Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Miért menjen egy férfi egyetem...

Miért menjen egy férfi egyetemre, ha bármelyik építőipari vállalkozó annyit keres, annyit ő valószínűleg soha nem fog? Vagy egy nő, ha egy fodrász, műkörmös nettó 1 millió profitot simán összehoz Pesten?

Figyelt kérdés

Fodrász műkörösre nem egyet tudok. Most reddeten van egy kérdés, ami a nőket szólítja meg, hogy mennyit keressen a párjuk. Ott is van egy ilyen nő, aki nettó 900 ezres profitja van. De a barátnőm fodrásza is fixen megkeres ennyit, de szerinte többet.

Nem egy építőipari vállalkozót ismerek, akiknek a nettó 1 millió rossz hónap. Pedig villanyszerelők, burkolókról van szó. A villanyszerelő nem győzi visszamondani a munkákat. Legutóbb egy debreceni 2 éves munkát mondott vissza. Annyira biztosak a lehetőségei, hogy ilyenek nem kell elvállalnia. És mielőtt mondanátok, hogy ez fizikailag milyen megterhelő,nem az. Van segédje. Illetve akkor ott az autószerelők. Azok is folyamatosan tele vannak munkával 10-15 ezre órabérért.

Ezek után minek menjen valaki egyetemre? A mérnökök 90%-a nem keres még burttó 1 milliót sem (mérnökinfó leszámítva) és náluk még a vállalkozás sem nagyon játszik. Szerintem a legtöbb közgázas sem. Talán az IT és orvosok, meg a jól menő ügyvédek. Persze mindegyiknél van kivétel,de ahhoz nagyon nagy szerencse kell.

Míg Pesten ne tudok fodrászt találni másnapra, felújításra vállalkozót csak ha több hónapra előre szólsz.

Titeket ez nem szomorít el? Hogy egy átlag fodrász/körmös a diplomások átlagbértől jóval többet keres? Vagy, hogy egy villanyszerelő ennek a többszörösét is megkeresi? Engem, mint egy diplomást eléggé elkeserít és így érzem felesleges volt 5 évig egyetmre járni. Mire végeztem, három volt általános iskolai osztálytársamnak lett vállalkozása. Persze a rosszabb tanulókból, akik nem mentek egyetemre. Érettségije is csak a körmösnek van, aki 2-3 hónapja vett egy fasza BMW-t.

És tudom, hogy ők vállalkozók. De nekik konkrétan ugyan azt kell csinálniuk vállalkozásban és olyan piacuk van, hogy szinte ne lehet ne jól keresni. ég egy mérnök mit csináljon? Vagy egy közgázas? Sokkal nehezebb bármilyen vállalkozást létrehoznia

2023. szept. 30. 14:09
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/73 anonim ***** válasza:
100%

1 millió nettó, aha persze...mutass már nekem egy álláshirdetést, ahol ennyit fizetnek egy fodrásznak. Nehogy felébredj és bilibe lógjon a kezed. Vagy egy műkörmös, még ha vállalkozó is, az életben nem termel ki ennyi hasznot.

Ha meg mindenki műkörmösnek menne, akkor elég hamar telítődne a piac és kénytelenek lennének árat csökkenteni.

2023. nov. 19. 14:13
 42/73 A kérdező kommentje:

#41 Sehol nem írtam, hogy alkalmazottként keresnek ennyit.

Vállalkozóva simán megvan egy megyeszékhelyen lévő fodrásznak. Pesten még több. Nem egy ismerősöm körmös fodrász. És nem egy mérnök. Az előbbiek sokkal jobban élnek...

2023. nov. 20. 07:55
 43/73 anonim ***** válasza:
50%
Eddig az építőmunkások meg a takarítók voltak az új milliárdosok itt a Gyakorin, úgy látszik most már a fodrászok. XD Álmodik a nyomor.
2023. nov. 20. 10:19
 44/73 A kérdező kommentje:

#43 akkor kérdezd meg bármelyik fodrászt vagy építőipari vállalkozót. Persze csak, ha jó ismerősök vagytok, mert ha nem, akkor hazudni fog.

Nekem ismerőseim mondták.

Vagy tudok jobbat. Menj el fodrászhoz és nézd meg mennyit fizetsz, számold ki az oórabérét. Nézd meg egy fodrász árlistáját.

Vagy kérj ajánlatot valamilyen építőipari munkára. Kőműves, burkoló vállalkozót nem találsz napi 80 alatt. Számla nélkül. Számlával 100+. Ha van segédje megtöbb. Az ács vállakozó ismerősöm saját maga mondta, hogy havi 2,5-3 millió marad neki tisztán. Villanyszerelő ismerősöm 2-3 segéddel havi 2 millió tisztán.

2023. nov. 24. 17:32
 45/73 anonim ***** válasza:
75%

Jól van, nekem meg az nagynéném unokahúgának a testvérének a szobatársa, aki vállalkozó és 80 milliárd dollárt keres havonta, ő mondta, hogy az építőmunkások lettek napjainkban az új felső tízezer.

Csak tudod azt a napi 3 csilliárdot ki is kell tudni valakinek fizetni. Ha válság van, akkor nem ácsra és fodrászra fognak először költeni az emberek.

2023. nov. 24. 18:06
 46/73 A kérdező kommentje:

Válság van. Mégis hónapokra előre be vannak táblázva.

A fodrásznál is 4-5 nappal előtte kell szólnom.

De nyugodtan nézd meg az árlistát. Miskolcon férfi vágás 3 ezer a legolcsóbb, de van 5 ezerért is. 15 perc max.

2023. nov. 24. 18:19
 47/73 anonim ***** válasza:
100%
Akkor hajrá, irány az iskola fodrásznak vagy ácsnak tanulni. Sok sikert a leendő millióidhoz, csak győzd majd számolgatni.🤣
2023. nov. 24. 19:48
 48/73 anonim ***** válasza:
67%

Mérnök vagyok építőiparban alkalmazott, vezető. Azért én ismerek egy-két szakit aki jobban keres nálam mint vállalkozó. Jóval.

Igaz, hogy komoly szaktudás és kézügyesség van mögöttük. De a jó iparost nyugaton is megfizetik ám! Szóval lehet itt viccelődni a szakmunkások millióival, de aki ügyes és érdekli a szakipari munka azt már az anyagiak miatt nem kell belekényszeríteni valami egyetemi tanulmányba.

Ha szereti és tudja amit csinál akkor a diplomások 80 %-nál simán többet fog keresni sztem.

2023. nov. 24. 21:20
 49/73 anonim ***** válasza:
100%
#48 komoly szaktudással, vállalkozóként valóban jól lehet keresni. De sokan azt hiszik, hogy ha csinálnak egy 3 hónapos gyorstalpalót (pl kőműves) akkor már megfogták az Isten lábát és csak úgy dőlnek majd a milliárdok. Régen egy kőműves 3 évig tanulta a szakmát az iskolában, utána még minimum 5 évig dolgozott segédként egy mester mellett.
2023. nov. 25. 14:10
 50/73 anonim válasza:
100%

Ez nagyon jól hangzik így, csak az élet nem így működik. Kiemeled az építőipari dolgozók 10%-át,csak azt nem említed meg, hogy a 90% meg 250-350-ért nyomorékra dolgozza magát 50 éves korára. Vállalkozóként lehet jól keresni, csak az meg pöppet bonyolultabb, és keményebb út, mint ahogy azt sokan elképzelik. Ez nagyon nem úgy néz ki, hogy kikerülsz a technikumból, 2 hét núlva meg söpörni kell a padlón 20 milliós megkereséseket. Ahoz, hogy jól menő vállalkozást tudj vezetni, legalább évtizedes tapasztalat szükséges, és milliókat, de inkább 10 milliókat kell beleforgatni az induláshoz (szerszámok, biztos alap, szakmán belüli alvégzettségek). Ha úgy nézne ki a dolog, hogy a szakmunkás vizsga után 2 hónappal Maseratival jársz, mindenki szakmelós lenne. De az élet nem ilyen egyszerű.

25/f,aki egy építőipari kisvállalkozásban dolgozik.

2023. dec. 21. 10:56
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!