Milyen építőipari szakmát érdemes tanulni, amivel később akár sikeres vállalkozó is lehet az ember ?
Szeretnék egy másik szakmát is kitanulni.
Ezeken a szakmákon gondolkodtam, leginkább ezek érdekeltek:
Villanyszerelő , Fűtés és gázhálózat szerelő , Festő vagy Asztalos.
Akinek van tapasztalata az építő iparban az melyiket választaná, melyikkel könnyebb elindulni ? Mert gondolom egy festőnek meg egy asztalosnak (gépek,szerszámok, műhely) különböző méretű befektetés kell hogy elinduljon a szakmában.
Mindegyikbe bele kell rakni a pénzt!
Amúgy bármelyik alkalmas erre.
Igazából ami neked szimpatikus.
köszönöm az eddigi válaszokat !
2-es és a leírt négy szakmáról mi a véleményed ha csak ezekből válogatnál ?
(de még több válaszra is kíváncsi vagyok :D )
Mi most újítunk fel, és egyszerűen nem találunk villanyszerelőt.
Kőművessel is többször pórul jártunk, általában isznak, nem megbízhatóak. A fűtésszerelő is hiányszakma. Ezek közül voltaképp szerintem akármelyikkel el lehet indulni, mind hiányszakma. Asztalos valóban halott, a családban több is van, és a drága gépeken kívül még az is a probléma, hogy pl. neki egy hét megcsinálni méretre egy konyhabútort, és így anyagárral együtt kijönne fél millióra, addig a boltban megveszed 100.000 ft-ért a külföldről hozottat. (Mondjuk most a fával gondok vannak.)
A festő szerintem az egyetlen, amelyik nem olyan jó, hiszen mi például azt nem is hívunk, simán kifestek, bár utálom.
Festo es az asztalos az olyan hogy nekik meg kell talalni a tehetos ugyfeleket mert az atlag ember kifest maganak es a konyhabutort is megveszi olcson hasznaltan inkabb.
A gazdagok nem fognak ecsetet a kezukben es a konyhabutorral kapcsolatban is egyedi elkepzelesuk van, amit az ikea nem tud kielegiteni.
Villanyszerelot mindenki hiv akinek gondja van a villannyal, ezert olyan munka is lehet amit azonnal meg kell csinalni mert pl nincs aram a bojlernek, villanysutonek, stb. A hatrany hogy olyanok is hivnak akiknek nincs penzuk es miutan vegeztel , akkor mondjak hogy majd kesobb tudnak fizetni es reszletekben, vagypedig alkudoznak az aron es kifogast keresnek hogy miert nem fizetnek neked. Ugyan ez van a futesszerelonel is. Kell hogy menjen a gazkazan es megcsinaltatjak veled de fizetni nem biztos tudnak mert varatlan kiadas es amugy sem biztos hogy lenne penzuk ha elore tudjak hogy nem lesz futes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!