Orvos vagy jogász?

Figyelt kérdés

Másodéves joghallgató vagyok, de nem nagyon érzem magaménak ezt a szakot, és úgy látom fizetés terén nem túl fényesek a kilátások.

Gondolkozom az orvosin, mivel az nagyon érdekel, habár eléggé más irány. El kéne kezdenem az alapoktól a bioszt/kémiát, és ugye mire leérettségiznék és befejezném az egyetemet a 30-as éveim közepén lennék.

Nem tudom így megérné-e váltani, megpróbálni, vagy maradjak a biztosnál?

Bárkinek hasonló tapasztalat?

(Az egyetemet folytatnám, közben készülnék a biosz-kémiára)

2023. szept. 21. 09:03
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:

#20 köszönöm. Nem a hangzás és a dr a fontos. Hanem olyan szakmát szeretnék választani amit szenvedéllyel tudok csinálni, és élvezem. Vagyhát általában, mert nyilván nem csak buli az egyetem vagy később a munka.

Már mindennek utánanéztem. Két felsőfokú nyelvvizsgával nagyjából ki tudnám maxolni a 50 többletpontot, persze nem mindenhol. A szóbelitől félnék, mert az szubjektív, meg nyilván nem tudnám mire számítsak.

2023. szept. 23. 13:02
 22/24 anonim ***** válasza:
26%

Dolgoztam egészségügyben, igaz szakápolóként. Én végülpályamodellt váltottam.

Azt viszont tudni kell, hogy az orvosok többsége, kb. egész életébe tudta, hogy ennek készül.

Ezt most nem degradálásból, de ahol gyakorikérdéseken próbálsz dűlőre jutni, az nekem a volt kollégákkal összehasonlítva már elvből komolytalan.

Borzasztó nagy szorgalom kell hozzá, szerintem a jogi kar kismiska hozzáképest, nem beszélve majd a gyakorlati részekről, későbbiekben a rezidensek kitaposatlan útvonalát is végigjárni.

Azt is kéne tudni van-e hozzá bármi affinitásod.

Én látatlanban minden rosszindulat nélkül mondom, hogy szerintem nem a te utad.

2023. szept. 23. 13:03
 23/24 anonim ***** válasza:
0%

Ha ennyire jómódú családban vagy, hogy 35 éves korodig nem kéne dolgozz, csak egyetemen (elkúrni? az életedből 15 évet), akkor inkább ne is csinálj szakmát, hanem csatlakozz be a szüleid mellé és csináld azt a vállalkozást, amit folytatnak.

Semmire se fognak menni veled, hogy gyakorló jogászként keresel 300 nettót, egy jogi asszisztens gyakorlati tudásával a kezedben.

2023. szept. 23. 13:55
 24/24 anonim ***** válasza:
0%

B*szod!

Az orvos emberéletekért felelős döntéseket hoz meg, te meg a gyakori kérdéseken teszel fel kérdést, hogy tanuljak-e orvosnak szerintetek?

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Majd ott is kiírod a gyakori kérdésekre, hogy segítsetek! hogy kell újraéleszteni?

Nem tudom, hogy a kérdés komolytalanabb vagy te magad, mint ember vagy az

XDDDDDDDDD

2023. szept. 24. 01:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!