Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Miért menjen egy férfi egyetem...

Miért menjen egy férfi egyetemre, ha bármelyik építőipari vállalkozó annyit keres, annyit ő valószínűleg soha nem fog? Vagy egy nő, ha egy fodrász, műkörmös nettó 1 millió profitot simán összehoz Pesten?

Figyelt kérdés

Fodrász műkörösre nem egyet tudok. Most reddeten van egy kérdés, ami a nőket szólítja meg, hogy mennyit keressen a párjuk. Ott is van egy ilyen nő, aki nettó 900 ezres profitja van. De a barátnőm fodrásza is fixen megkeres ennyit, de szerinte többet.

Nem egy építőipari vállalkozót ismerek, akiknek a nettó 1 millió rossz hónap. Pedig villanyszerelők, burkolókról van szó. A villanyszerelő nem győzi visszamondani a munkákat. Legutóbb egy debreceni 2 éves munkát mondott vissza. Annyira biztosak a lehetőségei, hogy ilyenek nem kell elvállalnia. És mielőtt mondanátok, hogy ez fizikailag milyen megterhelő,nem az. Van segédje. Illetve akkor ott az autószerelők. Azok is folyamatosan tele vannak munkával 10-15 ezre órabérért.

Ezek után minek menjen valaki egyetemre? A mérnökök 90%-a nem keres még burttó 1 milliót sem (mérnökinfó leszámítva) és náluk még a vállalkozás sem nagyon játszik. Szerintem a legtöbb közgázas sem. Talán az IT és orvosok, meg a jól menő ügyvédek. Persze mindegyiknél van kivétel,de ahhoz nagyon nagy szerencse kell.

Míg Pesten ne tudok fodrászt találni másnapra, felújításra vállalkozót csak ha több hónapra előre szólsz.

Titeket ez nem szomorít el? Hogy egy átlag fodrász/körmös a diplomások átlagbértől jóval többet keres? Vagy, hogy egy villanyszerelő ennek a többszörösét is megkeresi? Engem, mint egy diplomást eléggé elkeserít és így érzem felesleges volt 5 évig egyetmre járni. Mire végeztem, három volt általános iskolai osztálytársamnak lett vállalkozása. Persze a rosszabb tanulókból, akik nem mentek egyetemre. Érettségije is csak a körmösnek van, aki 2-3 hónapja vett egy fasza BMW-t.

És tudom, hogy ők vállalkozók. De nekik konkrétan ugyan azt kell csinálniuk vállalkozásban és olyan piacuk van, hogy szinte ne lehet ne jól keresni. ég egy mérnök mit csináljon? Vagy egy közgázas? Sokkal nehezebb bármilyen vállalkozást létrehoznia

2023. szept. 30. 14:09
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/73 anonim válasza:
100%
A 10:56-os vagyok, lemaradt, hogy többszörös technikusként dolgozok, egy kisebb vagon kiegészítő vizsgával.
2023. dec. 21. 10:59
 52/73 anonim ***** válasza:
100%
#51 A kérdező azt hiszi, hogy a 3 hónapos gyorstalpalót végzett kőművesekre, ácsokra bármit is rá lehet majd bízni. Azzal a papírral max segédként tud elhelyezkedni egy valódi mester mellett és ha ügyes, akkor pár év alatt kitanulja normálisan a szakmát. Persze utána már lehet vállalkozni is akár, feltéve ha elég pénzt gyűjtött össze.
2023. dec. 21. 11:21
 53/73 anonim válasza:
100%

#52 Pedig erről fontos lenne beszélni, és tiszta vizet önteni a pohárba, mert annó az én fejem is ezzel beszélték tele... "Egyetemre menni? Normális vagy te? Elmész xy szakmát/technikumot tanulni, és 25 évesen heti 2-3 nap maszekkal többet fogsz keresni, mint egy mérnök, húlyegyerek"

Mondanom sem kell, hogy a valóság ettől távolabb nem is állhatna.

2023. dec. 21. 23:22
 54/73 anonim ***** válasza:
50%

#53 nem bántásból, de akkor a férjed valamit rosszul csinált. Ma egy építőipari szakmával és pár év tapasztalattal napi 100 ezret is keresni lehet még segéd meg minden nélkül is. Ha vannak embereid akkor még több.

És a jelenlegi helyzetben, ami már jópár éve van, még komoly szaktudás sem kell. Hány gányoló van az országban, akiknek minden napra van munkájuk? Vagy egy ismerősöm, akinek már 4 embere van még ő és minden nap mennek dolgozni, de a munkájukat kb én hozni tudom, pedig nem vagyok szakember. A szomszédnak ők csináltak egy munkát én meg magamnak. Amikor meglátta a szomszéd az enyémet azt mondta, hogy inkább fizetett volna nekem. És fixen tudom, hogy havi 1,5 milliót megkeresi tisztán.

2023. dec. 21. 23:31
 55/73 anonim ***** válasza:
#53 Akkor minden rendben van, mi vagyunk Európa leggazdagabb országa XD. Napi 100 ezret kér egy építőmunkás és ki is tudják neki fizetni. Hol itt a gond? XD Kétmilliós nettóval szerintem a világ élvonalába tartozunk.XD
2023. dec. 22. 05:54
 56/73 anonim ***** válasza:
2023. dec. 22. 05:55
 57/73 anonim ***** válasza:
Mi vagyunk a milliárdos építőmunkások országa.🤣Csak azt nem tudom, hogy akik a buszon, metrón szoktak utazni koszos, szakadt melósruhában, olcsó sörrel a kezükben, ők csak milliomosok?🤣 Vagy ez az új hóbort a gazdagoknál, minél csövesebbnek akarnak látszani?🤣
2023. dec. 22. 06:00
 58/73 anonim ***** válasza:
#55 #57 a vállalkozókra gondoltam, nem az alkalmazott szakikra.
2023. dec. 22. 08:58
 59/73 anonim ***** válasza:
#58 Az hány százaléka a keresőképes magyar lakosságnak? 2-3? Akkor a maradék azért ne tanuljon, hogy hátha neki is összejön?
2023. dec. 22. 10:45
 60/73 anonim ***** válasza:

#59 bárkinek összejöhet. De még alkalmazottként is meg lehet keresni a nettó 600-700 ezret magyarban. Ezt nagyon sok diplomás nem keresi meg. Arról nem is beszélve, hogy külföldi munkát mennyivel könnyebb egy szakmával találni, mint egy diplomával.

Ausztriai csoportban már nettó 2800-3000 euróért keresnek szakikat ingyenes szállással a2 nyelvtudással.

Egy diplomásnak meg ha talál is munkát, általában nincs ingyen a szállás, nettó 2500 körül fizetnek, és minimum felsőfokú angol vagy az adott ország nyelve szükséges.

2023. dec. 22. 10:58
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!