Miért nézik le a diplomások azokat a fiatalokat, akik "csak" szakmát szeretnének tanulni?
Én nem nézem, sőt örülök, hogy megy valaki szakmát tanulni, mert vannak olyan szakmák, amikre lasszóval kell fogni az embereket, mert kb. lehetetlen jó szakembert találni belőlük (pl. szerelők, lakatosok, építőmunkások... stb).
19/F/egyetemista
Akik lenézik ezeket az embereket, csak felszínes vadbarmok.
Ennek valahol a gyökere egyébként ott van, hogy még régen a diploma „elitnek” számított, kevesen tudták elérni, rengeteg munkába és pénzbe került. Manapság egy 3-as érettségivel simán be lehet jutni egyetemre, akár még államira is, részben emiatt is vesztette el az értékét a diploma, de a sznoboknak ez nem számít.
Én se nézem le. (Műszakon vagyok) Sőt, bár piacképes lesz remélhetőleg a szakmám, gondolkodom egy egyetem utáni okj-n, nem azért mert kellene, hanem mert érdekel.
Egy lány ismerősöm van egyedül aki egyetemistaként kissé lenézi... ő nemzetközi tanulmányokra jár...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!