Orvosi egyetem önköltséges, fizetős formában, idősebb fejjel. Belekezdenél?
Sziasztok!
26 éves nő vagyok, az orvosi egyetem volt a célom, viszont szülői nyomásra egy másik szakot végeztem el. A jelenlegi munkámmal jól keresek, de bennem van a kérdés nap mint nap: mi lett volna ha?
Mivel ellőttem az állami félévek nagy részét, így kb 12-13 millió forintomba kerülne az egyetem, ha időben végzek. Ti belekezdenétek így? Sajnos dolgozni mellette nemigen tudnék, a párom és a szüleim segítenének.
Nem, nem a férjem mellett van kisebbségi komplexusom, egyszerűen régóta ez a terület érdekel engem is, de a sors úgy hozta, hogy más vizekre evezzek. Amikor őt megismertem megint lángra kapott ez a vágyam, habár ő nem javasolta, de támogatna benne.
Mivel ő feltétel nélkül szeret és támogat, nem szeretne megbántani, ezért inkább külső véleményekre voltam kíváncsi, mert ő elfogult.
Látom általa az orvosi pálya minden hátrányát is, nem csak a szépet.
Köszi, igyekszem kiteljesedni a jelenlegi területemen.
#32 velem kb ugyanez volt a helyzet, és én végül nem mentem orvosira, és igazából nem is bántam meg, mert hiába vonz valamennyire amit a párom csinál, és tetszik, mégsem érzem hogy az orvosi szak lenne a küldetésem. Nekem időbe telt, és végül elfogadtam, és igyekszem szeretni a jelenlegi munkám ami elég más terület.
Neked is ezt javaslom.
Azért az úgy erős, hogy nem tekinted (ezek szerint a párod sem?) az orvoslást hivatásnak. Nem csak amiatt lesz orvos valaki, mert embereket akar gyógyítani, hanem ahogy írtad, kell a szakmai érdekeltség is, de egy jó orvosban mind a kettő megvan. Aki csak a szakterületének él, a tudománynak, abban nincsen meg a kellő empátia a beteg felé, és nem is tekint páciensként az emberekre. Neki darab darab, jön a következő majd. Az sem jó, ha valaki rózsaszín ködben belevág, hogy ő most mindenkit mindig és sikeresen meg fog gyógyítani, csak "segíteni akarásból" még az egyetemet se lehet elvégezni.
Te miért szeretnél orvos lenni?
Rosszul fogalmaztam, azt nem tudom felfogni, ha valakinek ez az identitása és szerintem itt van a legnagyobb gond rengeteg ember fejében.
Fontos az empátia és a szakértelem is, de egy ember ugyanolyan ember marad akkor is, ha orvos lesz. Szerencsére a férjem az a fajta, akinek nem ez identitása hanem ő xy a kórházon kívül ezernyi hobbival, amiknek semmi köze a szakmajához. A kollegái sokan nagyon beképzeltek és felsőbbrendűnek hiszik magukat.
Én azért szeretnék orvos lenni, mert nagyon érdekel maga a szakterület és szívesen dolgoznék együtt emberekkel, akik az én szakértelmem által jobban érezhetnék magukat,
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!