Melyik eü szakot ajánlanátok diszkalkulia esetén és mi ezekről a véleményetek?
Nos, pár évnyi gondolkodás után úgy, döntöttem, hogy
egyetemre szeretnék menni. Eü középsuliban végeztem, kaptam gyakorló ápolói szakmát, de jelenleg gyógyszertári asszisztensnek tanulok okj-n.
Néztem pár szakot, de mivel fel voltam mentve matematikából diszkalkulia miatt, így csak olyan jöhet szóba ahol minimális számolás van, és nem tudok könnyen elvérezni.
Elsősorban az egészségügyi gondozás és prevenciót néztem és azon belül is a népegészségügyi ellenőrt, de azt mondták ezzel nem viszem sokra, pedig ez tetszene is.
Emellett ami feljött az orvos diagnosztikai analitikus lenne, itt pedig inkább a patológiai analitika fogott meg.
Ezekről mi a véleményetek? Vagy tudnátok ajánlani még hasonló kaliberű szakokat? Aki ide jár, milyen tárgyak vannak és mennyire nehezek, mennyire kell a, matek/fizika/kémia?
Egy eü emelt érettségit szeretnék tenni majd a képzés mellé ha meglesz de ha nem lenne elég egy közép bioszon is gondolkozok.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Egészségügyi gondozás és prevenció csak a védőnő szakirány? Számolás nulla. Na jó a hónap végén össze kell adni a védőnőnek, hogy na hány gyereke lett, meg mégis hányan voltak nála különböző okokkal. De a számológép simán összedobja.
Vagy szülésznő szakirány. Esetleg ápoló? Ezeken sincs egyetemi matek.(Debreceni Egyetem Egészségügyi kar)
Az a helyzet, hogy az egészségügyből automatikusan kizárják aki diszkalkúliás, ezt az oktatóm mondta. Ez elvileg egy új szabály. Én is az vagyok, és fogászati asszisztensnek tanulok. Én úgy döntöttem, hogy nem árulom el, és neki futok a dolognak. Nálunk úgy van, hogy az összes asszisztens és ápoló ugyan azt az alapképzést kapja, és utána van szakosodás. És ezeknek bizony ott a biofizika, a biokémia... Ezek elég húzósak, őszintén szólva nagyon küszködök, nem is tudom, hogy képes leszek-e teljesíteni. Dühítő, mert ennek semmi köze a szakmámhoz amúgy... Gyakorlatban max ilyeneket kell számolni, hogy nemzetközi egységek hány ml-nek felelnek meg, de ezek könnyűek.
Ha nem hozod fel a felmentést, senki se kérdezi, beiratkozásnál se kérdezett rá senki, de bizony teljesíteni kell a tantárgyakat, mint mindenki másnak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!