Egyetem választás... Orvosi, vagy más eü területek?
Sziasztok!
Egészen eddig orvos akartam lenni, de rájöttem hogy egyszerűen nem nekem való. Nagyon introvertált vagyok, nem igazán szeretem az embereket és nem bírnék minden nap ennyit velük foglalkozni. Azonban a kutatás mindig is érdekelt, viszont emellett a matekot is imádom. Ezeket összevetve nem sok lehetőségem maradt. Tudom hogy az orvosi után is lehet kutatónak állni, de nem tudom hogy kibírnám e azt a hat évet ami addig vezet, ráadásul nem kifejezetten azok a területek érdekelnek kutatási szempontból.
Sokféle szak felé kacsintgattam már és nézelődtem, de mostanság fakultációt kell választanom és nem könnyű döntést hozni.
Megtetszett a molekuláris bionika bsc szak is, mert ez tényleg a legszerteágazóbb. De nem sokat tudok hogy az itt végzettek merre felé helyezkedtek el.
Ha esetleg tudtok olyan szakot ami magába foglalhatja a természettudományok és a matematika (programozás) iránti érdeklődésemet akkor szívesen fogadom tanácsaitokat.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Minden TTK-s szak.
Amúgy nem tudom, hogy honnan veszik az emberek, hogy az orvosnak sokat kell emberekkel foglalkoznia? Igen, számos területen sokat, sok területen meg nem sokat. De még a klasszikus, sok emberrel találkozós, "rendelős" szakirányokban sem magukkal az emberekkel foglalkozol, hanem a tüneteikkel.
Mintha csak magamat olvasnám. :D Bár engem kutatásban is az orvosi területek vonzanak.
Biomérnök/ vegyészmérnök/ biotechnológia (bár ez csak MSc)
Én jelenleg orvosin vagyok, tesóm járt biomérnökire, most kezdi a biotechnológiát. Elég szerteágazó és van benne potenciál.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!