A lányom 1 év alatt készült fel úgy, hogy addig is 5-ös volt a két tárgyból. Fel is vették. A magántanárt én nem hagynám ki.
júl. 21. 09:12
12/15 anonim válasza:
Mivel az első kommentben feltett kérdésekre nem vagy hajlandó válaszolni, így érdemben segíteni nem tudunk..
Viszont azt javaslom nagyon gondold át ezt az orvosis dolgot ha már a magántanárt is drágának tartod. Még ha állami ösztöndíjas képzésre is vesznek fel, rengeteg kiadásod lesz és dolgozni nem igen fogsz tudni az első 2-3 évben. Szóval csak akkor vágj bele ha van aki támogat a tanulmányaid alatt (vagy esetleg van elég megtakarításod), különben a két emeltre is fölöslegesen dobod ki a 140 ezret.
júl. 21. 14:27
13/15 anonim válasza:
Egy év bőven elég, bioszhoz nem kell magantanar szerintem, kemiahoz anno nekem kellett, de en gyuloltem a kemiat mindig is, orvosin is kettest kaptam szigorlaton belole, úgy, hogy még ott is jártam magantanarhoz.
Azt viszont nem tudom, mi olyan bodulet draga egy orvosiban, hogy amiatt ne jelentkezzen. Én 12 éve voltam elsos, az anatomia atlasz draga volt annak, aki ujonnan vette, de lehet azt kölcsönözni is, meg használtan is venni. A többi könyvhöz is ott van a könyvtár. Vagy használtan megveszed, aztan eladod... Kellett még anno egy szike, meg egy kopeny. Más költség nekünk nem volt első két évben.
júl. 21. 21:50
14/15 anonim válasza:
Nem kifejezetten az egyetem a drága, hanem a megélhetés, lakhatás (főleg ha kollégiumba nem veszik fel és albérletet kell fizetni). Más szakok mellett azért lehet dolgozni, orvosin első 2-3 évben nem igazán (nekem legalábbis biztos a tanulás rovására ment volna). A tanulmányi ösztöndíj annyira kevés, hogy még a kajára se elég hónap végéig, ráadásul első félévben nem is jár (amikor a legtöbb jegyzetet, felszerelést be kell szerezni). Meg azért bele kell kalkulálni a váratlan kiadásokat is (pl amit te is írtál, bármikor jöhet egy olyan tárgy amivel szenved és magántanár segítségére van szükség, hogy ne bukjon ki). Diákhitel persze opció lehet, de évekig mindent abból finanszírozni és eladósodni már azelőtt, hogy elvégezné az egyetemet (amire ugye sosincs garancia) szerintem elég rizikós.
júl. 22. 01:58
15/15 anonim válasza:
Azért nyilvan ezzel tisztában van... egyébként nekem volt csoporttársam, aki dolgozott mellette közgazdászként. Harmadik évfolyamban mondott fel, de addig gond nélkül dolgozott. Szóval nem lehetetlen dolgozni sem, jobb eredménnyel végzett mint én, pedig nekem is csak a kémia nem ment, vagyis az gyűlöltem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!