Ha építési vállalkozó szeretnék lenni akkor ahhoz milyen diploma/tanfolyam/okj-s képzés szükséges?
Én is az szeretnék lenni. Jelenleg burkolónak tanulok, aztán szerintem jön a kőműves képzés, és belekezdek a vállalkozásba.
Kel hozzá: Szaktudàs, emberek, alaptőke(be kell jelentkezned magadat, és az emebreidet, ez abszolút nem lesz olcsó, plusz a vállalkozást is el kell indítani), hirdetések, jó munkaerő (koszos, buta roma emberekkel sehova nem fogsz kelleni dolgozni, és egyre kevesebb itthon a normális szakmunkás), minél modernebb eszközök (igen, 3 méteres csempevàgó, vakológép, glettelőgép, stb. Egyik sem két Ft lesz), autó (legjobb egy platós), tapasztalat (ha te sem értesz semmihez, akkor hogy várod majd el ezt a munkàsaidtól?), ezen kívül folyamatosan arra kell majd törekedned, hogy kitűnj a tömeg közül, rengeteg építési vállalkozó van, miért téged válasszanak az emberek? Referencia kell, számlaképesség, műszaki ellenőrök, mérnökök, és tudnod kell eladnod magadra. Igen, nagyon nagyon könnyű leírni azt, hogy "Jaj, semmi nem kell, kell két kőműves, két segéd oszt cső" A valóság ettől azért igen messze áll. Első sorban rengeteg pénz kell, és JÓ szakemberek melléd! Mert, ha bármit elcseszel, akkor még a hàzadat is elperelhetik tőled! Igen, láttam ilyet.
Kell hozzá*
Jelentened*
Embereidet*
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!