Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Miért menjen egy férfi egyetem...

Miért menjen egy férfi egyetemre, ha bármelyik építőipari vállalkozó annyit keres, annyit ő valószínűleg soha nem fog? Vagy egy nő, ha egy fodrász, műkörmös nettó 1 millió profitot simán összehoz Pesten?

Figyelt kérdés

Fodrász műkörösre nem egyet tudok. Most reddeten van egy kérdés, ami a nőket szólítja meg, hogy mennyit keressen a párjuk. Ott is van egy ilyen nő, aki nettó 900 ezres profitja van. De a barátnőm fodrásza is fixen megkeres ennyit, de szerinte többet.

Nem egy építőipari vállalkozót ismerek, akiknek a nettó 1 millió rossz hónap. Pedig villanyszerelők, burkolókról van szó. A villanyszerelő nem győzi visszamondani a munkákat. Legutóbb egy debreceni 2 éves munkát mondott vissza. Annyira biztosak a lehetőségei, hogy ilyenek nem kell elvállalnia. És mielőtt mondanátok, hogy ez fizikailag milyen megterhelő,nem az. Van segédje. Illetve akkor ott az autószerelők. Azok is folyamatosan tele vannak munkával 10-15 ezre órabérért.

Ezek után minek menjen valaki egyetemre? A mérnökök 90%-a nem keres még burttó 1 milliót sem (mérnökinfó leszámítva) és náluk még a vállalkozás sem nagyon játszik. Szerintem a legtöbb közgázas sem. Talán az IT és orvosok, meg a jól menő ügyvédek. Persze mindegyiknél van kivétel,de ahhoz nagyon nagy szerencse kell.

Míg Pesten ne tudok fodrászt találni másnapra, felújításra vállalkozót csak ha több hónapra előre szólsz.

Titeket ez nem szomorít el? Hogy egy átlag fodrász/körmös a diplomások átlagbértől jóval többet keres? Vagy, hogy egy villanyszerelő ennek a többszörösét is megkeresi? Engem, mint egy diplomást eléggé elkeserít és így érzem felesleges volt 5 évig egyetmre járni. Mire végeztem, három volt általános iskolai osztálytársamnak lett vállalkozása. Persze a rosszabb tanulókból, akik nem mentek egyetemre. Érettségije is csak a körmösnek van, aki 2-3 hónapja vett egy fasza BMW-t.

És tudom, hogy ők vállalkozók. De nekik konkrétan ugyan azt kell csinálniuk vállalkozásban és olyan piacuk van, hogy szinte ne lehet ne jól keresni. ég egy mérnök mit csináljon? Vagy egy közgázas? Sokkal nehezebb bármilyen vállalkozást létrehoznia

2023. szept. 30. 14:09
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/73 anonim válasza:

#60. Az 50-51-53-as vagyok. De értsd már meg, hogy a napi 100 ezres kereset a melósok egy nagyon kis százalékára jellemző. A 700 ezer alkalmazottként meg még kisebbre. A melósok 80%-a örül, ha kijön hó végén.

Persze, mindenki lehet vállalkozó, meg ugyanígy mindenki lehet milliárdos, miniszterelnök, feltaláló stb. csak nem mindenki alkalmas rá, és nem mindenkinek sikerül. Ismét kiemelném, hogy egy építőipari vállalkozás vezetése nagyon nem annyi, hogy 20 évesen gyorba odamész mókolni aztán elkérsz másfél misit. Egy átlag szakmelós soha nem fog még csak megközelítőleg sem annyit keresni, mint egy átlag mérnök. Persze, lehet azt csinálni, hogy a melósok legjobban kereső 5%-a mellé rakod a mérnökök legrosszabbul kereső 10%-át,de az bizony fals eredményt fog adni. Bízz bennem, mint mondtam, építőipari vállalkozásban dolgozok, magas pozícióban, emellett belelátok rengeteg kisebb-nagyobb ipari, és építőipari vállalat működésébe, rengeteg szakit, és mérnököt ismerek.

2023. dec. 22. 12:33
 62/73 anonim ***** válasza:
#60 Rendben, gyorsan abba is hagyom az egyetemet és beállok építőmunkásnak. Legalább össze tudok spórolni egy Ferrarira valót a 3 milliós fizetésemből.🤣 Vajon a többi vállalkozó befogad majd maguk közé úgy, hogy eleinte csak egy szakadt Ferrarira telik?🤣
2023. dec. 22. 12:36
 63/73 anonim ***** válasza:
#61 Megnézném, hogy pl egy szegényebb régióban, ahol a lakosság nagy része örül ha kijön a fizetésből, nyugdíjból hó végén, hogy ott is milliókat keres vajon egy kőműves?
2023. dec. 22. 13:23
 64/73 anonim ***** válasza:

#60 Miért nem csinálsz egy vállalkozást, millióid lennének havonta.

Vegyél fel két embert magad mellé, adj nekik 700 ezres nettó fizetést ( az kicsit több mint bruttó egymillió) fizesd be utánuk a járulékokat, plusz saját magad után is, tankolj az autóba, vegyél szerszámokat, és rögtön úgy kezded a hónapot, hogy 3 millió kiadás. Akkor mennyit is kell kitermelni, hogy milliókat keress? Ha egy hónapig nincs munka pl télen, az embereket akkor is fizetni kell, mert otthagynak. A NAV-ot sem érdekli, hogy esetleg 2 hónapot otthon ülsz....

2023. dec. 22. 13:44
 65/73 anonim ***** válasza:

Nem tudom milyen helyen laksz, de a szakiknál nagyon nem ez van. Max a segédmunkasoknál, de ott is ha iszik.

Ne hasonlítsuk már a kettőt. Egy építőipari vállakozó kb bárki simán lehet, ha egy átlag szintén meg tudja tanulni a szakmát. De mondom nem egy kóklert ismerek akiknek napi szinten van munkájuk. I osztályos C típusú állampolgárok simán vállakoznak. Akkor mégse kell IQ bajnoknak lenni hozzá. Sokkal kevesebb mentők van aki nettó 1,5 milliót megkeresi, mint építőipari vállalkozó, ebben biztos vagyok.

#62 hiába nevetsz. Van pár szak, ami megéri, de nem sok. Szóval simán lehet, hogy jobban jársz. Hány ilyet olvastam már pár év múlva meg sírsz a redditen, hogy miért ilyen drágák a kőművesek. Még, hogy a felét nem fogod keresni a nagyszerű diplomával. Nem egy ismerősöm volt, akik ebben a hitben voltak. Ismerek villanyszerelő villamosmérnököt.

#63 egy szegényebb régióban minden szakmánál kevesebb a fizetés. Egy mérnök sem keres annyit.

#64 Tervben van. Tudod a MÁV mivel nem foglalkozik? Az adózással. Első kézből tudom hogy a navnal tisztában vannak azzal, hogy a sok építőipari vállakozó adót csal (a legtöbb csak akkor ad számlát, ha muszáj), feketén/szürkén alkalmazza az embereket. Mégis telibe szarják.

2023. dec. 22. 16:58
 66/73 anonim ***** válasza:

"sírsz a redditen, hogy miért ilyen drágák a kőművesek. Még, hogy a felét nem fogod keresni a nagyszerű diplomával"

Az lehet, viszont nem kell a porban, koszban csúsznom-másznom valami retkes építkezésen. Az sem érdekel, hogy mennyibe kerülnek a kőművesek, van jópár építőipari szaki a családban.

2023. dec. 22. 17:20
 67/73 anonim ***** válasza:
#65 Sok sikert a leendő vállalkozáshoz. Páncélszekrényt vegyél, hogy legyen miben tartani majd a milliárdokat.🤣
2023. dec. 22. 17:24
 68/73 anonim ***** válasza:

#66 Akkor pontosan tudod, hogy milyen jól keresnek. Szerencsére kb mindenki így van vele, ezért inkább elmennek rosszabb esetben arifeltöltőnek vagy összeszerelőnek 12 órában, jobbik esetben meg egyetemre és vannak a legkondis irodában kicsivel jobb fizetésért.

Ezért lesz minden kóklernek mindig munkája. Ezért lehet elkérni Pesten egy napra 100 ezret. Ezért teheti meg egy tök átlag autószerelő, hogy 10-12+áfa ezres óradíjban dolgozik.

#67 köszönöm. Szükség lesz amúgy rá viccen kívül. Én sem tervezem az adózást túlzásba vinni így a számlámon nem nagyon tartom majd a pénzt. Több ismerősöm is így csinálja.

2023. dec. 22. 17:45
 69/73 anonim ***** válasza:
#68 Apám burkoló volt, lehet csak titkolta és nem is Skodája volt hanem Lamborghinivel járt dolgozni.🤣 Valahogy nem emlékszem arra, hogy milliomosok lettünk volna, de biztos rosszul csinált valamit.🤣
2023. dec. 22. 18:10
 70/73 anonim ***** válasza:
#69 mennyire régen. Az igazán jólét a 2010 után jött. A nagy válság utáni fellendülés+csok.
2023. dec. 22. 18:23
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!