Miért vergődnek a diplomások, hogy jobb a diploma, mint a szakma?
Bármelyik építőipari szakma, klímás, autószerelő, fodrász, kamionsofőr, mozdonyvezető stb szakmával mesze jobban lehet keresni, mint egy átlag diplomás. A nettó 1 millió IT és orvosi diplomán kívül kb semmivel nem lehet elérni, vagy nagyon jónak kell lenni benne+szerencs vagy kapcsolat. De itt is talán a jogászok és a mérnökök közül néhány villamosmérnök.
Míg egy febt említett szakmával szinte biztos megkeresed. A kamionsofőr kivétel, mert ott 2/1 munkarendet kell vállalni. De a többivel elég simán.
És ne gyertek azzal, hogy vállakozni kell, mert rohadt könnyű. Akkora hiány van az összegből, hogy ha nem teljesen kókler vagy, akkor sima.
Miért ámítják magukat a diplomások, hogy ők mennyivel többek, mennyivel jobb nekik? Miért nem ismerik be, hogy szakmával többre lehet vinni?
#17 Ebben igazad van. Nem akarom megérteni, hogy lehetnek ilyen butusok az emberek.
#18 Újonnan köszönöm, hogy vagy. Miattad (és a hozzád hasonlóak miatt) mindog szarásig leszek munkával és annyit kérhetek amennyit nem szégyellek. Ezer hála.
#20 Ezekben a körökben mozgok. Nem küldenek el a fent említett szakmikat. Max, ha alkoholista vagy drogos. Az ilyen diplomások, mibt több válaszoló, ha éhezne se végezne fizikai munkát. Elmenne még kevesebbért irodai munkásnak. Ez gyönyörűen látszik most pl a programozoknál is.
18
Senkit nem érdekelsz. Önértékelési problémáid vannak? Fura hogy én diplomásként nem írok ki ilyen kérdéseket, nem? Ennyi pénzed van mégis itt keresel önigazolást?
Egyszer a buszon elkaptam 2 wannabe agysebészprofesszor hőbörgését.
az volt a téma, hogy az irodisták mekkora haszontalan szégyenkupacok már, mert bezzeg ha ők, pékek nem sütnének kenyeret, az irodista éhenhalna.
Bizonyos IQ felett azért belátható, hogy mit adnak nekünk az irodisták és a rómaiak, amik nélkül szegény nélkülözhetetlen pékjeink ugyanúgy éhenhalnának, mint nélkülük a többiek. Nagy találmány a munkamegosztás, igaz? Na mindegy is.
Hagyd kérdező. Úgyse fogják bevallani, hogy a diplomájuk annyit ér, hogy éhbérért dolgozhatnak egy irodában.
Én a 1001. klímásként is többet keresek nagyon nagy részüknél, ahogy a feleségem kozmetikusként is. A feleségem testvére fodrász. Ő 1,5 millió alatt nem nagyon keres. Kíváncsi lennék, hány nagyszerű diplomás keres ennyit nettóban.
"A feleségem testvére fodrász. Ő 1,5 millió alatt nem nagyon keres. Kíváncsi lennék, hány nagyszerű diplomás keres ennyit nettóban."
Hát persze...
Napi 70 000 tiszta haszon - hihető. De legyen igaz! Azt nem értitek meg hogy nem csak a pénz számít. Kereshetnék havi 1.5 millát, akkor sem lennék fodrász. Napi 8 - 10 órát állni, mások fejében turkálni, 40 évesen visszerektől szenvedni nekem nem ér meg annyit. Meg ha beteg vagy nem keresel, ha szabin vagy nem keresel.
Én valóban csak 650 000-et keresek nettóban, de napi 7 órát dolgozom, heti 3 napot a légkondicionált irodában, kettőt itthon. Fix. bérem van, évi 30 nap szabival és ha kell betegszabival. Ja, és nem fogok sírni a "megalázó nyugdíj" miatt mint a minimálbérre bejelentett, vagy önadózó szakik.
Mindegy, aki nem tud diplomát szerezni, az ilyen kérdésekkel akarja kompenzálni a frusztráltságát. Megértem.
#25 Nézd már meg, hogy Győrben mennyi egy hajfestés, balayage, melír stb. és akkor könnyen rájöhetsz, hogy igaz.
Mindig ezek a kifogások. Sokkal jobb 8 órát ülni :D Már egy átlag diplomásnak az állás is megterhelő :D Ez már tényleg vicc. Ilyen pénzek mellett szerintem belefér a szabi és betegség. Tudom nehéz elképzelni a ti nagyszerű fizetésetekkel. Tudom ,hogy sok diplomás nem inkább nem megy táppénzre, mert kell a teljes fizu. :D
Elég siralmas keresett, ezt egy átlagtos szaki simán megkapja alkalazottként is. Ennyit a diplomádról.
És megint egy szokásos szarság. Azt hiszed nagy dolog egy diplomát szerezni? Egy átlag ember simán összehoz egyet. A legtöbb magyar egyetemen úgy puskázol, ahogy akarsz a tárgyak nagyrészéből. Csak akinek van egy kis esze az leszarja a diplomát, inkább az idő alatt szerez egy szakmát és gyakorlatot.
De egy szaros fizetésű diplomás ezt sose fogja bevallani, mert az egója nem engedi. Inkább hitegeti magát.
"Elég siralmas keresett, ezt egy átlagtos szaki simán megkapja alkalazottként is. Ennyit a diplomádról."
De minket ez nem érdekel, nem fogod fel? Ez csak titeket érdekel. Ti hőbörögtök oldalakon keresztül, hogy bezzeg ti gazdagok vagytok. Ki a faxt érdekel? :D
Nem keresek havi 1-2 millát. És? Nem is csinálnám a ti munkátokat, ha annyit keresnék se. Tudnék villanyt szerelni, vagy tapétázni, de csinálja a faxom. Igen, ülök az irodában és elégedett vagyok a munkámmal és az "alacsony" fizetésemmel is.
De amúgy meg belőlünk, diplomásokból éltek. Nyilván ha kőműves lennék, nem hívnálak magamhoz. Kereslet, kínálat.
"Elég siralmas keresett, ezt egy átlagtos szaki simán megkapja alkalazottként is. Ennyit a diplomádról."
Sosem fogod megérteni.
Nekem az a pénz bőven elég. Van lakásom, autóm - egyiken sincs hitel. Így is félre teszek havi 150 - 200 000-et. És munka után nem zsákként dőlök az ágyba, hanem van időm és energiám a hobbijaimra, a családomra. Munka közben nem vagyok nyakig saras/ olajos/ poros..., nem a műhely sarkában étkezem...
"Csak akinek van egy kis esze az leszarja a diplomát, inkább az idő alatt szerez egy szakmát és gyakorlatot."
Még szerencse hogy ha a szaki megbetegszik, akkor nem másik szakihoz kell mennie, nem egy másik szaki intézi az esetleges jogi problémáit, nem egy másik szaki szopja ki az ujjából a szakmájára vonatkozó előírásokat, nem egy másik szaki dolgozza ki a a munkája során követendő protokolokat, nem egy másik szaki tervezi meg azokat a termékeket amiket ő gyártósoron állva legyárt, amit megépít.
És még hosszan lehetne sorolni.
Tudod, egy diplomástól sosem hallasz olyant, hogy nincs szükség szakikra, a szaktudás semmit sem ér.
"#25 Nézd már meg, hogy Győrben mennyi egy hajfestés, balayage, melír stb. és akkor könnyen rájöhetsz, hogy igaz."
Mennyibe kerülnek ugyanezek Mátészalkán? És melyik városban mekkora a diplomások és a szakmunkások aránya?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!