Hány hónapos mutatvány egy emelt biológia és kémia érettségi?
Igaz nekem csak emelt bioszom van, de arról tudok írni. Idén érettségiztem, amikor igazán nekifeküdtem a dolognak az kb. februártól volt a vizsgákig (tehát május). Mondjuk én már megcsináltam előtte az októberi előrehozott közepet is, és sulis faktra is jártam 2 évig. Tehát nem a nulláról indultam. (A közepem és az emeltem is 5 lett)
De én összességében azt gondolom hogy teljesíthető pár hónap/ mondjuk fél év alatt, ha nagyon nekifekszel, függően persze attól, hogy mennyi van meg az előzetes tudásból. Meg hát a te esetedben, a kémiával is össze kell hangolni, megosztani, úgyhogy a kettő együtt több idő lehet.
Mikor érettségizel, illetve mennyi tudásod van kb. ezekből?
Akkor talán az nehezebb lesz, én a környezetemben úgy hallottam, hogy az idei kémia pl kemény volt. De ha nagyon elszánt vagy, és van mondjuk egy jó magántanárod is, aki segíti a felkészülést, akkor bármi sikerülhet! Tanár jobban fel tudja mérni a tudásodat is és a képességeidet, és megfelelően felkészíteni. Arra ne számíts, hogy könnyű lesz, de ha tényleg szeretnéd sikerülni fog :)
Mennyi időd lenne mostantól számítva érettségiig?
"Hány hónapos mutatvány egy emelt biológia és kémia érettségi?"
Erre a kérdésre annyira lehet válaszolni, mintha azt kérdeznéd meg, hogy mennyi idő eljutni Skandináviába? A felmerülő kérdések: honnan, mivel és pontosan hova?
Lefordítva a te esetedre: Ez függ attól, hogy most hol tartasz, mi a cél, mennyi időd van rá, és mennyire tudsz hatékonyan tanulni. Ez jelenleg egy 4 ismeretlenes egyenlet (vagyis 2 tárgy esetén összesen 8), így nem fogja tudni neked senki megmondani így ismeretlenül.
Szia!
A gyermekem 1 év alatt készült fel, tavaly júniusban kezdte, igaz nem 0-ról, faktos volt, de így utólag mondhatni mégis majdnem onnan.
Magántanárral, heti 2szer készült a suli (utolsó év) mellett, igen, ez valóban nem volt olcsó, de körbenézve az ismeretségben anélkül kimagasló eredményt, egyedüli felkészüléssel nem ért el senki (95+ lett mindkettő.).
Magántanárok nélkül: 410 -415 pontokkal várják ismerősök a jövő szerdàt, ami a sote-ra biztosan nem lesz elég. Csak csenben jegyzem meg: a top10 gimnáziumokba járók közül is megtanárokkal készülnek pluszban.
Ha nagyon jó a tanár a suliban,akkor van esély max (ritka, de ismerünk ilyet is) a jó eredményekre.
A biosz tanulás még mehet egyedül (bioszféra oldalt nézd meg), de a kémia szerintem önállóan kb esélytelen, kivéve ha zseni vagy, ill. komoly alapod van.
Majdnem mindennap tanulni kell, tantárgyanként 2*2 órat. Mivel Te már nem vagy sulis, akár többet is. És az összes eddigi feladatlapot (kb.2012ig visszamenőleg,pótnak a pótját is) meg kell csinálni.
Szorgalom, elszántság, sok gyakorlás és kitartás.
Hajrá, de szerintem 7 hónap önalló felkészüléssel kevés lesz. Kell a tanári iránymutatás. Ha jól értem pár éven nem tanulsz már. Lénárt Gergely minden évben lehetőséget ad nehezebb szociális helyzetben lévőknek arra,hogy ingyen tanuljanak nála, keress rá a fb-n. A kémia kegyetlen, kell segítség, hogy ráálljon az agyad.
Mondjuk nem tudom, Neked mi is a cél, lehet nem is az orvosi és nem is a sote. És akkor/azaz lehet nem is 90+ eredmény a cél..
Ha van konkrét kérdés, kérdezz, most eléggé érint ez a téma:)
Én is kb. így csináltam. Kb. 15 év kihagyás után. Biológiát korábban rendesen tanultuk, a kémia oktatás elég gáz volt a sulimban, de volt némi érzékem hozzá. Faktra régen nem jártam.
Október környékén kezdtem az alap kémia számolásokkal meg a kémia elmélettel, egy kicsit már a bioszt is nézegettem. Igazán januártól feküdtem neki. A kémia 75%, a biosz 90% lett.
Magántanárhoz nem jártam, de a szóbeli előtt elmentem egy 2 alkalmas tanfolyamra, ahol megcsináltuk az összes elvégzendő kémia kísérletet. Azt nagyon ajánlom.
A Villányi-féle Ötösöm lesz kémiából példatárban le vannak vezetve a megoldások, sokszor több módon is, az jó támpont lehet a készüléshez, bár csak a legnehezebb feladatai ütik meg az érettségi mércéjét. A régi érettségik megoldókulcsai is levezetik a megoldásokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!