Miért vergődnek a diplomások, hogy jobb a diploma, mint a szakma?
Bármelyik építőipari szakma, klímás, autószerelő, fodrász, kamionsofőr, mozdonyvezető stb szakmával mesze jobban lehet keresni, mint egy átlag diplomás. A nettó 1 millió IT és orvosi diplomán kívül kb semmivel nem lehet elérni, vagy nagyon jónak kell lenni benne+szerencs vagy kapcsolat. De itt is talán a jogászok és a mérnökök közül néhány villamosmérnök.
Míg egy febt említett szakmával szinte biztos megkeresed. A kamionsofőr kivétel, mert ott 2/1 munkarendet kell vállalni. De a többivel elég simán.
És ne gyertek azzal, hogy vállakozni kell, mert rohadt könnyű. Akkora hiány van az összegből, hogy ha nem teljesen kókler vagy, akkor sima.
Miért ámítják magukat a diplomások, hogy ők mennyivel többek, mennyivel jobb nekik? Miért nem ismerik be, hogy szakmával többre lehet vinni?
#3 Csak szakmunkás? 😀 Mégis többet keresek a diplomásoknál...
#4 Valahol örülök, hogy vannak (egyre többen )ilyen lusta emberek mint te, mert így fix hogy a szakmunkásoknak egyre jobb lesz a dolguk.
#5Milyen hosszútávú karrier kilátásuk van a diplomások 90%nak? Max egy seboir szint kevésbé szar fizetésért. egzisztenciális biztonság? Rég hallottam olyan, hogy egy kőművest, autószerelőt, hegesztőt stb leépítettek, elküldtek. Ellenben mostanában elég sok diplomásnak volt/van veszélyben a munkája.
#7 Elég sokat számít.
#8Nem csak itt gondoltam. De itt is elég sok válaszoló szokta lenézni a szakikat is, nemhogy a segédmunkásokat.
#9 Nem vergődnek. Elég egyértelmű, hogy jobb. Itt sem sikerült senkinek az ellenkezőjét bizonyítani.
#10 Elnéztem, de szerintem érthető.
#
És? Mit érnek vele?
5
És akkor mi van? Elmegyek másik céghez ha kirúgnak. Többet ér a kényelmem, semmint hogy 2-3 milliót keressek havonta. Ketten a férjemmel megkeresünk egy milliót és tökéletesen jól elvagyunk. Mindketten otthon vagyunk 4-re, tiszta ruhában, stressz mentesen, nem idegeskedünk semmin, egészségesek vagyunk, nincs hátfájdalom, térdfájdalom stb.
A magad fajta ezt az életet sosem értheti meg és nem is akarja. :)
"Itt sem sikerült senkinek az ellenkezőjét bizonyítani."
Itt egy dolgot sikerült bizonyítani, hogy buta vagy mint a seggem. Egyszerűen nulla IQ-val renelkezel, Csillag Patrik szintjén ragadtál.
Minket nem érdekel, hogy a szakmunkás 2-3 misit keres havonbta. Fogd fel, hogy lexarjuk. Annyira se érdekel minket más élete, hogy legyen időm, vagy kedvem lenézni a kétkezű munkásokat.
Itt csak TE foglalkozol mások életével, hogy de a szakiknak IGENIS JOBB és aki mást mond az ostoba.
Jó, legyen jobb nekik, többet keresnek, most boldog vagy?
Én csak havi 400-at keresek de ugyanolyan boldog vagyok elhiheted.
De te csak vergődsz oldalakon keresztül, hogy de téged nem lehet meggyőzni, hogy jobb diplomásnak lenni. Senki nem is akar meggyőzni téged. Feltettél egy kérdést, a válaszokat nem fogadod el. Buta vagy.
"#9 Nem vergődnek. Elég egyértelmű, hogy jobb. Itt sem sikerült senkinek az ellenkezőjét bizonyítani."
Én még nem láttam itt olyan kérdést, hogy egy diplomás feltett volna egy olyan kérdést, hogy ő mennyire az élet császára a diplomájával. A másik oldalról meg itt van példának a te kérdésed. Amiből minimum egy van havonta.
"Rég hallottam olyan, hogy egy kőművest, autószerelőt, hegesztőt stb leépítettek, elküldtek."
Mert semmit sem hallasz a világból.
De ha egy diplomást elküldenek, ő talál alacsonyabb képzettséget igénylő munkát - fordítva ez nem igaz.
És egy diplomás nem fog belebetegedni a munkájába, nem csak szezonban tud dolgozni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!