelv középfokú ismeretének elsajátításakor a legnagyobb terhet a szókincsem fejlesztése okozta, ugyanis előfordult az, hogy a szóhasználatom nem volt megfelelő az adott szövegformálásnál vagy más jelentésű szavakat alkalmaztam (szóban és írásban is). Valamint szituációgyakorlatokban elvesztem gyakran a gondolataimban, és nem tudtam teljes értékű választ adni a beszélgetőpartnerem számára.

Mindig törekszem a tökéletességre, a nyelvvizsgám százalékos eredménye összesen 72% volt, amit akkoriban gyengének éreztem, emelt szinten 80% feletti eredményt tűztem ki célnak.

A nyelvészet és a magyar kultúra mindig is érdekelt, középiskolában szívesen elemeztem irodalmi műveket, blogbejegyzéseket írtam, az iskolaújságunkban szerkesztő voltam, és megfogalmaztam különböző kritikákat, továbbá érveket aktuális témákról (legfőképp a digitális oktatással járó következményekről a Covid-járvány idején).

A tanári pálya iránt érdeklődök leginkább, de ha lenne magyar nyelv és irodalomból vagy történelemből emelt szintű érettségim, akkor szívesen tanulnék kommunikáció és médiatudományt.

júl. 22. 16:46
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
65%
19: önellentmondásba keveredtél. Azon az állásponton voltál mindvégig, hogy alkalmatlannak találsz a tanári pályára egy olyan személyt, akivel életedben nem találkoztál/beszéltél, és néhány itteni mondat alapján eldöntötted, hogy nem lesz sikeres a szakmában (elárulom, ez kötekedés). Öt éves osztatlan tanári képzés alatt az általad kritizált kevésbé szimpatikus "modor" változtatható, ezt te is tudod.
júl. 27. 11:17
 22/22 anonim ***** válasza:
0%
Nem igazán, az a természetünkből meg a habitusunkból fakad, amit hosszú távon nem nagyon lehet megerőszakolni, hogy másmilyen legyen.
júl. 27. 15:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!