Orvosi vagy jogi egyetem?

Figyelt kérdés

Nem tudok dönteni, melyikre érdemesebb jelentkeznem. Szerintetek hova érdemes? Melyikkel könnyebb elhelyezkedni, találok inkább munkát, és - bár nem ez az elsődleges szempont -, de egyébként melyikkel járnék jobban a bérezés szempontjából esetleg?

Töri is, biosz/kémia is kifejezetten jól megy, szeretem is őket.

Jogászként/ügyvédként/bíróként is szívesen dolgoznék a jövőben, de nagyon vonz a kórház is, szívesen lennék orvos és segítenék beteg embereken. Szóval az elhivatottság és áldozatkészség az megvan.

Lány vagyok, nem tudom ez mennyit számít.

2021. jan. 27. 01:37
A kérdező szavazást indított:
Orvosira menj inkább
Jogra menj inkább
59 szavazat
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
6%
Nem tudok dönteni! Érdekel a matek, a fizika és a kémia is. Szívesen lennék villamosmérnök, gépészmérnök és vegyészmérnök is! Melyiket válasszam ha a jövőben sokat akarok keresni és szeretni is a munkámat?
2021. jan. 27. 03:05
 2/21 anonim ***** válasza:
0%
Mérnökök között az építészmérnök jelenleg toronymagasan kaszáll, szóval 1/1 az nem játszik?
2021. jan. 27. 09:28
 3/21 anonim ***** válasza:
0%
Illetve, kedves első, nem 1/1 :D
2021. jan. 27. 09:29
 4/21 anonim ***** válasza:
27%
Melyik univerzumban, kettes? Hol élsz te?:D
2021. jan. 27. 09:39
 5/21 anonim ***** válasza:
95%
Ha téged nem zavar a vezénylés, világjárvány, fertőzésveszély, akkor orvosira. Én jogra járok, lassan végzek. Nekem nem jött szóba az orvosi, mert mindig is elég beteges ember voltam, elsőként nyelnék be mindent egy kórházban, plusz már gyerekként is sokat voltam kórházban, és nem akartam volna magam munkával "odaláncolni". Viszont, a jog is elég stresszes, szakvizsgáig kevés a bérezés, de az további évek, mivel 3 év munkaviszonnyal lehet elkezdeni, és annyi tárgy van, anyag, és kevés időpont, hogy azután is még legalább 1,5 év (jobb esetben) mire leszakvizsgázol. Szerintem egy kezdő orvos jobban keres, mint egy kezdő jogász. Jelenleg nem mondanám, hogy megéri jogra mennék anélkül, hogy lenne stabil ismeretséged. Orvosként meg pláne a mai orvoshiányos világban kapkodnának érted.
2021. jan. 27. 10:24
 6/21 anonim ***** válasza:
41%
Orvoskent ritkakeveset keresnel, raadasul a mentalis egeszsegedet is gallyra vagod
2021. jan. 27. 12:04
 7/21 anonim válasza:
81%
Orvosként könnyebben találsz munkát, értelemszerűen, mivel hiány van. Viszont jogászként hosszútávon jobban tudsz keresni, ráadásul nem kell kidolgozni a beled, elég rendes munkaidőben szerződést írni adott esetben.
2021. jan. 27. 17:06
 8/21 anonim ***** válasza:
47%
jogász állások nagy része minimálbéres
2021. jan. 28. 20:48
 9/21 anonim ***** válasza:
17%
Te jó ég, megint valaki akinek mindegy hogy mit csinál, csak dr.-el kezdődhessen a neve... Tudom hogy már ezzel elnyertem a rossz pontot, úgyhogy akkor hozzáteszem azt is, hogy egyáltalán nem lep meg hogy lány vagy, a facebookon is szinte csak a női jogászok írják a nevük elé a dr.-t. Sajnálom, ha gunyorosnak tűnik, amit írok, de könyörgöm, ne két betű döntse el az életed!!
2021. jan. 29. 17:23
 10/21 anonim ***** válasza:
83%
8-as válaszoló: rosszul tudod. Ha már közhelypuffogtatás, hol marad a "jogászokból dunát lehet rekeszteni", meg "az unokatesóm eltés diplomával cipőket suvickol"? Már csak azért sem igaz a minimálbér, mert a jogászok 70%-a a közigazgatásban helyezkedik el, ott pedig a fizu ha nem is mindig fényes, de arra mérget vehetsz hogy nem minimálbér. Az ügyvédjelöltek nagy részénél valóban minimálbér van, de ők csak egy (masszív) kisebbség az összjogászságon belül.
2021. jan. 29. 17:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!