Orvosi egyetem önköltséges, fizetős formában, idősebb fejjel. Belekezdenél?
Sziasztok!
26 éves nő vagyok, az orvosi egyetem volt a célom, viszont szülői nyomásra egy másik szakot végeztem el. A jelenlegi munkámmal jól keresek, de bennem van a kérdés nap mint nap: mi lett volna ha?
Mivel ellőttem az állami félévek nagy részét, így kb 12-13 millió forintomba kerülne az egyetem, ha időben végzek. Ti belekezdenétek így? Sajnos dolgozni mellette nemigen tudnék, a párom és a szüleim segítenének.
"Belekezdenél?"
Én nem kezdenék bele 18 évesen sem, mert végképp nem érdekel a sok hipochonder agyhalottnak a panasza.
Bekerülni nem olyan nehéz, jóra kell megírni az érettségiket, de van vagy 4 egyetemen AOK, előző években ha jól tudom, kb 400-440 között mozogtak a pontok, aki orvosira való, annak nem kellett vért izzadnia a felvételért.
De én (úgy, hogy orvostudományi karon vagyok), biztos nem fognék bele csak azért, mert "mi lett volna ha?". Szerintem ez egy idillikus elképzelés része, de közben meg "semmi nem lett volna", ugyanúgy dolgozik az ember, ugyanúgy megvannak a mindennapi gondjai. Vagyis nem is igazán értem a kérdező motivációját, ha meg eü-ben dolgozik, akkor meg pláne. Teljesült az, ami az orvosi motivációja lehetne, az emberek gyógyításának az elősegítése. Egyik poszt sem kevesebb a másiknál, attól, hogy dr. lesz a neved előtt még ugyanaz az ember maradsz magad és mások szemében is.
Ennyi pénzt fixen nem ölnék bele egy "mi lett volna ha" álom teljesítésére, mert még azt is hozzá kell számolni, hogy ehhez könyveket, jegyzeteket, eszközöket kell vásárolni, plusz orvosi mellett dolgozni se nagyon tudsz, valaki el kell, hogy tartson. Annak is meg van ám a költsége, hogy nem leszel keresőképes, de kenyér neked is kell az asztalra. 6-7 éven keresztül. Rohadt sok.
Még ha a felét tudnád állami ösztöndíjjal csinálni reálisabb lenne, de így...
Én lebeszélnélek róla.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!