Orvosi egyetem önköltséges, fizetős formában, idősebb fejjel. Belekezdenél?
Sziasztok!
26 éves nő vagyok, az orvosi egyetem volt a célom, viszont szülői nyomásra egy másik szakot végeztem el. A jelenlegi munkámmal jól keresek, de bennem van a kérdés nap mint nap: mi lett volna ha?
Mivel ellőttem az állami félévek nagy részét, így kb 12-13 millió forintomba kerülne az egyetem, ha időben végzek. Ti belekezdenétek így? Sajnos dolgozni mellette nemigen tudnék, a párom és a szüleim segítenének.
Kedves #20!
Te orvosként dolgozol? Ha igen, esetleg írhatok neked privátban?
Jók az érveid és a meglátásod.
#24 igen
Nem akarok nagyon filozofálni, de az én tapasztalatom alapján, ha az ember valami meglétéhez (papír, tárgy) köti a boldogságát, ott sosem az adott papír vagy tárgy fogja meghozni a megelégedettséget, hanem egészen más.
Esetleg tudnál mesélni nekem (akár privátban) arról, hogy miért nem jött be neked?
Én is jogra készülök és ezért kiváncsi lennék a tapasztalataidra.
"...magas presztízsű szakma..."
Azért jó esetben az orvoslás nem szakma hanem hivatás
Ne jöjjünk ezzel a hivatás dologgal kérlek. Hivatástudatért még nem osztogattak kenyeret a boltban senkinek. Az orvosok többsége azért orvos, mert érdekli a szakterülete, de ha a betegek miatt megy oda valaki, hogy ő majd megváltoztatja mindenki életét az nagyon hamar kiég. Ellenben a tévhitekkel, rengeteg beteg bunkó, mindent jobban tudnak az internetről. Tudom, mert a férjem is orvos…
Minden szakmát gyakorló embernek oda kellene tennie magát a munkájában, én elvárom egy kukástól is, hogy lelkiismerettel végezze el a munkáját, nem csak az orvostól, mintha ő valami Isten lenne aki feladta az életét és identitását.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!