Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Miért menjen egy férfi egyetem...

Miért menjen egy férfi egyetemre, ha bármelyik építőipari vállalkozó annyit keres, annyit ő valószínűleg soha nem fog? Vagy egy nő, ha egy fodrász, műkörmös nettó 1 millió profitot simán összehoz Pesten?

Figyelt kérdés

Fodrász műkörösre nem egyet tudok. Most reddeten van egy kérdés, ami a nőket szólítja meg, hogy mennyit keressen a párjuk. Ott is van egy ilyen nő, aki nettó 900 ezres profitja van. De a barátnőm fodrásza is fixen megkeres ennyit, de szerinte többet.

Nem egy építőipari vállalkozót ismerek, akiknek a nettó 1 millió rossz hónap. Pedig villanyszerelők, burkolókról van szó. A villanyszerelő nem győzi visszamondani a munkákat. Legutóbb egy debreceni 2 éves munkát mondott vissza. Annyira biztosak a lehetőségei, hogy ilyenek nem kell elvállalnia. És mielőtt mondanátok, hogy ez fizikailag milyen megterhelő,nem az. Van segédje. Illetve akkor ott az autószerelők. Azok is folyamatosan tele vannak munkával 10-15 ezre órabérért.

Ezek után minek menjen valaki egyetemre? A mérnökök 90%-a nem keres még burttó 1 milliót sem (mérnökinfó leszámítva) és náluk még a vállalkozás sem nagyon játszik. Szerintem a legtöbb közgázas sem. Talán az IT és orvosok, meg a jól menő ügyvédek. Persze mindegyiknél van kivétel,de ahhoz nagyon nagy szerencse kell.

Míg Pesten ne tudok fodrászt találni másnapra, felújításra vállalkozót csak ha több hónapra előre szólsz.

Titeket ez nem szomorít el? Hogy egy átlag fodrász/körmös a diplomások átlagbértől jóval többet keres? Vagy, hogy egy villanyszerelő ennek a többszörösét is megkeresi? Engem, mint egy diplomást eléggé elkeserít és így érzem felesleges volt 5 évig egyetmre járni. Mire végeztem, három volt általános iskolai osztálytársamnak lett vállalkozása. Persze a rosszabb tanulókból, akik nem mentek egyetemre. Érettségije is csak a körmösnek van, aki 2-3 hónapja vett egy fasza BMW-t.

És tudom, hogy ők vállalkozók. De nekik konkrétan ugyan azt kell csinálniuk vállalkozásban és olyan piacuk van, hogy szinte ne lehet ne jól keresni. ég egy mérnök mit csináljon? Vagy egy közgázas? Sokkal nehezebb bármilyen vállalkozást létrehoznia

2023. szept. 30. 14:09
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/73 anonim ***** válasza:
70%
Szerintem már ott tartunk, hogy max. a kényelmesebb munkakörülmények miatt érdemes egyetemre menni, kivéve az orvosi, IT, mérnök stb. területeket, ahol tényleg jó fizetések vannak. (Bár hozzá kell tenni, hogy az állandó ülőmunka sem egészséges, de a nehéz fizikai munka vagy az állandó állómunka még rosszabb.)
2023. szept. 30. 20:19
 12/73 anonim ***** válasza:
87%
Mérnököknek csak a hátszeleseknek vannak jó fizetéseik. Akiket benyomnak jó helyre, vagy bejópofizzák magukat a soft skillekkel. Amúgy nagyon sok mérnök ki van használva és inkább szakmát vált.
2023. szept. 30. 21:30
 13/73 anonim ***** válasza:
100%

A vállalkozó élet, ha befutottál (ergo be vagy tervezve legalább 1-2 hónappal előre) tud nagyon stresszes lenni. Jó persze körmösként csak ülsz, de építőiparban pörögni kell mindig. Ha kell, hétvégén mész ki felmérni, ha kell, hétvégén dolgozol, ha kell, akkor reggel 4-kor kelsz, ha kell, akkor este 10-kor érsz haza.

Nem kiszámítható, sem a fizetés, sem a munkaidő. Az első évek, míg híre megy nevednek, borzasztóak. Alkalmazottat nem tudsz felvenni még, minden xar kimerítő munkát neked kell megcsinálni. És még vitatkozhatsz is a tulajokkal, hogy nekik mi xar, mi nem jó, nem akarnak fizetni, stb.

Mindez nincsen, ha beosztott vagy. Nem ér akkora stressz, nem ér annyi fizikai kimerítés, kiszámíthatóak lesznek a hétköznapok. Igen, tanultam 5 évet egyetemen, és csak 400-at keresek. De én 5-kor már nem dolgozok, míg a villanyszerelő ötkor is kijön hozzám.

2023. okt. 1. 10:34
 14/73 anonim ***** válasza:
90%

Nalunk egy géllakk 6500.

Milla profithoz legalább másfél milliós bevételt kell összeszedni, de inkább többet, mert az anyag nem olcsó. Ehhez heti öt nappal kell napi 11 vendég, napi 11 óta munka.

Hát én inkább köszi, nem.

2023. okt. 1. 13:17
 15/73 A kérdező kommentje:

#4 Pesten egy fodrász simán megkeresi. Számold ki, hogy mennyi egy férfi vágás vagy egy női festés. Már napi 8 órával is kijön. Valószínűleg KATÁs szóval adóznia nem nagyon kell, a bérlés ami nagyobb kiadás. De még így is kijön.

#5 Üléstől meg a hátad.

#6 Utána számoltam, van ismerős, neten is ezt olvasni. Néz meg egy fodrász ártáblát és gondolkozz.

#7 Erről beszélek.

#8 Akkor még keveset is mondtam. Főleg ha számla nélküli ajánlatok.

#9 Nem rosszabb, mint egész nap állni.

#10 Senki nem dolgozik napi 16 órát egész héten. Ez akkora f*szság, mint, hogy az összes építőipari munkás alkoholista.

#13 Nagyon stesszes, hogy egy hónapban 2-3 milliód lesz. Mi van ha késsel 1-2 napot? Legtöbbször semmi, mert nincs más. Nem nagyon szoktak ők 10re hazaérni, sem 4kor kelni, max nyáron a meleg miatt. 10 óránál nem dolgoznak többet, mert simán megtehetik.

#14 Egy vendég 1 óra? A fodrásznál sokkal jobb a helyzet. Egy férfia vágás vagy 15-20 perc és pesten már 5-7 ezer közt van. A női festés meg 20 körül, balayage 40 alatt már szinte nincs.

2023. okt. 1. 14:00
 16/73 anonim ***** válasza:
100%
De balayage mennyi idő? Mennyi fér bele egy napba, mennyi az anyagköltsége?
2023. okt. 1. 14:04
 17/73 anonim ***** válasza:
21%

Nekem villanyszerelői vállalkozásom van. Havi 2-2,5 milliós nyereségem van, 2-3 segéddel. Annyi a munka, hogy nekem kell mindig visszamondani. Én röhögni szoktam a sok diplomáson, főleg akiket ismerek. Suliban folyton keménynek érezték magukat, hogy ők okosak és milyen jól fognak élni majd. Akik egyemre mentek is mindig ezt mondták. Erre meg mindegyiknél jóval többet keresek, pedig 2-3 matek és fizika jegyeim voltak. Múltkor az egyik (jogász) kért ajánlatot és lekezdett alkudozni, mert neki az összeg túl sok. Nem bírtam ki röhögés nélkül.

És manapság ez jól megfigyelhető. Azok a szakmunkások, akiknek van egy kis eszük, messze jobban élnek, mint a diplomások nagyon nagy része.

2023. okt. 1. 14:08
 18/73 anonim ***** válasza:
0%
Látom jött a sok 400 ezret kereső diplomás és lepontozott. Ez inkább nektek ciki :) De majd megyek villanyt szerelni hozzátok, akkor meg sírtok, hogy túl sok.
2023. okt. 1. 15:08
 19/73 anonim ***** válasza:
78%
Néha irigykedem a szakikra, mert drágán dolgoznak, és sokat keresnek. Aztán eszembe jut, hogy nekik nincs szabad estéjük meg hétvégéjük, és már nem irigylem őket.
2023. okt. 1. 16:24
 20/73 anonim ***** válasza:
13%
#19 Ezt honnan vetted? Szinte soha nem dolgoztam hétvégén a 7 éves pályafutásom során. Miért ne lenne szabad estém? 7-3:30-ig dolgozom. :D Tényleg kíváncsi vagyok, hogy mivel nyugtatott magad.
2023. okt. 1. 18:22
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!