Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Miért vergődnek a diplomások,...

Miért vergődnek a diplomások, hogy jobb a diploma, mint a szakma?

Figyelt kérdés

Bármelyik építőipari szakma, klímás, autószerelő, fodrász, kamionsofőr, mozdonyvezető stb szakmával mesze jobban lehet keresni, mint egy átlag diplomás. A nettó 1 millió IT és orvosi diplomán kívül kb semmivel nem lehet elérni, vagy nagyon jónak kell lenni benne+szerencs vagy kapcsolat. De itt is talán a jogászok és a mérnökök közül néhány villamosmérnök.

Míg egy febt említett szakmával szinte biztos megkeresed. A kamionsofőr kivétel, mert ott 2/1 munkarendet kell vállalni. De a többivel elég simán.

És ne gyertek azzal, hogy vállakozni kell, mert rohadt könnyű. Akkora hiány van az összegből, hogy ha nem teljesen kókler vagy, akkor sima.

Miért ámítják magukat a diplomások, hogy ők mennyivel többek, mennyivel jobb nekik? Miért nem ismerik be, hogy szakmával többre lehet vinni?

júl. 16. 18:51
1 2 3 4
 21/35 A kérdező kommentje:

#17 Ebben igazad van. Nem akarom megérteni, hogy lehetnek ilyen butusok az emberek.

#18 Újonnan köszönöm, hogy vagy. Miattad (és a hozzád hasonlóak miatt) mindog szarásig leszek munkával és annyit kérhetek amennyit nem szégyellek. Ezer hála.

#20 Ezekben a körökben mozgok. Nem küldenek el a fent említett szakmikat. Max, ha alkoholista vagy drogos. Az ilyen diplomások, mibt több válaszoló, ha éhezne se végezne fizikai munkát. Elmenne még kevesebbért irodai munkásnak. Ez gyönyörűen látszik most pl a programozoknál is.

júl. 19. 06:05
 22/35 anonim ***** válasza:
100%

18

Senkit nem érdekelsz. Önértékelési problémáid vannak? Fura hogy én diplomásként nem írok ki ilyen kérdéseket, nem? Ennyi pénzed van mégis itt keresel önigazolást?

júl. 19. 08:34
 23/35 anonim ***** válasza:
93%

Egyszer a buszon elkaptam 2 wannabe agysebészprofesszor hőbörgését.

az volt a téma, hogy az irodisták mekkora haszontalan szégyenkupacok már, mert bezzeg ha ők, pékek nem sütnének kenyeret, az irodista éhenhalna.

Bizonyos IQ felett azért belátható, hogy mit adnak nekünk az irodisták és a rómaiak, amik nélkül szegény nélkülözhetetlen pékjeink ugyanúgy éhenhalnának, mint nélkülük a többiek. Nagy találmány a munkamegosztás, igaz? Na mindegy is.

júl. 19. 08:45
 24/35 anonim ***** válasza:
0%

Hagyd kérdező. Úgyse fogják bevallani, hogy a diplomájuk annyit ér, hogy éhbérért dolgozhatnak egy irodában.

Én a 1001. klímásként is többet keresek nagyon nagy részüknél, ahogy a feleségem kozmetikusként is. A feleségem testvére fodrász. Ő 1,5 millió alatt nem nagyon keres. Kíváncsi lennék, hány nagyszerű diplomás keres ennyit nettóban.

júl. 19. 18:06
 25/35 anonim ***** válasza:
100%

"A feleségem testvére fodrász. Ő 1,5 millió alatt nem nagyon keres. Kíváncsi lennék, hány nagyszerű diplomás keres ennyit nettóban."

Hát persze...

Napi 70 000 tiszta haszon - hihető. De legyen igaz! Azt nem értitek meg hogy nem csak a pénz számít. Kereshetnék havi 1.5 millát, akkor sem lennék fodrász. Napi 8 - 10 órát állni, mások fejében turkálni, 40 évesen visszerektől szenvedni nekem nem ér meg annyit. Meg ha beteg vagy nem keresel, ha szabin vagy nem keresel.

Én valóban csak 650 000-et keresek nettóban, de napi 7 órát dolgozom, heti 3 napot a légkondicionált irodában, kettőt itthon. Fix. bérem van, évi 30 nap szabival és ha kell betegszabival. Ja, és nem fogok sírni a "megalázó nyugdíj" miatt mint a minimálbérre bejelentett, vagy önadózó szakik.

Mindegy, aki nem tud diplomát szerezni, az ilyen kérdésekkel akarja kompenzálni a frusztráltságát. Megértem.

júl. 19. 18:22
 26/35 anonim ***** válasza:
0%

#25 Nézd már meg, hogy Győrben mennyi egy hajfestés, balayage, melír stb. és akkor könnyen rájöhetsz, hogy igaz.

Mindig ezek a kifogások. Sokkal jobb 8 órát ülni :D Már egy átlag diplomásnak az állás is megterhelő :D Ez már tényleg vicc. Ilyen pénzek mellett szerintem belefér a szabi és betegség. Tudom nehéz elképzelni a ti nagyszerű fizetésetekkel. Tudom ,hogy sok diplomás nem inkább nem megy táppénzre, mert kell a teljes fizu. :D

Elég siralmas keresett, ezt egy átlagtos szaki simán megkapja alkalazottként is. Ennyit a diplomádról.

És megint egy szokásos szarság. Azt hiszed nagy dolog egy diplomát szerezni? Egy átlag ember simán összehoz egyet. A legtöbb magyar egyetemen úgy puskázol, ahogy akarsz a tárgyak nagyrészéből. Csak akinek van egy kis esze az leszarja a diplomát, inkább az idő alatt szerez egy szakmát és gyakorlatot.

De egy szaros fizetésű diplomás ezt sose fogja bevallani, mert az egója nem engedi. Inkább hitegeti magát.

júl. 19. 18:34
 27/35 anonim ***** válasza:
100%

"Elég siralmas keresett, ezt egy átlagtos szaki simán megkapja alkalazottként is. Ennyit a diplomádról."

De minket ez nem érdekel, nem fogod fel? Ez csak titeket érdekel. Ti hőbörögtök oldalakon keresztül, hogy bezzeg ti gazdagok vagytok. Ki a faxt érdekel? :D

Nem keresek havi 1-2 millát. És? Nem is csinálnám a ti munkátokat, ha annyit keresnék se. Tudnék villanyt szerelni, vagy tapétázni, de csinálja a faxom. Igen, ülök az irodában és elégedett vagyok a munkámmal és az "alacsony" fizetésemmel is.

De amúgy meg belőlünk, diplomásokból éltek. Nyilván ha kőműves lennék, nem hívnálak magamhoz. Kereslet, kínálat.

júl. 19. 18:55
 28/35 anonim ***** válasza:
81%

"Elég siralmas keresett, ezt egy átlagtos szaki simán megkapja alkalazottként is. Ennyit a diplomádról."

Sosem fogod megérteni.

Nekem az a pénz bőven elég. Van lakásom, autóm - egyiken sincs hitel. Így is félre teszek havi 150 - 200 000-et. És munka után nem zsákként dőlök az ágyba, hanem van időm és energiám a hobbijaimra, a családomra. Munka közben nem vagyok nyakig saras/ olajos/ poros..., nem a műhely sarkában étkezem...

"Csak akinek van egy kis esze az leszarja a diplomát, inkább az idő alatt szerez egy szakmát és gyakorlatot."

Még szerencse hogy ha a szaki megbetegszik, akkor nem másik szakihoz kell mennie, nem egy másik szaki intézi az esetleges jogi problémáit, nem egy másik szaki szopja ki az ujjából a szakmájára vonatkozó előírásokat, nem egy másik szaki dolgozza ki a a munkája során követendő protokolokat, nem egy másik szaki tervezi meg azokat a termékeket amiket ő gyártósoron állva legyárt, amit megépít.

És még hosszan lehetne sorolni.

Tudod, egy diplomástól sosem hallasz olyant, hogy nincs szükség szakikra, a szaktudás semmit sem ér.

júl. 19. 19:05
 29/35 anonim ***** válasza:
100%
Nekem teljesen mindegy, ha valaki heti 50 milliót keres, akkor sem érdekel, ha egyébként üres a feje és csak a pénz érdekli, más nem.
júl. 19. 19:26
 30/35 Koplárovics Béci ***** válasza:
100%

"#25 Nézd már meg, hogy Győrben mennyi egy hajfestés, balayage, melír stb. és akkor könnyen rájöhetsz, hogy igaz."

Mennyibe kerülnek ugyanezek Mátészalkán? És melyik városban mekkora a diplomások és a szakmunkások aránya?

júl. 19. 20:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!